شهریار تبریز/ بهنام عبداللهی: سالروز آزادسازی خرمشهر یادآور خاطره ای نیک در تاریخ ایران اسلامی است. در چنین روزی دلیرمردان و زنان غیور ایران برای آزادسازی خرمشهر عزیز جان و مال شان را در طبق اخلاص گذشتند و با این پیروزی کام ملت ایران را شیرین کردند. شیرینیای که تا به امروز ادامه دارد.
آزادسازی خرمشهر تجلی قدرت لایزال الهی بود که در طرح عملیاتی غرورآفرین کربلای ۳ و به دست توانای مردم خداجو و مومن، با اقتدا به مولای متقیان و با رمز «علی ابن ابیطالب (ع)» به نام مقدس «بیت المقدس» ظهور کرد.
از آزادسازی خرمشهر می توان به عنوان نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نام برد. به همین مناسبت در این مطلب برخی از اقدامات شهرداری تبریز در حوزه گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر را مرور می کنیم.
مسابقه بزرگ چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر
مسابقه بزرگ چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر با محوریت نقش سپاه عاشورا در عملیات بیتالمقدس و اطلاعات عمومی افراد درباره این عملیات برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، اول لغایت سوم خرداد زمان شرکت در این مسابقه است که قرعهکشی برندگان آن نیز روز یازدهم خرداد همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) برگزار شده و به ۴۰ نفر از برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
علاقهمندان جهت شرکت در این مسابقه میتوانند از طریق مراجعه به وب سایت www.b۲n.ir/s۰۵۰۰۳ در این مسابقه شرکت کنند.
فضا سازی شهر به مناسبت سوم خرداد روز آزاد سازی خرمشهر
اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تبریز همزمان با فرا رسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر نسبت به نصب چندین بنر و همچنین اکران چندین بیلبورد در سطح شهر اقدام کرده است.
در محتوای این فضاسازی ها جمله معروف حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر "خرمشهر را خدا آزاد کرد" به چشم می خورد که در کنار آن تصاویری از شادی مردم ایران پس از آزادسازی خرمشهر نیز وجود دارد.
علاوه بر این، مناطق ۱۰گانه شهرداری تبریز نیز به همین مناسبت سطح حوزه خود را فضاسازی کرده اند که با این فضاسازی ها شهر به استقبال این مناسبت مهم می رود.
سوم خرداد، اختتامیه همایش جلوههای جهادی در مدیریت شهری
آیین اختتامیه همایش جلوههای جهادی شهیدان آقا مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی در مدیریت شهری، ساعت ۹ صبح امروز سوم خرداد ۱۴۰۱ همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در مرکز همایشهای بینالمللی خاوران برگزار میشود.
این همایش در محورهای مدیریت شهری شهروندمدار، عدالتمحوری، برنامهمحوری، مدیریت راهبردی در شهرها، شایستهسالاری، دیپلماسی شهری، مدیریت بحران، کودکان و نوجوانان، مسئولیتپذیری، مدیریت یکپارچه و آیندهپژوهی، پذیرای مقالات و آثار شرکتکنندگان است.
اعتبار علمی همایش ملی جلوههای جهادی شهیدان آقا مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی در مدیریت شهری، توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC تایید شده و مقالات پذیرفته شده در این همایش از اعتبار علمی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی برخوردار هستند .
دیدارهای مستمر با خانواده شهدا
علاوه بر چنین رویدادهای مناسبتی، شهردار تبریز با خانواده معظم شهدا ارتباط مستقیم و مستمر هفتگی دارد. یعقوب هوشیار از زمان آغاز به کار خود با ۱۰خانواده شهید دوران دفاع مقدس دیدار کرده است که عمدتا در این دیدارها رئیس شورای اسلامی شهر و همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و دیگر اعضای شورا، شهردار تبریز را همراهی کرده اند.
یعقوب هوشیار در این باره می گوید: مدیریت شهری تبریز خود را ملزم می داند همه ظرفیت های خود را در جهت معرفی شهدای والامقام به نسل جوانان و همچنین گرامیداشت خانواده معظم آنان به کار گیرد.
او با بیان اینکه با مشارکت مردم شاهد اداره بهتر شهر خواهیم بود، ادامه می دهد: همنشینی و مشورت با خانواده معظم شهدا و ایثارگران پای ثابت برنامه های مدیران شهرداری تبریز است.
هوشیار می افزاید: علاوه بر اینکه بنده به همراه رئیس و برخی اعضای محترم شورای اسلامی شهر هر هفته در منزل خانواده دو شهید والامقام حضور می یابیم، سایر مدیران شهرداری نیز موظفاند به صورت مستمر و هفتگی در منازل خانواده های شهدا حضور یابند.
شهردار تبریز تاکید می کند: بر این باوریم که خانواده شهدا نور و چراغ هر محفلی هستند و باید تا می توانیم از برکات حضورشان بهره بگیریم و قدردانی خود را از فداکاری و صبوری این عزیزان اعلام کنیم.
