كشف و جمع آوري 4 هزار و 320 مركز استخراج غيرمجاز رمز ...
به گزارش پايگاه خبري توانير ، با كشف اين تعداد مركز غيرمجاز استخراج رمز ارز، تعداد 118 هزار و 343 دستگاه ماينر جمع آوري شد.
ميزان قدرت اين مراكز بيش از 640 مگاوات براورد شده است و براساس محاسبات صورت گرفته مراكز كشف شده افزون بر 798 ميليون كيلووات ساعت مصرف انرژي داشته اند.
خاطرنشان مي سازد با كشف و جمع آوري اين مراكز از مصرف برق غيرمجاز برق و ايجادآسيب به شبكه برق كه باعث ورود آسيب به وسايل برقي مشتركان مي شود، جلوگيري شده است.
براساس اين گزارش، هموطنان مي توانند از طريق اپلكيشين برق من نسبت به معرفي و افشاي مراكز استخراج رمز ارز غيرمجاز يا افرادي كه با اين كار باعث ورورد آسيب به تجهيزات برقي مشتركان مي شوند، اقدام و از پاداش در نظر گرفته شده نيز بهره مند شوند.
برپايه اين گزارش، مجري تامين برق مراكز استخراج رمز ارز توانير، در همين خصوص استخراج غيرمجاز رمز ارز در كشور را داراي تبعات منفي براي مردم، صنعت برق و اقتصاد ملي دانست و افزود: اين اقدام ضمن آسيب زدن به شبكه برق كشور، مي تواند موجب سوختن لوازم الكتريكي نظير يخچال، تلويزيون و كولر و دامن زدن به خاموشي ها شود.
وي ادامه داد: علاوه بر آن، به دليل استفاده از انشعاب هاي غيرمجاز بدون رعايت اصول ايمني، آتش سوزي و خطرات جاني را نيز مي تواند در پي داشته باشد، در بعد ملي نيز بلعيدن برق به وسيله استخراج كنندگان رمز ارز سبب افزايش خاموشي هاي صنايع در فصول گرم و سرد سال شده كه اين موضوع افزايش تورم و بيكاري را به دنبال خواهد داشت.
خدادادي ادامه داد: فعاليت اين افراد بعد از گذشت زمان به وسيله دستگاه هاي كاشف مانند وزارت نيرو و نيروي انتظامي شناسايي مي شود و به دليل ضبط ماينرها و اعمال جريمه هاي سنگين از سوي وزارت نيرو يا نفت و تشكيل پرونده در قوه قضاييه، نه تنها سودي كسب نخواهند برد بلكه خود، افراد خانواده و ساير مردم را با آسيب هاي جدي مواجه مي سازند.
وي افزود: مفهوم رمز ارزها و پديده بلاك چين در زمره پديده هاي نوظهور در دنيا هستند كه مانند هر تكنولوژي ديگري مي تواند فرصت هايي را براي ايران و ساير كشورها خلق كند، اما به جهت ساختار يارانه اي انرژي و محدوديت هايي كه در تامين انرژي در كشور وجود دارد، ضروري است تا مراقبت كافي از سوي تمامي دستگاه هاي مربوطه به عمل آيد تا خدشه اي به تامين انرژي مطمئن و پايدار اعم از برق و گاز وارد نشود.
خدادادي ادامه داد: يكي از موثرترين راهكارها، سوق دادن استخراج كنندگان رمز ارز به استفاده از مولدهاي تجديدپذير و پاك است، به نحوي كه هم انرژي مورد نياز مراكز قانوني فعال در اين حوزه با قيمت مناسب تامين و هم محدوديت هاي كشور در تامين گاز و برق ساير مشتركان لحاظ شود.
به گفته خدادادي در حال حاضر مطابق مقررات جاري كشور، استخراج رمز ارز به طور قانوني قابل انجام است و متقاضيان مانند هر كسب و كار ديگري ابتدا بايد مجوزهاي لازم را از وزارت صمت اخذ و نسبت به دريافت انشعاب از شركت هاي برق و سپس استخراج رمز ارز با تعرفه برق صادراتي اقدام كنند.
نظرات