در «شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی» تاکید شد: ظرفیت شهر کرمان برای انتخاب به‌عنوان «شهر ملی صنایع دستی»

در «شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی» تاکید شد:
ظرفیت شهر کرمان برای انتخاب به‌عنوان «شهر ملی صنایع دستی»

در پنجمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، بر وجود ظرفیت‌های گسترده صنایع دستی در کرمان و لزوم انتخاب این شهر به‌عنوان «شهر ملی صنایع دستی‌» تاکید شد.
به گزارش کرمان‌آنلاین، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در  پنجمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی که برای اولین‌ بار به میزبانی استان کرمان برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده‌ استان کرمان در حوزه صنایع دستی، گفت: هرچند ملی شدن شهرها و ارتقای کیفی محصولات و مباحث فنی و تخصصی در حوزه صنایع‌دستی، بر عهده‌ معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، اما قسمت عمده‌ کار بر عهده‌ مسئولان استانی قرار دارد.
پویا محمودیان، با تاکید بر لزوم هم‌افزایی و حمایت همه‌ مسئولان استانی از صنایع‌دستی و با اشاره به اینکه بعد از جهانی‌ شدن سیرجان به‌رغم تلاش‌های انجام‌شده، مطالبات و انتظارات هنوز تحقق پیدا نکرده است، ادامه داد: مسئولان نباید با ثبت ملی و جهانی، کار را تمام‌شده بدانند.
وی، ظرفیت صنایع‌ دستی کرمان و تنوع اقوام در این استان را دلیل تنوع تولیدات صنایع دستی و انتخاب کرمان برای برگزاری شورای راهبردی تعیین شهرها و روستاهای صنایع دستی ذکر کرد و افزود: نقش زنان توانمند در حوزه صنایع‌ دستی استان به‌خصوص در روستاها که در برخی موارد، تنها عامل توسعه محسوب می‌شود نیز قابل تحسین است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دلیل دیگر برگزاری این رویداد در کرمان را نقش صنایع‌ دستی در حوزه معیشت و اقتصاد خانوار به‌ویژه در روستاهای کم‌برخوردار و همچنین احترام به  بیش از ۷۰ هزار هنرمند و صنعتگر بی‌ادعا عنوان کرد و افزود: مطالبه‌ی مردم استان کرمان که هنر و هنرمند خود را ارج می‌نهند، بهانه دیگری برای برگزاری این رخداد در کرمان است.
محمودیان، ایران را از لحاظ ثبت شهرها و روستاهای جهانی، صدرنشین در دنیا دانست و خاطرنشان کرد: به احترام نظر مردم و هنرمندانی که می‌خواهند هنرشان دیده شود، ابتدا ثبت ملی و سپس انجام اقدامات برای ثبت جهانی در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است.
وی، در ادامه بر ایجاد زیرساخت‌ها، بازارچه‌ها و رشد مبادی فروش با کمک معین‌های اقتصادی، تاکید و خاطرنشان کرد: سطح دسترسی به محصولات صنایع‌ دستی با افزایش بازارچه‌ها و نمایشگاه‌ها و باجه‌های فروش، قابل تحقق است.
معاون صنایع دستی کشور، از وجود ۲۹۹ رشته فعال صنایع‌‌دستی در کشور خبر داد و یاد‌آور شد: ایران جزو سه کشور برتر جهان از لحاظ تولید و تنوع در حوزه صنایع‌دستی است و کشوری مرجع و مدعی در حوزه صنایع‌دستی در جهان محسوب می‌شود.
استاندار کرمان نیز در این نشست، با بیان اینکه هنر پنج شهر ازجمله کرمان، راور، قلعه‌گنج، شهربابک و راین به‌وضوح به چشم می‌آید، درحالی‌که کمترین کار ثبت ملی مربوط به این شهرستان‌هاست، افزود: تاریخ کهن کرمان، بخش بزرگی از هویت ایران ما است و امروز هرجا که از کتب تاریخی و روایتگری تاریخ‌دانان نام برده می‌شود، نشانی از کرمان در آن وجود دارد.
علی زینی‌وند، اقدامات مرکز کرمان‌شناسی را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: ظرفیت‌ کرمان بیش از این‌هاست و با نگاه از بیرون، این ظرفیت‌ها دیده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه کرمان در هویت‌بخشی به انقلاب، نقش پررنگی داشته است، موضوع گردشگری مقاومت در کرمان را مهم تلقی کرد و افزود: در حال حاضر، پیگیر گردشگری مقاومت در کرمان هستیم و برای تمام مهمانانی که به زیارت مزار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی می‌آیند، خودمان را آماده می‌کنیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، با بیان اینکه در دو سال گذشته سخت‌ترین دوران گردشگری را تجربه کردیم، از پیشنهاد انتخاب سه شهر راور، کرمان و راین، به‌عنوان شهرهای ملی صنایع دستی، دفاع کرد و گفت: ظرفیت‌های ویژه‌ای برای این سه شهر وجود دارد و پیشنهادهای ارائه‌شده برای این سه شهر مبتنی بر شایستگی‌ها بوده است.
محمدرضا پورابراهیمی، فرش راور را دارای قدمت دیرینه دانست و افزود: در مزایده‌های جهانی، فرش راور به‌دلیل برخورداری از مزیت بالا و داشتن کیفیت، نام و اعتبار، در صدر قرار داشته و به این دلیل لازم است به آن توجه شود.
وی، فرایند تولید در فرش راور را نیز حائز اهمیت دانست و یاداور شد: چرخه تولید فرش، وجود کارگاه‌های متنوع و ظرفیت بالای صادراتی فرش راور نیز بسیار مهم است و این ظرفیت وجود دارد که شهر راور به‌عنوان «شهر ملی فرش» معرفی شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، کرمان را نگین استان دانست و با بیان‌ اینکه این شهر در هنر پته، شال‌بافی و صنایع مس وضعیت خوبی دارد، به گسترش این ظرفیت‌ها طی سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: امیدواریم شهر کرمان به‌عنوان «شهر ملی صنایع دستی» معرفی شود.
پورابراهیمی، چرخه فعالیت در حوزه مس، تولیدات و چرخه اشتغال آن را حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: نام و نشان کرمان، برازنده این عنوان است.
وی، به قدمت سه هزار ساله شهر راین در حوزه صنعت «چاقوسازی» اشاره کرد و ارگ راین را بنای فاخر این شهر دانست و افزود: این صنعت دست‌ساز نیز منحصربه‌فرد بوده و نیازمند توجه است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: امیدوارم با نظر مثبت معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این سه شهر به‌عنوان شهرهای خاص صنایع دستی مدنظر قرار گیرند.
پورابراهیمی، یکی از حوزه‌های مهم صنایع دستی را اشتغال و تولید بیان کرد و افزود: شهر سیرجان، نگین این فعالیت‌ها محسوب می‌شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، ضمن ابراز امیدواری برای ثبت پنج شهرستان استان کرمان به‌عنوان شهرهای ملی صنایع دستی، از همکاری مشترک اتاق بازرگانی، اداره‌کل میراث فرهنگی و شهرداری کرمان برای برگزاری این رویداد تشکر کرد و یادآور شد: ترسیم نقشه راه صنایع دستی استان کرمان، یکی از اهداف برگزاری این رویداد است.
مهدی طبیب‌زاده، به اهمیت نقش صنایع دستی در ایجاد اشتغال، فرهنگ و تمدن، اشاره کرد و یادآور شد: در تلاش هستیم در شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی که از برنامه‌های روتین اتاق بازرگانی استان کرمان است، موضوع صنایع دستی دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: لازم است با معرفی استان کرمان، صنایع دستی این استان نیز در جایگاه اصلی خود قرار گیرد و توجه ویژه به فعالان صنایع دستی، اهمیت فراوانی دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، کیفیت، تنوع و توسعه صنایع دستی را در کنار ایجاد بازارهای جهانی، مهم تلقی کرد و افزود: در صورت انتخاب شهرهای پیشنهادی کرمان، سیرجان، شهربابک، راین و راور، شاهد  توسعه جدی در بخش‌های مختلف استان خواهیم بود.
در ادامه این نشست، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، با ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده برای انتخاب کرمان به‌عنوان «شهر ملی صنایع دستی»، از موضع شهرداری در آماده‌سازی فضای کالبدی شهر  در این راستا دفاع کرد.
عبدالرضا شیخ‌شعاعی، با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در حمایت از حوزه صنایع دستی، به تلاش‌های مستمر شهرداری در این خصوص اشاره کرد و افزود: شهرداری با استفاده از  ظرفیت تابلوهای شهری، علاوه بر معرفی هنر و صنایع دستی کرمان، نسبت به معرفی پیشکسوتان صنایع دستی در نقاط مختلف شهر نیز فعال بوده است.
وی، با اشاره به نام‌گذاری معابر و گذرهایی به نام گذر پته، قالی و مس در کمیته نام‌گذاری شهرداری کرمان، خاطرنشان کرد: شهرداری کرمان با راه‌اندازی موزه حیاتی، در حوزه حمایت از صنایع‌دستی، سهم بسزایی داشته است.
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، ادامه داد: در فرهنگ‌سراهای شهرداری نیز اقداماتی در حوزه آموزش و اشتغال انجام شده و راه‌اندازی فروشگاه‌ها و بازارچه‌ها، ازجمله این موارد بوده است.
شیخ‌شعاعی، به راه‌اندازی «فروشگاه صنایع دستی سی‌سی» با پشتیبانی شهرداری کرمان اشاره کرد و افزود: شهرداری با راه‌اندازی بازارچه‌های فصلی نیز همواره از فعالان صنایع دستی حمایت کرده است.
وی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در ایام نوروز با حضور فعالان صنایع دستی شهرستان‌های استان در شهر کرمان در دستور کار قرار گرفته است.
لازم به ذکر است؛ در این نشست، از دو کتاب «دایره‌المعارف دست‌بافته عشایری و روستایی شهر جهانی سیرجان» و «گلیم سیرجان»، نوشته «عقیل سیستانی» رونمایی شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات