جمع آوري 4900 دستگاه ماينر در شيراز
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق شيراز سعيد موثقي در جمع خبرنگاران گفت: موضوع مقابله با استفاده غيرمجاز از شبكه برق، به عنوان يكي از اصلي ترين اولويتها مد نظر شركت است.
موثقي خاطرنشان كرد: بر اساس همين تاكيدات بر مقابله با تخلفات حوزه انرژي، از ابتداي سال 1401 تاكنون 2300 دستگاه ماينر (استخراج رمزارز) كه به شكل غيرقانوني نصب و به كارگيري شده بود، شناسايي و جمع آوري شده حال آنكه آمار كل ماينرهاي جمع آوري شده تا پايان سال گذشته 2600 دستگاه بوده است.
تاثير مخرب ماينرها بر تامين برق مطمئن و پايدار
او با بيان اينكه نصب و استفاده از دستگاههاي استخراج رمزارز، غيرقانوني و منجر به پيگرد قضايي است، گفت: تنها افراد حقيقي و حقوقي كه مجوزهاي رسمي براي نصب دستگاههاي ماينر را اخذ كرده باشند، امكان استفاده از اين دستگاهها را آنهم بر اساس ضوابط و معيارهاي تعيين شده وزارت نيرو خواهند داشت.
موثقي با يادآوري اينكه بخشي از مشكلات تامين برق مورد نياز مشتركان، به مصارف غيرمجاز باز ميگردد، گفت: هر دستگاه ماينر نصب شده، حداقل 1.5 كيلووات ساعت برق مصرف مي كند، اين ميزان، تامين كننده انرژي برق مورد نياز حدود 7 مشترك خانگي است.
مدير دفتر نظارت و كنترل لوازم اندازه گيري شركت توزيع نيروي برق شيراز خاطرنشان كرد: نصب و استفاده از ماينر، علاوه بر اينكه تامين برق مشتركان را دچار اخلال ميكند، آسيبهايي نيز به زيرساختهاي تامين برق وارد كرده و منجر به تحميل خسارتهاي مالي به بيت المال ميشود.
موثقي اضافه كرد: استخراج غير مجاز رمزارز، آنهم با برق يارانه اي در حقيقت بازفروش انرژي محسوب ميشود و اينگونه استفاده ها فارغ از تاثيرات مخرب اقتصادي، از سويي باعث آسيب به تاسيسات برق و از سوي ديگر ايجاد محدوديت در استفاده مجاز و به حق ساير شهروندان و مشتركان قانوني از اين امكان زيرساختي ميشود.
اين مقام مسئول گفت: ماينر و كارت گرافيك هاي غيرمجاز جمع آوري شده، زمينه استفاده غيرمجاز بيش از 6 ميليون كيلووات ساعت انرژي برق را فراهم كرده بود؛ حال آنكه اين ميزان از انرژي امكان تامين برق مطمئن و پايدار حدود 2500 مشترك خانگي را در شبانه روز ايجاد ميكند.
موثقي همچنين با قدرداني از همكاري خوب شهروندان در مديريت مصرف انرژي برق و مقابله با برقهاي غيرمجاز، گفت: اين تعداد ماينر براساس گزارشهاي مردمي و راهكارهاي فني دفتر لوازم اندازه گيري توزيع نيروي برق شيراز شناسايي و با دريافت حكم قضايي و همراهي ماموران نيروي انتظامي، جمع آوري شده است.
عواقب نصب و استفاده از ماينر غيرمجاز
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: برق مشتركاني كه اقدام به نصب ماينرهاي قاچاق كرده بودند، به عنوان متخلف قطع و كارتهاي گرافيك و سيستمهاي جمع آوري شده هم توسط دستگاه قضايي ضبط و استفاده كننده از سوي مراجع ذيربط به پرداخت جريمه براي جبران برق استفاده شده، محكوم خواهد شد.
موثقي همچنين گفت: تاكنون بيشترين تعداد ماينر جمع آوري شده مربوط به دستگاههاي نصب شده روي اشتراكهاي برق خانگي بوده است.
او اضافه كرد: از كل ماينرهاي جمع آوري شده، 140 مورد روي انشعاب خانگي (730 دستگاه)، 20مورد روي انشعابهاي صنعتي (440 دستگاه)، 10 مورد روي انشعاب كشاورزي (250 دستگاه)، 3 مورد روي انشعاب عمومي(30 دستگاه)، و 16 مورد (100 دستگاه)، نيز روي ساير اشتراكها و مابقي نيز بر روي اتصالات غيرمجاز برق نصب شده بود.
مدير دفتر نظارت و كنترل لواز اندازه گيري شركت توزيع نيروي برق شيراز خاطرنشان كرد: ارزش ريالي انرژي صرفه جويي شده به واسطه دستگاههاي ماينر جمع آوري شده، بالغ بر 70 ميليارد ريال بوده است.
پرداخت پاداش در قبال گزارش برق غيرمجاز
موثقي با بيان اينكه، استفاده غيرمجاز از شبكه هاي توزيع برق، علاوه بر آسيبهاي اقتصادي كلان در بخش زيرساختي، مشكلاتي را در زمينه ايمني شبكه، ايجاد اختلال در تامين برق و آسيب به دستگاههاي برقي مشتركان را به همراه دارد، گفت: مقابله با استفاده غيرمجاز از شبكه، همكاري همه شهروندان قانونمند را مي طلبد.
اين مقام مسئول با بيان اينكه تاكنون همكاري خوبي از سوي شهروندان شاهد بوده ايم، گفت: گزارش برقهاي غيرمجاز و موارد مربوط به نصب و به كارگيري ماينر، منجر به پاداشهاي نقدي قابل توجهي خواهد شد لذا شهروندان اين امكان را دارند كه از طريق تلفن 32263388 يا ارسال پيامك به سامانه 3000121000 يا مراجعه به پورتال الكترونيكي اين شركت، گزارشهاي خود را اعلام كنند.
انتهاي پيام
نظرات