از شهردار کرمان به‌عنوان مدیر نمونه در تحقق شفافیت قدردانی شد

در ششمین همایش سراسری دیده‌بان شفافیت و عدالت؛

از شهردار کرمان به‌عنوان مدیر نمونه در تحقق شفافیت قدردانی شد

در ششمین همایش سراسری دیده‌بان شفافیت و عدالت که به‌صورت حضوری و ویدیوکنفرانس با حضور مدیران کشوری و اعضای هیات موسس دیده‌بان شفافیت و عدالت برگزار شد، ازسوی معاون حقوقی رییس‌جمهور، از شهردار کرمان به‌عنوان مدیر نمونه در تحقق شفافیت قدردانی شد.

به گزارش کرمان‌آنلاین، رییس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در ششمین همایش سراسری دیده‌بان شفافیت و عدالت، شعار این همایش را تبیین کرد و با بیان اینکه انتصابات براساس سلایق شخصی و ارتباطات فامیلی و قومی برای یک سیستم آسیب‌زاست، گفت: در اقتصاد سیاسی استفاده از منابع عمومی برای مقاصد خصوصی و تبانی با افراد، مشکلاتی را ایجاد می‌کند و این خیانت است.

احمد توکلی، منظور از خیانت را به‌کارگیری افراد غیرمتخصص دانست و افزود: سرپیچی و دور زدن قوانین ازسوی افراد سود‌جو ناشی از ناآگاهی مسئولان است.

وی فرهنگ‎سازی شفافیت در جامعه را مهم تلقی کرد و ادامه داد: اگر مردم بدانند که می‌تواند تاثیرگذار باشند و مسئولان بدانند که اقدامات آن‌ها تحت نظر است، خیلی از مشکلات موجود در جامعه کاهش پیدا می‌کند.

در این جلسه، معاون حقوقی رییس‌جمهور ضمن تبریک ایام شعبانیه درخصوص آسیب‌شناسی قوانین فساد و اقدامات مقابله با آن‌ها گفت: برای جلوگیری از فساد هیچ راهی جز شفافیت نیست.

محمد دهقان، با اشاره به فرمایش امام(ره) مبنی بر اینکه فلسفه هر حکومتی عدالت است، افزود: انقلاب بر همین مبنا پایه‌گذاری شده و این موضوع در قانون اساسی ما کاملاً روشن و شفاف است، اما در حال حاضر، فاصله زیادی با مقوله عدالت داریم.

وی افزود: هرچند با اقدام ایثارگرانه به‌دنبال آن هستیم تا نظام به مقاصد خود برسد، اما این مقوله در سایه شفافیت و پایبندی به قوانین مصوب، محقق می‌شود.

معاون حقوقی رییس‌جمهور با اشاره به اصل ۴۹ قانون اساسی مبنی بر وظیفه دولت در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی ازجمله ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء‌استفاده از موقوفات، و معاملات دولتی، گفت: در سال ۶۳ جفای بزرگی به این قانون شد و این‌گونه نشان داده شد که این اصل مربوط به حکومت گذشته است و آن را به یک‌سری از افراد و موارد مشخص در گذشته محدود کرد.

دهقان با تاکید بر اینکه این قانون باید به مسیر اصلی خود برمی‌گشت، ادامه داد: تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام و مقرر شد تا دادستان‌های مراکز مختلف و بازرسی استان‌ها، هرکسی را که مظنون به تصرف اموال نامشروع است، به وزارت اطلاعات و بازرسی کل کشور اعلام کنند.

وی افزود: دوسال است این قانون تصویب و ابلاغ شده و مراکز استان‌ها باید به آن توجه کنند.

معاون حقوقی رییس‌جمهور با بیان اینکه بخشی از خلاف‌ها توسط بنگاه‌های اقتصادی انجام می‌شود و نیازمند شفاف‌سازی و ساماندهی بانک‌هاست، گفت: خلق نقدینگی یعنی تورم که بخش بزرگی از آن به بانک‌ها و بخش دیگر به هزینه‌های غیرضروری دولت برمی‌گردد.

دهقان به وجود چندصدهزار معوقات بانکی ایجاد شده توسط عده‌ای سودجو با فریب و تزویر افراد ناآگاه اشاره و تاکید کرد: دیده‌بان شفافیت باید با هشدار به افراد مسئولی که آگاه نیستند و به مطالعه نیازمندند، موارد لازم را تذکر دهد.

وی گفت: افراد فاسد و سودجو دنبال خلاف هستند و دنیا را فدای پول‌پرستی خود می‌کنند، اما آن‌ها به نتیجه نمی‌رسند؛ مگر اینکه افراد مسئول را فریب دهند که مصادیق آن در جامعه وجود دارد.

معاون حقوقی رییس‌جمهور، یکی از شعارهای رییس‌جمهور را مبارزه با فساد، پیشگیری از فساد و شفافیت اعلام کرد و گفت: هرچند دولت باید پرچم‌دار شفافیت باشد، اما مجموعه‌هایی می‌توانند در کنار دولت قرار گیرند و به آن کمک کنند.

دهقان تاکید کرد: هر مسئول باید درخصوص شفافیت گزارش دهد که چه اقدامی را در این زمینه انجام داده و چه دستوراتی را صادر کرده است.

در ادامه، مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی ریاست‌جمهوری به تعدد قوانین درخصوص مبارزه با فساد در کشور اشاره کرد و گفت: دیده‌بانی شفافیت و عدالت، همان امر به معروف و نهی از منکر است.

محمدرضا یزدی ادامه داد: فساد را باید به اندازه احساس فساد جدی گرفت و احساس آن را که موجب ناامیدی در جامعه می‌شود، کاهش داد.

