چالش‌های جدی صنعت برق در کشور انگلستان

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) به نقل از «تابناک»، بر اساس تازه‌ترین آمار، قیمت هر کیلووات ساعت برق در کشور انگلستان 27 سنت (7200 تومان) برای مصرف خانگی و 23 سنت (5960 تومان) برای مشاغل است که نسبت به دو سال قبل، تقریباً افزایش صددرصدی داشته است و بیانگر ایجاد بحران در حوزه انرژی برق در این کشور است؛ کشوری که بررسی‌ها نشان می‌دهد جزو 6 کشوری است که گران‌ترین قیمت برق را دارند.
از جمله دلایل اصلی بحران برق در انگلستان که سبب افزایش قیمت این انرژی در این کشور می‌شود باید به وابستگی شدید انرژی برق به گاز طبیعی وارداتی و نیز برخی محدودیت‌های طبیعی دیگر مثل سرعت پایین باد در اکثر ایام سال اشاره کرد.
با اینکه انگلیسی‌ها با درک ضرورت تغییر منابع تولید انرژی در دهه‌های گذشته به سمت انرژی‌های تجدیدپذیری چون انرژی خورشیدی و نیز انرژی هسته‌ای حرکت کرده‌اند، اما هنوز هم چیزی حدود 40 درصد از تولید برق این کشور از طریق گاز طبیعی به دست می‌آید که چالش‌های برقی را در انگلستان تشدید می‌کند.
مشکل افزایش قیمت گاز طبیعی وارداتی به قدری صنعت برق را در انگلستان به چالش کشیده که متولیان برق این کشور ناگزیر شده‌اند علی‌رغم آگاهی نسبت به آلایندگی بالای ذغال سنگ، یکی از کارخانه های قدیمی ذغال سنگ خود را برای تولید برق راه اندازی کنند.
این در حالی است که پیشتر مدیران برقی در انگلیس وعده داده بودند تا اکتبر سال 2024 تمامی نیروگاه‌های دارای سوخت ذغال‌سنگ را تعطیل کنند؛ محصولی که تا پیش از این سهم 2 درصدی در تولید برق انگلیس داشت ولی پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال‌های آینده افزایش یابد.
انگلیس از اواسط ماه اوت یعنی زمانی که سه روز برق بدون ذزغال‌سنگ تولید کرده بود، دوباره وابسته به تولید هرروزه برق از ذغال‌سنگ شده است.
ازآنجاکه بخش قابل‌توجهی از گاز موردنیاز برای تولید برق در انگلستان به میزان واردات گاز طبیعی از روسیه و به‌صورت مشخص شرکت گاز پروم وابسته است و تحت تأثیر جنگ اوکراین اختلافات جدی میان روسیه و کشورهای اروپایی ایجادشده است، چالش‌ها در حوزه برق انگلستان نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.



چالشی هایی که تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت انرژی و به صورت مشخص انرژی برق در این کشور داشته و بر اساس نظر کارشناسان یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد تورم و افزایش قیمت‌ها در این کشور است.
چندی پیش در همین رابطه روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت: سیستم انرژی در بریتانیا متأثر از دلایل مختلف بحرانی شد و این بحران مشترکان خانگی و صنعتی و نیز کشاورزان را در این کشور با مشکل روبه‌رو کرده است.
در این مطلب ضمن اشاره به فرارسیدن دوران پساکرونا و احیای بسیاری از صنایع در کشور چین و نیز اعمال تحریم‌های شدید علیه شرکت‌های صادرکننده گاز در روسیه، آمده است که به‌واسطه قراردادهای جدید گازی میان چین و روسیه و محدود شدن صادرات گاز از روسیه به اروپا طبیعتاً بحران انرژی در انگلستان افزایش خواهد یافت.
این روزنامه پیش‌بینی کرده است که در دوران پساکرونا میزان واردات گاز به چین چیزی حدود 8.4 درصد افزایش خواهد یافت و این یعنی منابع گازی کمتری از کشورهایی چون قطر و روسیه به اروپا صادر خواهد شد.
این گزار حاکی است  علی‌رغم وابستگی شدید انگلستان به انرژی گاز به‌ویژه در حوزه برق، در کل اروپا، ظرفیت تولید گاز به شدت پایین است و همین موضوع سبب شده تا همیشه کشوری مثل انگلستان در معرض بحران برق قرار داشته باشد.
همچنین گاردین پیش‌بینی کرده است که دستگاه‌های شکننده تولید برق در انگلستان در آینده نه تنها بهتر نخواهد شد، بلکه با مشکلات بیشتری رو به رو می‌شوند چرا که اکثر نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور که تا 20 درصد تولید را در اختیار دارند نیز تا سال تا 2030 تعطیل خواهند شد.
همچنین تارنمای «ember-climate.org» با اشاره به اینکه در کشور انگلستان هزینه تولید برق از طریق سوخت‌های فسیلی و انرژی گاز سه برابر انرژی بادی و دو برابر انرژی خورشیدی است، به مسئولان این کشور توصیه کرده تا ضمن تلاش برای توسعه تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر مثل باد و خورشید همچنین وابستگی به انرژی انگلستان به گاز طبیعی را کاهش دهند.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات