بهينه سازي مصرف با هوشمندسازي تجهيزات برقي آسان تر ...

به گزارش پايگاه خبري توانير ، مهندس هادي مدقق گفت:يكي از ابزارهاي بهينه سازي مصرف برق، هوشمندسازي تجهيزات است،هزينه بهينه سازي نسبت به ساير هزينه هاي ساختمان رقم ناچيزي است.
مديركل هوشمندسازي و فناوري هاي نوين توانير با حضور در برنامه سيماي خانواده با اشاره به هوشمندسازي تجهيزات برقي عنوان كرد: يكي از ابزارهاي بهينه سازي مصرف برق هوشمندسازي تجهيزات است، قدم اول نصب سنسور حضور در لابي ها و بخش هاي عمومي ساختمان است كه هزينه بسيار كمي دارد و در مجموع هزينه بهينه سازي نسبت به ساخت چندين متر از ساختمان رقم ناچيزي است.
مديركل هوشمندسازي و فناوري هاي نوين توانير
با بيان اينكه توانير از شركت هايي كه در زمينه بهينه سازي مصرف فعاليت دارند، حمايت مي كند، افزود: با هزينه هاي بسيار كمي در بحث هوشمندسازي مي توان در خصوص بهينه سازي مصرف وسايل سرمايشي و گرمايشي اقدام كرد.
مدقق با اشاره به اهميت انرژي عنوان كرد: طي سال هاي اخير نقش انرژي به صورت روزافزون در بخش هاي خانگي، صنعت و كشاورزي افزايش پيدا كرده است تا جايي كه بحث وابستگي امنيت به انرژي مطرح شده است.
وي افزود: به دليل وجود  ذخائر عظيم  نفت و گاز در كشور  بحث مديريت انرژي چندان مورد توجه قرار نگرفته است و  در صورت عدم توجه به مديريت مصرف، مشكلاتي نيز به وجود خواهد آمد.
مدقق عنوان كرد:مهمترين بحث در خصوص نحوه انتخاب و خريد  لوازم خانگي، بحث ميزان مصرف انرژي است.
وي با اشاره به اينكه لوازم برقي برچسب انرژي دارند، اضافه كرد: خوشبختانه طي سال هاي اخير اقدامات مناسبي در اين خصوص انجام شده است و لوازم خانگي توليد داخل  برچسب بالاي انرژي دارد به طوري كه اكنون يخچال با گريد كمتر از B و لامپ رشته اي 40 وات نيز ديده نمي شود.
مديركل هوشمندسازي و فناوري هاي نوين توانير تصريح كرد: متاسفانه در برخي از ساختمان ها بدون توجه به شرايط اقليمي، داكت اسپليت و كولرگازي تعبيه شده است و در اين شرايط مشترك نمي تواند الگوي مصرف را رعايت كند.
وي افزود: با وجود گذشت 20سال از ابلاغ مبحث 19 مربوط به مديريت مصرف در ساختمان سازي، اين موضوع  از سوي  سازمان نظام مهندسي و وزارت راه و شهرسازي كمتر مورد توجه قرار گرفته است ولي مصرف كننده مي تواند در زمان خريد و يا اجاره مسكن  ميزان مصرف تجهيزات سرمايشي و گرمايشي را بررسي كند.
به گفته وي، شركت توانير در سمت تامين انرژي قرار دارد و سازمان انرژي هاي تجديدپذير  و بهره وري انرژي تكاليفي را در خصوص فرهنگ سازي و مديريت مصرف دارد و حتي برچسب انرژي براي ساختمان نيز تهيه شده است و كسب آگاهي در خصوص ميزان مصرف انرژي در ساختمان از حقوق اوليه خريداران است.
مدقق بيان كرد: 30 درصد بحث هاي مربوط به بهينه سازي از مديريت بهره وري، وسايل است به طور مثال در صورتي كه اين نكته مورد توجه قرار نگيرد ممكن است ساختمان در وضعيت بهينه نيز مصرف انرژي بالايي داشته باشد بنابراين با استفاده صحيح از لوازم مي توان بهره وري را افزايش داد.
مديركل هوشمندسازي و فناوري هاي نوين توانير ادامه داد: يخچال و فريزر يك سوم مصرف برق منازل را به دليل استفاده مستمر از برق  به خود اختصاص مي دهد.
مدقق يادآور شد: مشتركان مي توانند با نصب اپليكيشين برق من، از اطلاعات خوبي كه  در خصوص مديريت مصرف و استفاده بهينه از لوازم برقي گنجانده  شده است، بهره مند شوند  كه مي توان مصرف برق را به راحتي تا 20 درصد كاهش داد.
مديركل هوشمندسازي و فناوري هاي نوين توانير ضمن رد اين پيش فرض كه برق در كشور امكان ذخيره سازي ندارد و بنابراين بايد آن را مصرف كرد، خاطرنشان كرد: متناسب با افزايش تعداد مشتركان، نيروگاه هاي برق اقدام به توليد برق مي كنند و مصرف سوخت فسيلي افزايش خواهد يافت، كشورهايي هستند كه در برخي از ساعات روز به دليل استفاده از انرژي هاي تجديدپذير به مشتركان خود اعلام مي كنند كه مي توانند نسبت به مصرف بيشتر اين انرژي توليد شده اقدام كنند اما با توجه به مصرف سوخت فسيلي اين پيش فرض در خصوص ما صدق نخواهد كرد.
وي افزود: ميزان مصرف آب و برق در ايام پاياني سال به دليل خانه تكاني هاي پيش از عيد افزايش مي يابد كه به همين منظور از مشتركان تقاضا داريم در خصوص مصرف آب و برق صرفه جويي هاي لازم را انجام دهند.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات