پروژه سد " گتوند علیا " مطابق زمانبندی در حال اجرا است
در حالی که روز گذشته برخی خبرها از توقف بزرگترین پروژه عمرانی کشور خبر دادند، مجری طرح سد و نیروگاه گتوند علیا گفت: این پروژه در همه جهات با سرعت و کیفیت مناسب در حال اجراست.
به گزارش بنانیوز به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، کریم شیبانی برخی اخبار منتشره مبنی بر توقف یا تعجیل در اجرای سد گتوند علیا را رد کرد و اظهار داشت: هیچ فشار غیرمنطقی و نامعقولی برای اتمام زودتر پروژه وجود ندارد و پروژه سد گتوند با یک برنامه کاملا مشخص در ابعاد فنی و اجرایی در حال فعالیت است.
مجری طرح سد و نیروگاه گتوند علیا خاطر نشان کرد: کل عملیات با دقت و صبر و حوصله و رعایت نکات فنی مطابق برنامه زمانبندی در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه گتوند با سرمایهگذاری بیش از یک هزار و پانصد هزار میلیارد تومان، بزرگترین پروژه کشور محسوب میشود گفت: مسئولان استان و وزارت نیرو کاملاً در جریان روند اجرای پروژه هستند و فشاری برای آبگیری سد نیست.
شیبانی درباره رخنمونهای نمکی که به عنوان یکی از عوامل ایجاد تاخیر در آبگیری سد گتوند از آن نام برده می شد، توضیح داد: در دریاچه سد گتوند شش سازند از نوع گچساران وجود دارد که یکی از آنها رخنمون نمکی دارد و هم اکنون اقداماتی برای پیشگیری از افت احتمالی کیفیت آب در پایین دست و پس از آبگیری در حال اجرا است.
وی با اشاره به مطالعات بسیار زیادی که در این زمینه با استفاده از متخصصان داخلی و خارجی انجام شده و سابقه تحقیقات در ارتباط با این سازند که به اوال سال ۸۰ بر میگردد، افزود: هم اکنون کار اجرایی و خاکریزی برای پوشاندن قسمتهایی که نمک رخنمون دارد با استفاده از مصالح مورد نیاز در حال انجام است علاوه بر این، حفرههایی که به دلیل انحلال نمک ایجاد شده در حال پر شدن است.
شیبانی در عین حال دغدغه خود را در زمینه مسائل مالی پروژه عنوان کرد و گفت: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال دغدغه این را داریم که پروژه با کمبود اعتبار مواجه شود اما دولت، وزارت نیرو و مجموعه شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همه تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا منابع مالی مورد نیاز پروژه تامین شود.
وی با اشاره به روند خوب پروژه به ویژه به در طول یکی دو سال اخیر، تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت سرعت اجرای پروژه سد و نیروگاه گتوند علیا و حجم کار انجام شده در دو سال اخیر از کل عملیات انجام شده در ۱۵ سال قبل بیشتر است.
این مقام مسئول در امور اجرایی سد گتوند علیا درباره زمان آبگیری سد که پیش از این وزیر نیرو شهریور ۸۹ این زمان را اعلام کرده بود اظهار داشت: مراحل ابتدایی آبگیری سد آغاز شده و قطعا آبگیری سد به صورت مرحله به مرحله خواهد بود تا در هر مرحله ضمن لحاظ کردن مسائل فنی، از کیفیت کار اطمینان حاصل شود.
این سد با بزرگترین مخزن آبی بر روی رودخانه کارون، بلندترین سد خاکی کشور شناخته شده است که ساختگاه طرح سد و نیروگاه آبی گتوند علیا در فاصله ۳۸۰ کیلومتری از مصب رودخانه و در ۲۵کیلومتری شمال شهرستان شوشتر و در نزدیکی شهر گتوند واقع شده است.
نظرات