شفافیت باید به اداره شهر کمک کند/ در طرح شفافیت گرفتار عوامگرایی نمیشویم
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: معتقدیم که شفافیت باید به اداره شهر کمک کند، شاید اشکالی که در طرحهای همکاران ما وجود دارد این است که طرحهای شفافیت به عوامگرایی نزدیک شده و به جنبههای سوء منتهی میشود.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بینالملل شورای اسلامی شهر اصفهان، علی صالحی در سلسله گفتوگوهای شهراندیشی با موضوع «مرز شفافیت کجاست؟» اظهار کرد: نظارت بر مجموعه مدیریت شهری و ریلگذاری برای فعالیتهای شهر از مهمترین وظایف شورای اسلامی شهر است. در این میان مسئله شفافیت ناظر بر این دو وظیفه است.
وی افزود: زمانی حلقههای تعاملی بین مردم و مسئولان به هم نزدیک میشود که شهروندان در جریان مسائل و تصمیمگیریها قرار گیرند و برای اداره شهر تولید ایده کنند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نوع تصمیمگیریها سبب میشود تا تاریکخانههایی در مدیریت شهر ایجاد شود. شفافیت سبب میشود که با از میان برداشتن این تاریکخانهها، به صورت شفافتر به اداره شهر بپردازیم.
وی گفت: در راستای طرح شفافیت، جلسات علنی شورای اسلامی از یکی دو سال گذشته تاکنون به صورت زنده پخش میشود که مردم تصمیمگیریها و آراء اعضا را مشاهده میکنند.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: ما در تصویب هر طرحی، مراحلی طولانی پیشرو داریم، این فرآیند با سرعت نیز اگر طی شود یک ماه طول میکشد. اگر میخواستیم یک کار حساب شده با سرعت و دقت انجام دهیم که در سیکل اداری نیز نمانیم باید موارد مهم را ذکر میکردیم و سپس در صورت لزوم اصلاحیه میزدیم.
وی ادامه داد: لازم بود بخشهای اساسی طرح جمعبندی شود و در کنار هم قرار گیرد تا این طرح در اجرا ابتر نماند و گرفتار پوپولیسم نشویم. برای اینکه در دام استفاده ابزاری از شفافیت نیفتیم تلاش کردیم تا کار برای مردم انجام شود.
صالحی تاکید کرد: ما معتقدیم که شفافیت باید به اداره شهر کمک کند، شاید اشکالی که در طرحهای همکاران ما وجود دارد این است که طرحهای شفافیت به عوامگرایی نزدیک شده و به جنبههای سوء منتهی میشود.
وی درباره استفاده از نظرات گروههای ذینفع شورا گفت: معتقدیم ما شورای شهرداری نیستیم اما هنوز هم قانون مدیریت واحد شهری به صورت کامل اجرا نشده و عمده فعالیتهای قانونی ما منوط به بسترهای شهرداری است. این یک روال است که طرحها یا لایحههای مدیریت شهری با دعوت از ذینفع صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما به صورت جدی در منشور شورای اسلامی شهر اصفهان بر استفاده از نظرات شهروندان و گروههای مختلف تاکید کرده ایم.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان درباره شایستهگزینی در استخدامها بیان کرد: شایستهگزینی دو بخش، شامل ورود نیرو و به کارگیری در پستها است. وضعیت استخدامی در شهرداریهای کشور شرایط مناسبی ندارد و مقداری عرصه برای انتخابهای جدید تنگ است. البته این هم یک تهدید است و هم یک فرصت.
وی اضافه کرد: سالانه تعدادی از نیروها در حال بازنشسته شدن هستند و این سبب ضعف نیروی انسانی میشود از طرفی فرصتی است برای به کارگیری افرادی که در سالهای گذشته جذب شهرداری شدهاند.
صالحی تصریح کرد: ما در حوزه انتصابات دخالتی نداریم و ورود نمیکنیم. کاری که ما در این زمینه میتوانیم انجام دهیم تعیین چارچوب و اولویت برای شهردار است تا در این راستا عمل کند. استفاده از نیروهای درون شهرداری، منع به کارگیری بستگان، استفاده از جوانان، توجه به شرایط احراز و شرح شغل، رویکرد انقلابی، جهادی و مردمی بودن اولویتهایی است که برای انتصابات به شهردار اصفهان اعلام شده است.
وی افزود: براین اساس متناسب با شرایطی که شورا فراهم کرده انتصابات صورت گرفته است. از این پس عدم شایسته گزینی را در چارچوب تذکرات، سوال و پیگیری عملکرد دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی شورای شهر اصفهان درباره انتشار فیش حقوقی کارکنان شهرداری کرمان بیان کرد: این اقدام در ابتدا خوب بود و نیت مثبت بوده است، اما شفافیت را نباید به یک محدوده کوچک گره زد و برای آن افق کوتاهی تعریف کرد.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان ۱۳ هزار میلیارد تومان بودجه دارد که ۲ هزار میلیارد تومان آن حقوق کارکنان است و عمده رانت را در آن ۱۱ هزار میلیارد تومان باید متصور بود.
انتهای پیام/
نظرات