مديرعامل توانير در نشست تخصصي مديران صنعت برق؛ نياز ...
به گزارش پايگاه خبري توانير ، "آرش كردي" امروز دوشنبه در نشست تخصصي مديران صنعت برق كه در ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، با اشاره به روند رشد نياز مصرف برق در تابستان هاي چندسال گذشته افزود: در حالي كه نياز مصرف برق در سال 1398 به 60 هزار و 825 مگاوات رسيده بود، اين ميزان در سال 1399 با رشدي نزديك به 5 درصد به 63 هزار و 854 مگاوات و در سال 1400 به 67 هزار و 12 مگاوات افزايش يافت.
كردي همچنين با اشاره به رشد نياز مصرف برق در سال جاري اظهار داشت: بر اساس برآوردهاي صورت گرفته، نياز مصرف برق در تابستان امسال به 70 هزار مگاوات افزايش خواهد يافت كه اين ميزان نسبت به پيك سال گذشته 4.46 درصد رشد نشان مي دهد.
وي همچنين به تراز منفي 15 هزار مگاواتي ميان توليد و مصرف برق در تابستان سال گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: اگرچه تراز منفي توليد و مصرف امسال با تلاش هاي صورت گرفته به 10 هزار و 500 مگاوات كاهش يافته است، اما همچنان تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله داريم.
كردي همچنين از برنامه ريزي براي افزايش واردات برق، استفاده از نيروگاه هاي برق آبي به صورت مطلوب، بهره گيري از نيروگاه هاي تجديدپذير و مديريت مصرف به عنوان عواملي كه در كنار نيروگاه هاي حرارتي به كمك صنعت برق خواهند آمد، ياد كرد و افزود: امسال نقش مديريت مصرف بازهم پررنگ خواهد بود به طوري كه رقمي در حدود 10 هزار و 700 مگاوات براي مديريت مصرف استخراج شده كه اين ميزان با مطالعه پتانسيل هاي موجود انجام شده است.
مديرعامل توانير از تدوين يكصد برنامه عملياتي براي جبران ناترازي توليد و مصرف برق خبر داد و يادآور شد: اين برنامه ها در چهار محور شامل برنامه ريزي و اقدامات تامين برق، مديريت مصرف و تقاضا، آمادگي شبكه سراسري برق و برنامه ريزي و مديريت، تدوين و ابلاغ شده است.
كردي در خصوص برنامه هاي مديريت مصرف و تقاضا گفت: در اين خصوص نسبت به مديريت برق صنايع با همكاري وزارت صمت، تعديل روشنايي معابر و جمع آوري رمز ارزها، كاهش 50 درصدي مصرف برق ادارات و نصب كنتورهاي هوشمند اقدام هاي لازم انجام شده و تا تكميل و اجراي دقيق آن پيگيري ها ادامه خواهد داشت.
وي همچنين از مديريت چاه هاي كشاورزي، استفاده از مولدهاي برق صنايع و اقدامات فرهنگي و اطلاع رساني به عنوان ديگر اقداماتي ياد كرد كه در راستاي مديريت مصرف و تقاضا انجام شده است.
كردي در زمينه مديريت مصرف برق صنايع و شهرك هاي صنعتي نيز اظهار داشت: در خصوص شهرك هاي صنعتي براي رويت پذيري و كنترل پذيري صد درصدي بار شهرك هاي صنعتي، تنظيم تفاهم نامه هاي شركت هاي توزيع نيروي برق با شهرك هاي صنعتي، الزام به استفاده حداكثري از مولدهاي اضطراري در اختيار صنايع و رويت پذيري و كنترل پذيري صد در صدي بارهاي پراكنده صنعتي خارج از شهرك هاي صنعتي برنامه ريزي شده است.
مديرعامل توانير اضافه كرد: تاكنون با بيش از 478 هزار مشترك ديماندي صنعتي به منظور همكاري در برنامه هاي پيك بار تفاهم نامه منعقد شده است.
كردي همچنين ضمن درخواست از همه بخش هاي دولت براي همكاري با صنعت برق در مديريت مصرف تابستان امسال، از شركت هاي برق سراسر كشور نيز خواست تا نسبت به وصول مطالبات خود به طور جدي اقدام كنند.
نظرات