مستندسازي 280 عنوان دانشي در كميته مديريت دانش مهندسي توزيع توانیر

مستندسازي 280 عنوان دانشي در كميته مديريت دانش مهندسي توزيع توانیر

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، در پي تشكيل كميته مديريت دانش مهندسي توزيع در توانير كه با همكاري خبرگان شركت‌هاي توزيع و علاقمندان به مباحث دانش مهندسي با محوريت شركت توزيع برق استان يزد شكل گرفت، مسئوليت اجرايي كميته مديريت دانش مهندسي توزيع از سوي دفتر مهندسي و راهبري شبكه معاونت هماهنگي توزيع توانير به اين شركت محول شد.
"محمد شيباني" رئیس كميته مديريت دانش مهندسي توزيع توانير و مدير دفتر مهندسي توزيع برق استان يزد در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) به پيشينه مديريت دانش در توانير و شركت‌هاي توزيع و ساختار آكادميك و مقاله محور آن اشاره كرد و اظهار کرد: اولين ايده براي تشكيل كميته مديريت دانش اين بود كه تمامي فعاليت‌هاي شركت‌هاي توزيع بايد مهندسي محور باشد و شرايط به گونه‌اي تسهيل شود كه صاحبان دانش، الزامي به ارائه آكادميك دانش خود نداشته باشند.
وي افزود: بنابراين لازم نيست صرفا دانش‌هاي پژوهش محور كه رنگ و بوي آكادميك دارد ارائه شود بلكه دانش كاربردي و مبتني بر تجربه نيز قابل ارائه است و هر فردي اعم از كارگر، تكنيسين يا مهندس مي‌تواند با هر سطحي از دانش، تجارب خود را به اين كميته ارائه كند.
شيباني يكي‌ ديگر از ويژگي‌هاي اين كميته را ارائه بستر پيشنهادي براي دسترسی راحت‌تر دانش عنوان كرد و افزود: همچنين براي كمك به غناي مطالب، يك خبره دانشي از شركت‌هاي توزيع در كنار صاحب دانش به ويرايش و تكميل دانش ارائه شده كمك مي‌كند.
وي ادامه داد: براي ارائه دانش و تجارب هر قدر هم كه كوچك باشد، راهكار داريم به عنوان مثال يك كارگر ممكن است امكان ارائه كنفرانس نداشته باشد اما مي‌تواند از دانش و تجربه عملياتي خود با مشخصات خاصي فيلم تهيه و با تلفن همراه خود ارسال كند همچنين مي‌تواند دانش خود را يك بار براي كميته تخصصي ارائه دهد و پس از رفع اشكالات، مجوز ارائه عمومي در يكي از سه‌شنبه‎‌هاي دانشي را دريافت كند.
وي 60 درصد زمان تخصيص يافته به سه‌شنبه‌هاي دانشي را به ارائه دانش و تجارب و 40 درصد باقي‌مانده را براي پاسخگويي به موضوعات اجرايي و عملياتي عنوان و از برقراري ارتباط در نشست‌هاي تخصصي از طريق  sky roomبه ظرفيت 200 نفر در هر سه‌شنبه دانشي خبر داد كه از ساعت 8 تا 9 صبح به ارائه دانش اختصاص يافته و امكان ارتباط با صاحب دانش نيز وجود دارد.
شيباني با اشاره به ثبت اثر به نام ارائه دهنده دانش گفت: دانش ارائه شده به نام صاحب دانش بايگاني و در پوستر سه‌شنبه‌هاي دانشي، با عكس ارائه دهنده و خلاصه دانش ثبت مي‌شود و از اين طريق تلاش داريم با امانت داري و اعتمادسازي، صاحبان دانش و تجربه را به ارائه دانش ترغيب كنيم.
وي تصريح كرد: پس از دريافت و پايش دانش، افراد خبره به غناي دانش كمك مي‌كنند و سپس در كميته تخصصي مطرح و پس از تاييد، در سه شنبه دانشي ارائه و در فضاي مجازي و كانال‌هاي اجتماعي مانند آپارات، واتساپ و غيره به نام صاحب اثر ثبت و به اشتراك گذاشته مي‌شود که فايل دانشي نيز در اختيار متقاضيان قرار مي‌گيرد.
شيباني، صنعت، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه نيرو، شركت‌هاي مشاور و غيره را از دنبال كنندگان ثابت پايگاه مديريت دانش مهندسي توزيع توانير عنوان كرد كه دانش و تجارب خود را از پايين‌ترين سطوح عمليات اجرايي و بهره‌برداري از يك شهرستان دور افتاده گرفته تا مقالات پذيرفته شدهISI  به اين پايگاه ارسال مي‌كنند و اين روند از نخستين جلسه سه شنبه دانشي از 7 بهمن 1399 تاكنون به طور مستمر ادامه داشته و طي اين مدت 280 عنوان دانشي، مستندسازي و 45 سه شنبه دانشي نيز با مشاركت اغلب شركت‌هاي توزيع برگزار شده است.
رييس كميته مديريت دانش توانير، از ويژگي‌هاي اين پايگاه را صرفه‌جويي در زمان و هزينه و جلوگيري از دوباره كاري و تكرار خطا ذكر كرد و گفت: این پایگاه‌ها افزايش كارايي و بهره‌وري شركت‌ها و چابكي بخش توزيع را به همراه دارد و مي‌تواند علاوه بر حوزه معاونت مهندسي شركت‌هاي توزيع، به عنوان بستر لازم براي ارائه تجارب فني در تمامي حوزه‌ها از جمله مشتركان، بهره‌برداري و حتي بخش بازرگاني حوزه مالي شركت‌ها مورد استفاده قرار بگيرد.
وی در پایان اضافه کرد: به دليل افزايش حجم كار، تدوين يك نرم افزار كاربردي براي سهولت فرايند دريافت دانش نيز در دست تدوين است كه در بخش پيشخوان خدمات الكترونيك توانير قرار خواهد گرفت.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات