بررسی معرفی گونه پلنگ در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی اصفهان برای تکمیل زنجیره غذایی طعمه خواران
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر به اصفهان بررسی معرفی گونه پلنگ در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی برای تکمیل زنجیره غذایی طعمه خواران را مطرح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست اصفهان «پارما»، دکتر حسن اکبری در بازدید از سه پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاهقاضی، قمیشلو و موته، معرفی پلنگ به منطقه کلاه قاضی را مطرح کرد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان در این بازدید اظهار داشت؛ به جرأت می توان گفت که حداقل در خصوص گونه آهو مهمترین استان کشور «اصفهان» است و جمعیت های بسیار خوبی از آهوی ایرانی در مناطق مختلف از جمله پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته به عنوان زیستگاه منحصر به فرد این گونه مشاهده شد که بسیار خوشحال کننده بود.
وی ادامه داد؛ وضعیت حیات وحشی که دیده شد، علیرغم تمام محدودیت هایی که در کل سازمان وجود دارد، نشان دهنده امنیت بالا در منطقه و تلاش خوب محیط بانان در ایجاد این امنیت است.
حسن اکبری با تأکید بر اهمیت مدیریت منابع انسانی در حوزه محیط زیست افزود؛ خوشبختانه هر سه مسؤول منطقه مورد بازدید، نیروهای توانمندی هستند و هم افزایی و همگرایی خوبی که در بین محیط بانان موجود است، بیانگر این است که مدیریت محیط زیست استان علیرغم محدودیت ها توانسته است انگیزه همکاران را در جهت تلاش و سخت کوشی برای حفاظت از داشته های زیستی استان حفظ کند و این نکته ای بسیار مهم است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان بیان داشت؛ محدودیت وسایل نقلیه و شاید خیلی از هزینه های جاری در همه کشور وجود دارد، اما به نظر من حفظ انگیزه همکاران و سرمایه انسانی سازمان مهمترین هنر یک مدیر است.
حسن اکبری گفت؛ خوشبختانه مدیریت زیست محیطی استان برای حفظ منافع محیط زیست و پیشگیری از تخریب در مناطق اقتدار خوب و برنامه محوری از خود نشان داده است و موفق به اجرای پروژه های اثرگذاری برای حفاظت از عرصه های تحت مدیریت شده است و این هم نکته بسیار ارزشمندی است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان اظهار داشت؛ ما باید به فکر احیای زنجیره های غذایی و تکمیلی منطقه باشیم زیرا طبیعتاً در دوره های بلند مدت ممکن است برخی از طعمه خواران از مناطق حذف شوند. وی ادامه داد؛ در منطقه کلاه قاضی با حضور همکاران فرضیه ای را مطرح کردیم که البته نمی شود به عنوان یک کار تمام شده به آن نگاه کرد و آن فرضیه معرفی پلنگ برای تکمیل زنجیره طعمه خواران است.
اکبری افزود؛ چنانچه همکاران استان و سازمان در این زمینه بررسی تکمیلی و جمع بندی را انجام دهند، امید است بتوانیم با توجه به اینکه وضعیت طعمه ها در مناطق بازدید شده و دیگر زیستگاههای استان، جمعیت ذخیره ای را برای پلنگ در این قسمت از کشور داشته باشیم که این موضوع بسیار ارزشمند است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان گفت؛ خوشبختانه پیشنهادهای اولیه ای که برای مصوبات سفر فراهم شده می تواند زیرساخت های محیط زیستی استان را تکمیل کند که این مطلب موجب تقویت انگیزه همکاران شود.
نظرات