عملیات اجرایی واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه آغاز شد

عملیات اجرایی واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه آغاز شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا کاکاوند" در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه، با اشاره به توقف ۱۶ ساله ساخت واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه، گفت: طبق وعده‌ای که به مردم شهر کرمانشاه داده بودیم پروژه ساخت واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب این شهر پیش از پایان سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

وی با اشاره به جمعیت یک میلیون نفری شهر کرمانشاه افزود: واحد اول این تصفیه‌خانه برای جمعیت ۳۲۰ هزار نفر در سال ۱۳۸۶ به بهره‌برداری رسیده، پس از آن این طرح متوقف شد که علت توقف ۱۶ ساله این پروژه کمبود اعتبار بود. در مجموع طول شبکه و خط انتقال شهر کرمانشاه حدود 1250 کیلومتر است که تقریبا ۹۰۰ کیلومتر آن به صورت مدرن و مابقی به صورت سنتی کار شده است.

کاکاوند خاطرنشان کرد: بخش عمده فاضلاب شهر به رودخانه قره سو و آبشوران سرازیر می‌شود که این مسئله از نظر آلودگی محیط زیست و ظاهر نازیبای آن شایسته و زیبنده مردم ما در شهر کرمانشاه نیست. علت دیگر توقف پروژه بحث مطالعاتی آن بود که ظرف مدت کوتاهی با تعیین مشاور، مطالعات انجام و پروژه وارد مرحله مناقصه شد.

به گفته کاکاوند واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر برای جمعیتی بالغ بر ۴۰۴ هزار نفر با میزان ظرفیت تصفیه ۶۷ هزار متر مکعب در شبانه‌روز و برآورد ریالی  ۵۱۸ میلیارد تومان به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) به عنوان مجری طرح واگذار شد، تا در یک بازه زمانی سه ساله ساخته شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اظهار امیدواری کرد که با توجه به ظرفیت خوبی که در بودجه ۱۴۰۱ وجود دارد قرارگاه خاتم الانبیا بتواند با استفاده از ظرفیت تهاتر، منابع بیشتری از بودجه ۱۴۰۱ را برای این طرح جذب کند تا ان شاالله بتوان پروژه را تا سال ۱۴۰۳ به بهره برداری رساند.

کاکاوند فرایند تصفیه واحد دوم را A2/o  عنوان کرد که خاصیت حذف فسفر و ازت را دارد و از نظر پساب خروجی قابل پذیرش برای تمامی آب‌های پذیرنده و کشاورزی از جمله نیروگاه بیستون، پتروپالایش آناهیتا و همچنین آبیاری فضای سبز شهرداری است.

وی افزود: با تکمیل این پروژه حدود ۷۳۰ هزار نفر از جمعیت شهر تحت پوشش قرار خواهند گرفت و چنانچه تصفیه‌خانه به درصدی از پیشرفت برسد بلافاصله ساخت واحد سوم و نقاط انفصال داخل شهر نیز در دستور کار قرار خواهند گرفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اعتبار امسال حوزه فاضلاب استان کرمانشاه را ۳۰۸ میلیارد تومان اعلام کرد که ۱۶۰ میلیارد آن تخصیص داده شد و از این ۳۰۸ میلیارد تومان ۲۰۵ میلیارد تومان سهم شهر کرمانشاه بوده که ۱۰۵ میلیارد آن تخصیص یافت.

کاکاوند ادامه داد: در سطح استان ۱۰ تصفیه‌خانه در مدار بهره‌برداری و هفت تصفیه‌خانه در حال اجرا داریم که از این هفت تصفیه‌خانه پنج تصفیه‌خانه در شهرهای روانسر، جوانرود، تازه آباد، کرند و سرمست مشروط به تخصیص ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار ظرف کمتر از یک سال قابل بهره برداری هستند.

این مقام مسئول میزان اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه را ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد که از این میزان هزار میلیارد تومان برای شبکه جمع آوری و خطوط انتقال و هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل واحد دوم خواهد بود.

لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات