عملیات اجرایی پروژه خط انتقال آب از کارواندر به شهر خاش آغاز شد

عملیات اجرایی پروژه خط انتقال آب از کارواندر به شهر خاش آغاز شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا قاسمی"، در آئین آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از کارواندر به خاش با گرامیداشت چهل و سومین سال پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: بر اساس آمار تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 3734 روستا در سیستان و بلوچستان وجود داشت، اما از این تعداد فقط ۱۱۹ روستا یعنی هفت درصد کل روستاها دارای تاسیسات آب بود.
وی در ادامه گفت: به برکت انقلاب اسلامی، در حال حاضر از ۵ هزار و ۵۹۴ روستا، تعداد ۳ هزار و ۱۰۰ روستا با جمعیتی افزون بر یک میلیون نفر به شبکه آب شرب متصل هستند و شاخص بهره‌مندی آب روستایی استان به حدود ۷۲ درصد رسیده است.
قاسمی با اشاره به اجرای پروژه خط انتقال آب از کارواندر به خاش بیان کرد: شهرستان خاش دارای ۳ مرکز شهری (خاش، اسماعیل‌آباد و ده‌رئیس)، ۳ بخش و ۴۸۴ روستا است.
وی با بیان اینکه جمعیت شهرستان ۱۲۸ هزار و ۸۷۸ نفر است که از این میزان،  ۶۴ هزار و ۷۱۴ نفر در شهر ساکن هستند افزود: با توجه به مراجعه جمعیت روستایی به شهر، جمعیت واقعی شهر خاش به بیش از ۱۲۰ هزار نفر می‌رسد.
مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر به منظور تأمین آب شهر خاش ۲۸۰ لیتر در ثانیه از منابع مختلف شامل کلچات، دوربن و چاه‌های سطح شهر برداشت می‌شود و برای روستاها نیز ۱۳۰ لیتر از کلچات و چهزار برداشت آب صورت می‌گیرد.
قاسمی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی ۱۲۰ لیتر در ثانیه کمبود آب برای شهر خاش و ۱۰۰ لیتر در ثانیه برای ۸۳ روستا وجود دارد تصریح کرد: با توجه به عدم امکان برداشت آب و همچنین از دست رفتن منابع آب زیرزمینی موجود، انتقال آب از سد کارواندر برای شهر خاش و تعدادی از روستاهای بخش مرکزی در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: طرح آبرسانی از کارواندر با جمعیت ۲۰۶ هزار نفر در افق طرح مطالعه شده و نیاز آبی در نظر گرفته شده ۴۳۷ لیتر در ثانیه طراحی شده است.
وی افزود: این طرح به دلیل محدودیت منابع مالی چندین سال معوق مانده است با پیگیری انجام شده مقرر شد با استفاده از تسهیلات ماده ۵۶ و سرمایه‌گذاری بانک مسکن کشور مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق بانک مسکن تأمین شود.
قاسمی حجم عملیات اجرایی کل طرح را آبگیر، خط انتقال به طول ۷۹ کیلومتر با لوله فولادی ، یک باب تصفیه‌خانه به ظرفیت ۴۳۷ لیتر در ثانیه، ۳ باب ایستگاه پمپاژ، ۵ باب مخزن ذخیره به ظرفیت ۲۱ هزار مترمکعب عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ کیلومتر لوله ۷۰۰ فولادی برای طرح خرید شده است به تشریح حجم عملیات قرارداد موجود پرداخت و گفت:  تهیه، حمل و اجرای ۵۷ کیلومتر لوله فولادی ۷۰۰ و اجرای ۲۲ کیلومتر خط انتقال به مبلغ ۳۸۵ میلیارد تومان با شرکت سابیربین‌الملل انعقاد قرارداد شده است.
مدیرعامل سیستان و بلوچستان در پایان ابراز امیدواری کرد: به لطف دولت انقلابی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی مسیر توسعه و آبادانی در همین دولت به رشد قابل توجهی به ویژه در حوزه آبرسانی برسد.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات