افراد نخبه می‌توانند نقش مهمی در مدیریت شهری داشته باشند

افراد نخبه می‌توانند نقش مهمی در مدیریت شهری داشته باشند

به گزارش شهریار، یعقوب هوشیار در ادامه جلسات امروز خود در شهرداری منطقه ۷ تبریز، دیداری صمیمی با نخبگان این منطقه داشت.

هوشیار در این دیدار با بیان اینکه هم‌اکنون مدیریت‌ کلانشهرها در دنیا، به سمت شهر ایده‌آل حرکت می‌کند، گفت: در دیدگاه‌های دینی برای تعاریف شهر ایده‌آل از واژه مدینه فاضله یاد می‌شود. مدیریت هوشمند شهری در قالب‌های مختلفی مطرح می‌شود که حرکت همگی به سمت شهر ایده‌آل است.

وی ادامه داد: این حرکت به سمت شهر ایده‌آل با استفاده از روش‌های نو، اندیشه‌های نو و افکار نو میسر است و ما تلاش می‌کنیم با بهره‌مندی از این افکار و اندیشه‌های نو، زندگی شهری را برای مردم تسهیل کنیم.

شهردار تبریز با اشاره به اینکه قسمت عمده‌ای از این کار به عهده افراد نخبه و شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: در مدیریت شهری، هیچ موضوع تک وجهی وجود ندارد. مثلاً اقتصاد شهری یکی از پایه‌های مدیریت شهری است و در این راستا اگر بخواهیم از مصداق مشخصی استفاده کنیم، موضوع آسفالت‌ریزی با استفاده از روش‌های هوشمندانه و تکنولوژی‌ها است و اکنون دیگر نمی‌توان به شکل سنتی آسفالت‌ریزی کرد.

وی افزود: باید توجه کنیم که امروزه ارتباطات به قدری توسعه یافته که مردم از طریق رسانه‌ها و وسایل ارتباط جمعی از آخرین پیشرفت‌ها اطلاع دارند و وضعیت شهرها را باهم مقایسه می‌کنند، مثلاً به راحتی می‌بینند که در کشورهای توسعه‌یافته چه رفتاری با زباله می‌شود.

هوشیار اظهار کرد: اکنون ذائقه‌های مردم نسبت به موضوعات، متفاوت شده و از طرفی عارضه‌های اجتماعی نیز به مثابه آن، متنوع شده است. ۷۸ عارضه‌ اجتماعی را شناسایی کرده‌ایم که اکنون تبدیل به مسئله و معضل شده است. مثلاً موضوعاتی همچون تکدی‌گری، زنان بی‌سرپرست، بیکاری و ... در کلانشهرها به نقطه‌ای رسیده است که شهرداری باید به آن پرداخت کند. اعتقاد دارم که شهرداری باید در حوزه اجتماعی بسیار قدرتمندتر از حوزه عمرانی و تنظیف باشد.

وی خطاب به نخبگان حوزه شهرداری منطقه ۷، افزود: اکنون به سمتی می‌رویم که باید تکنولوژی ما به‌روز باشد تا از این طریق هزینه‌ها را کاهش دهیم. مدیریت شهری باید در اختیار مردم باشد و قطعا در این عرصه، افراد نخبه نقش مهم و موثری ایفا می‌کنند. در راستای رسالت شما عزیزان نخبه در موضوعات مختلف شهری که ما نیز مبتلابه آن هستیم، گروه‌هایی تشکیل می‌یابد و در این خصوص با تشکیل کمیته ایده، به آنها می‌پردازیم تا در شهر اثرگذاری داشته باشد. ما نیز متقابلاً طرح‌هایی برای اجرا می‌دهیم و کارخانه نوآوری را در تبریز راه‌اندازی کنیم تا برای مداخله در بحث اشتغال و تجاری‌سازی این ایده‌ها به کار بگیریم.

شهردار تبریز گفت: برای مثال ما به لحاظ آب و هوایی در منطقه‌ای هستیم که بارش برف زیاد است و ما مجبور به نمک‌پاشی هستیم که این کار علاوه بر اینکه هزینه دارد، آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کند، به فضای سبز و آسفالت آسیب می‌زند و موجب ایجاد بیماری‌های ریوی می‌شود.

وی افزود: ضروری است تا چنین معضل‌هایی را حل کنیم و در این خصوص باید ایده بدهیم تا علاوه‌ بر افزایش عمر آسفالت‌ها، در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود. از شما نخبگان عزیز می‌خواهیم که بصورت جدی فعال باشید تا با اجرای ایده‌ها، شاهد این باشیم که زندگی مردم روزبه‌روز بهتر باشد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات