سالروز ولادت با سعادت فرخ لقای نگارخانه عاشورا، حضرت علی اکبر(علیه السلام) وروز جوان مبارک باد.

سالروز ولادت با سعادت فرخ لقای نگارخانه عاشورا، حضرت علی اکبر(علیه السلام) وروز جوان مبارک باد.

بررسی نسب و تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)/ چگونه خواهرزاده معاویه با امام حسین(ع) ازدواج کرد؟

بررسی نسب و تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)/ چگونه خواهرزاده معاویه با امام حسین(ع) ازدواج کرد؟

حضرت علی اکبر(ع) جوانی زیبارو، خوش‌بیان، شجاع، صبور، غیور و مؤمن بود به طوری که در کربلا هم کمالات بنی‌هاشم را می‌شد در ظاهر و شخصیت ایشان مشاهده کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، حضرت علی اکبر(ع) اولین فرزند امام حسین(ع) جوانی بود که در واقعه عاشورا در سنی حدود ۲۵ یا ۲۷ سالگی با رشادت و شجاعت در برابر لشکر دشمنان اسلام ایستادگی کرد و در نهایت ایمان و یقین به شهادت رسید. حضرت لیلا سلام الله علیها، مادر حضرت علی اکبر علیه السلام، از طرف پدری از قبیله ثقفی بوده که با مختار ثقفی نسبت خویشاوندی دارد و از طرف مادری نوه ابوسفیان و خواهرزاده معاویه ملعون به حساب می‌آید. اما بصیرت و ایمان پدر و مادر حضرت لیلا موجب شد ایشان یکی از زنان مؤمنه و پاکدامن در دوران خود باشد به قدری که لیاقت همسری امام حسین علیه السلام و مادری حضرت علی اکبر سلام الله علیه را داشته باشد.

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگویی که با دکتر فاطمه سالاری، استاد دانشگاه و کارشناس دینی انجام داده به بررسی بخش‌هایی از زندگی و نسب حضرت علی اکبر علیه السلام پرداخته است. آن طور که این محقق اسلامی توضیح می‌دهد، تاریخ و ماجرای تولد حضرت علی اکبر علیه السلام یکی از مسائلی است که چندین بار در تاریخ به آن اشاره شده است. البته وقتی منابعی مانند تاریخ طبری یا کتاب نفس المهموم نوشته شیخ عباس قمی را بررسی می‌کنیم، به وقایع و ماجراهای زیادی از زندگی امام حسین علیه السلام دست پیدا می‌کنیم. ولی در مورد تاریخ تولد اولین فرزند آن حضرت یعنی حضرت علی اکبر علیه السلام اطلاع دقیقی در این نوع کتاب‌ها وجود ندارد. البته افرادی دیگری که تاریخ را ثبت و ضبط کرده‌اند، در بعضی موارد به این رویداد اشاره کرده‌اند. به عنوان مثال ابن ادریس در کتاب سرائر اشاره کرده که علی اکبر علیه السلام در سال‌های پایانی خلافت خلیفه سوم به دنیا آمده‌اند. در عین حال عبدالرزاق مقرم هم این نظر را تأیید کرده و نوشته که آن حضرت در سال ۳۳ هجری قمری به دنیا آمده‌اند که وقتی این دو نظر را مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که مانند هم هستیم. چراکه سال ۳۳ هجری قمری جزو سال‌های پایانی حکومت خلیفه سوم بوده است. همچنین مادر حضرت علی اکبر علیه السلام یعنی حضرت لیلی سلام الله علیها که به ایشان لیلا هم گفته می‌شود و در برخی منابع نام ایشان را آمنه هم ثبت کرده‌اند، دختر شخصیتی از قبیله ثقیف به نام ابی مره بن عروه بن مسعود ثقفی بود. اما مادر ایشان از قبیله بنی‌امیه بوده و دختر ابوسفیان و خواهر معاویه محسوب می‌شود. به این ترتیب نسب حضرت لیلا سلام الله علیها و مختار ثقفی در مسعود ثقفی به هم می‌رسد، یعنی این بانوی گرامی از قبیله مختار به حساب می‌آید که بعدها به خونخواهی امام حسین علیه السلام برخواست. پدر حضرت لیلا و مختار با یکدیگر پسرعمو بودند.

بررسی صحت و سقم تاریخ ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام

در تقویم تأکید شده است که حضرت علی اکبر علیه السلام در تاریخ یازدهم شعبان متولد شده اند. آیا در این مورد مدرک و سند قطعی وجود دارد؟

تاریخ و ماجرای تولد حضرت علی اکبر علیه السلام یکی از مسائلی است که چندین بار در تاریخ به آن اشاره شده است. البته وقتی منابعی مانند تاریخ طبری یا کتاب نفس المهموم نوشته شیخ عباس قمی را بررسی می‌کنیم، به وقایع و ماجراهای زیادی از زندگی امام حسین علیه السلام دست پیدا می‌کنیم ولی در مورد تاریخ تولد اولین فرزند آن حضرت یعنی حضرت علی اکبر علیه السلام اطلاع دقیقی در این نوع کتاب‌ها وجود ندارد.

البته افرادی دیگری که تاریخ را ثبت و ضبط کرده‌اند، در بعضی موارد به این رویداد اشاره کرده‌اند. به عنوان مثال ابن ادریس در کتاب سرائر اشاره کرده که علی اکبر علیه السلام در سال‌های پایانی خلافت خلیفه سوم به دنیا آمده اند. در عین حال عبدالرزاق مقرم هم این نظر را تایید کرده و نوشته که آن حضرت در سال ۳۳ هجری قمری به دنیا آمده اند که وقتی این دو نظر را مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که مانند هم هستیم. چراکه سال ۳۳ هجری قمری جزو سال‌های پایانی حکومت خلیفه سوم بوده است.

حضور در واقعه عاشورا

آیا از روی اطلاعاتی که در مورد سن حضرت علی اکبر علیه السلام در واقعه عاشورا وجود دارد، می‌توان تاریخ تولد ایشان را حدس زد؟

اگر دو روایتی که به آن اشاره کردیم را مدرک میلاد آن حضرت قرار بدهیم متوجه می‌شویم که حضرت علی اکبر علیه السلام در زمان واقعه عاشورا یعنی در سال ۶۱ هجری، تقریبا ۲۷ ساله بودند.

آیا این نظر درست به نظر می‌سد؟

بله. چون طبق روایت‌ها امام سجاد علیه السلام در واقعه عاشورا ۲۳ ساله بودند، از آنجایی که حضرت علی اکبر علیه السلام از آن امام بزرگوار سن بیشتری داشته اند، سن ۲۷ سال برای ایشان درست به نظر می‌رسد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری دامغان

    منبع خبر

    شهرداری دامغان

    شهرداری دامغان یک شهرداری در شهر دامغان می باشد

      نظرات