پیگیری جدی برای تکمیل پارک-موزه دفاع مقدس
پارک-موزه دفاع مقدس یکی از پروژه های مهم و مشترک شهرداری تبریز و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در راستای گرامیداشت فرهنگ دفاع مقدس است که با گذشت سال ها از آغاز احداث آن، هنوز به طور کامل به بهره برداری نرسیده است.
پارک موزه دفاع مقدس که با همت شهرداری تبریز احداث و بخشی از آن مورد بهره برداری قرار گرفته است، به عنوان محل دائمی نمایش و نشر ارزش های دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به شمار می رود.
شهرداری تبریز به عنوان دستگاه اجرایی مدیریت شهری برای اجرای این پروژه عظیم فعالیت می کند، چراکه معتقد است انتقال ارزش ها و فضاهای دفاع مقدس به نسل جوان امروز وظیفه ای همگانی است.
علاوه بر این، موزه های جنگ مهمترین مکان گردشگران برای آشنائی آنان با اهداف و شهادت طلبی ایرانیان و از اهم مقاصد گردشگری هستند و وجود پارک موزه دفاع مقدس برای شهر تبریز بسیار حائز اهمیت است.
حسینیه حرم مطهر شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس سال ۱۳۹۸ در آستانه عید سعید غدیر خم از سوی شهرداری منطقه ۲ تبریز به بهره برداری رسید. برای این حسینیه که در ۱۰ هزار متر مربع مساحت و زیربنای یکهزار و ۶۰۰ متر مربع در ارتفاعات پارک شمیم پایداری احداث شده و مزین به قبور مطهر سه تن از شهدای گمنام است، ۷۰ میلیارد ریال هزینه شد. این حسینیه دارای صحن قبور شهدا و امکاناتی از قبیل صحن و حوضخانه، مهمانسرا و وضوخانه، سرویس های بهداشتی و ... است.
مرکز فرهنگی پارک موزه دفاع مقدس تبریز نیز طی سال های اخیر تکمیل و به بهره برداری رسیده است. این مرکز فرهنگی به زیر بنای پنج هزار و ۶۰۰ متر مربع در چهار طبقه ساخته شده و ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.
این طرح شامل سالن آمفی تئاتر، گالری شهدا، نمایشگاه و کتابخانه تخصصی و قسمت های اداری است و در آن یک هزار و ۲۰۰ ساعت مصاحبه شفاهی با رزمندگان و خانواده های آنان، وسایل شخصی سرداران و ۱۰ هزار قطعه عکس مربوط به دوران دفاع مقدس نگهداری می شود.
هر دو هفته یک جلسه
شهردار تبریز از زمان آغاز به کار خود دو جمعه خود را به بازدید از پروژه و برگزاری جلسه در محل آن اختصاص داده و تلاش دارد با ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها و مدیران شهرداری، هرچه زودتر آن را به مرحله بهره برداری نهایی برساند.
یعقوب هوشیار در بازدید از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس اظهار کرد: این مرکز فرهنگی، یکی از پروژههای ویژه و ماندگار شهر تبریز است که باید با مشارکت مردم و تعریف ساختارهای مطلوب، آن را آماده بهرهبرداری کنیم.
هوشیار گفت: با توجه به اینکه موضوعات فنی و مهندسی و طراحی به عهده هیئت اجرایی است، این هیئت بهزودی تشکیل خواهد یافت تا مجموعه برای بهرهبرداری و استفاده عموم مردم مهیا شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آقای استاندار تاکید ویژه دارند که این پروژه در اسرع وقت تکمیل شود، جلسات مستمر دو هفته ای تشکیل مییابد.
وی افزود: از اقداماتی که در گذشته برای این مجموعه انجام شده، تشکر میکنم اما نیاز است که با همت بیشتر و رویکرد فعالتری موارد مورد بحث را پیگیری کنیم. همت و تلاش بالایی در مدیریت این مجموعه وجود دارد و ما در شهرداری تبریز هم در کنار این عزیزان تلاش می کنیم تا به زودی به نتیجه مدنظر خود دست یابیم.
هوشیار با بیان اینکه ذات این پروژه فرهنگی است، گفت: موضوع نگاه و راهبردی که از ابتدا در این مرکز بوده، نگاه به دفاع مقدس و ارزشهای این حوزه است و همین موضوع یکی از سرمایههای بی بدیلی است که باید به آن رجوع و تمسک کنیم. این ظرفیت موجود است اما به لحاظ ساختاری، باید قالبها و ساختارهای آن را برای ذینفعان این مجموعه که مردم هستند، تعریف کنیم.
شهردار تبریز در بازدید دوم خود از تکمیل این پروژه تا شهریورماه سال ۱۴۰۱ خبر داد.
دفاع مقدس و ارزش های آن، گنجینه عظیم معنوی سرزمین ما محسوب می شود که با انتقال این فرهنگ به نسل جوان و نسل های آینده، می توان ادامه دهنده راه شهدا بود و آبادانی شهرهایمان را در سایه مدیریت های جهادی و انقلابی تضمین کرد.
نظرات