وی با تاکید بر اینکه شفافیت در بسیاری از موارد از فساد جلوگیری می‌کند، افزود: به‌دنبال آن هستیم با فرهنگ‌سازی برای مردم، مجریان و مسئولان، در این زمینه موثر باشیم.

یزدی بر دنبال کردن امنیت اقتصادی و حمایت از افراد سالم تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه قانونی برای حمایت از افراد درستکار نداریم.

وی ملی نگاه کردن، عدم دخالت در امور اجرایی و عدم دخالت در عزل و نصب مدیران همچنین شفافیت در آرای نمایندگان را از وظایف قوه مقننه در راستای شفافیت اعلام کرد و گفت: تحقق دولت الکترونیک و رساندن آن به نقطه نهایی، از وظایف قوه مجریه و شفاف‌سازی درخصوص اقدامات قُضات،‌ کارکنان، وکلا و کارشناسان از موضوعات مهم در راستای شفافیت در قوه قضاییه است.

در این جلسه که با تقدیر از مدیر نمونه در تحقق شفافیت همراه بود، از سعید شعرباف تبریزی، شهردار کرمان، به‌دلیل اقدام در این زمینه تقدیر شد.

معاون حقوقی رییس‌جمهور و عضو مرکزی دیده‌بان شفافیت و عدالت به نمایندگی از رییس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت، شعرباف را یکی از مدیران نمونه در این راستا معرفی کرد.

محمد دهقان افزود: شَعرباف، قبل از پذیرش مسئولیت شهرداری کرمان، مطالبه‌گر شفافیت بوده و می‌توان از وی به‌عنوان نمونه‌ای از مدیرِ مسئول در اجرای عدالت از طریق شفافیت یاد کرد.

وی با بیان اینکه دکتر شعرباف بلافاصله در اولین قدم به‌دنبال تحقق شفافیت در شهرداری کرمان بوده است، گفت: این مهم باید ازسوی سایر مدیرانِ مسئول در حوزه‌های مختلف، جدی گرفته شود.

در ادامه، شهردار کرمان با ارتباط از طریق ویدیوکنفرانس، ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش سراسری دیده‌بان شفافیت و عدالت، گفت: دیده‌شدن اقدامات مسئولان و حرکت در حوزه شفافیت در استان‌ها و توجه به این مهم، موجب خُرسندی است و امیدوارم این حرکت ادامه پیدا کند.

سعید شعرباف تبریزی، با بیان اینکه کار من در راستای شفافیت تنها عمل به قانونِ به زمین مانده بود؛ چراکه از سال ۹۵ به بعد طبق ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه، باید تمام حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر نهادهایی که به نحوی از بیت‌المال استفاده می‌کردند، منتشر می‌شد، تصریح کرد: باعث تاسف است که مدیری برای عمل به قانونِ به زمین مانده، مورد تقدیر قرار گیرد و مسئولانی که ذیل ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه باید عمل می‌کردند، درخصوص اجرایی نشدن این قانون، مورد بازخواست قرار نگیرند.

وی افزود: این‌گونه احتمال می‌دادیم بعد از انتشار حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر کارکنان شهرداری کرمان، سئوالاتی ایجاد و این گمان مطرح شود که تغییر محسوسی در این ساختار رخ نداده است، اما درخصوص ایجاد چالش در ساختار و به‌وجود آمدن مسایل امنیتی تصوراتی به‌وجود آمد که به صراحت می‌گویم این اتفاق هرگز نیفتاده است.

شهردار کرمان ادامه داد: مطالبه بدنه کارمندی در شهرداری کرمان موجب شد بسیاری از اصلاحات ساختاری ایجاد شود که در وضعیتی غیر از آن به این سرعت قابل اجرا نبود.

شعرباف به تجربه خود در طراحی سامانه شفافیت در «آستان قدس رضوی» اشاره و خاطرنشان کرد: در نهادهایی چون «آستان قدس رضوی» با درجه اهمیت بالا، انتشار اطلاعات نیز مفید بود و به‌سرعت به افزایش بهره‌وری کمک کرد.

وی با تاکید بر اینکه ما مسئولان اگر به شفافیت اعتقاد داشته باشیم، سعی می‌کنیم به‌صورت کامل آن را اجرا کنیم، افزود: در این صورت ثمرات شفافیت در افزایش اعتماد اجتماعی و کاهش فساد به‌طور حتم محقق خواهد شد و این تجربه‌ای است که در کرمان به آن دست یافتیم.

شهردار کرمان افزود: با توجه به اهمیت شفافیت در برقراری عدالت، درخواست دارم به این قانون به زمین مانده عمل شود و انتشار حقوق مستمر و غیرمستمر در مجموعه‌های دیگر مورد پیگیری قرار گیرد.

شعرباف با بیان اینکه این موضوع می‌تواند در قرارگاه‌های سازندگی، مجموعه‌های زیرمجموعه آن و اشخاص حقیقی و حقوقیِ وابسته به آن‌ها نیز پیگیری شود، گفت: حرکت کوچک و شجاعانه شهرداری کرمان در این زمینه موجب شد تا حد زیادی امید در سطح عمومی کرمان افزایش یابد و تصور خوبی را از سازمان در نزد عموم مردم ایجاد کند.

لازم به ذکر است؛ در این همایش درخصوص اقدامات پیشگیرانه مبارزه با فساد در دستگاه قضایی، آسیب‌شناسی فساد در حوزه اقتصادی و اقدامات مقابله با آن در دولت سیزدهم و همچنین دستاوردهای حوزه نفت در دوران تحریم در دولت سیزدهم  و چگونگی استفاده از نظارت عمومی در مبارزه با مفاسد اقتصادی، ازسوی سخنرانان این همایش مطالبی مطرح شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات