مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور

مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور

www.BanaNews.irدبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا برنامه‌های نشست سالانه این تشکل دانشجویی را تشریح و بخشی از مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور را بازگو کرد.

به گزارش بنانیوز به نقل از خبرگزاری فارس ،یوسف قاسمی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا برنامه‌های چهل‌وپنجمین نشست خبری این اتحادیه را تشریح کرد.

قاسمی با بیان اینکه نشست چهل‌و‌پنجم اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا ویژگی‌های مختلفی دارد و از جنبه‌های مختلف می‌تواند تحولات مثبتی ایجاد کند، گفت: توصیف رهبر معظم انقلاب از اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا به عنوان شجره طیبه‌ای که ۴۴ سال است در مسیر درست حرکت می‌کند، حیات تازه‌ای به این تشکل بخشید و موجب شد برخی ویژگی‌های فراموش شده اتحادیه احیا شود.

وی ادامه داد: از جمله این ویژگی‌های احیا شده، مسئله تاثیرگذاری اتحادیه انجمن‌های اسلامی در سطح جهانی است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا با اشاره به اینکه در دوره اخیر این اتحادیه تلاش کرد در موارد مختلف مواضع خود را در قالب بیانیه‌هایی به ۵ زبان اعلام کند، افزود: از جمله این اقدامات ترجمه بیانیه‌ای درباره کاروان شکست محاصره غزه و حمله رژیم صهیونیستی به این کاروان بود.

قاسمی ادامه داد: ترجمه این بیانیه‌ها بیشتر از نسخه بیانیه‌ای که به زبان فارسی تنظیم شده بود مورد توجه کاربران اینترنت قرار گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های نشست چهل‌وپنجم اتحادیه حضور بی سابقه نمایندگان ۴۴ انجمن و ۱۶ ناظر است که با هزینه شخصی خود در این نشست شرکت کرده‌اند، گفت: این مسئله بیانگر دغدغه دانشجویان و اشتیاق آنان به ایفاء نقش موثر در برنامه‌های مختلف است.

قاسمی درباره دستور نشست چهل‌وچهارم اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، تصریح کرد: تشکیل کمیسیون سیاسی، فعالیت‌های علمی،‌ فرهنگی و کمیسیون ویژه برای بررسی نقش دانشجویان و نخبگان ایرانی خارج از کشور در تبیین الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت که مورد توجه ویژه رهبر معظم انقلاب است،‌ از جمله این اقدامات است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا ادامه داد: بررسی سند چشم انداز اتحادیه و بازنگری و به روز کردن اساسنامه آن براساس شرایط و نیازهای جدید از برنامه‌های دیگر نشست چهل و پنجم است.

قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا تشکل بی‌نظیری در جهان است که ویژگی دانشجویی بودن، اسلامی بودن و گستردگی، آن را منحصر به فرد کرده است، اضافه کرد: در حال حاضر ۵۸ انجمن اسلامی از ۱۱ کشور و ۵۸ شهر اروپایی عضو اتحادیه هستند.

وی با اشاره به اینکه در نشست امسال هم عضویت چند انجمن بسیار فعال در این اتحادیه بررسی و تصویب می‌شود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال انجمن اسلامی شهر تورینوی ایتالیا یکی از فعال‌ترین انجمن‌ها در اروپا است که گرچه سابقه آن به پیش از انقلاب می‌رسد اما مدتی فعالیت آن متوقف شده بود که امروز دوباره احیا شده است.

قاسمی تاکید کرد: همچنین انجمن اسلامی لایدن و ماستریخت از هلند، برست از فرانسه، کلاستهاول، کالسروهه، کیل، سار بروکن، بیفلد و گوتینگن از آلمان در نشست اخیر، به اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا می‌پیوندند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد علت چنین استقبالی تبدیل اتحادیه از یک تشکل صرفا شعارگرا به یک تشکل موثر باشد.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا در توضیح این مطلب گفت:‌ به عبارت دیگر دانشجویان تاثیرگذاری اتحادیه را در زندگی اجتماعی، فرهنگی و مذهبی خود احساس می‌کنند.

وی با بیان اینکه نخستین نکته‌ای که برای دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج کشور مهم است وجود یک فضای دوستی، صداقت، تعهد و دوری از سیاست‎زدگی است، افزود: دانشجویان متوجه می‌شوند که نیازهای مختلف آنان تامین شده است؛ یکی از مشکلات مهم در خارج کشور این است که مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دانشجویان ایرانی متولی ندارد.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا ادامه داد: بیشترین دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور، نخستین سفر خارجی خود را تجربه می‌کنند؛ آنان نخستین بار از کشور خارج می‌شوند و تا یک سال هم به علت هزینه‌ها و مسائل مالی نمی‌توانند به ایران سفر کنند، در عین حال امور این دانشجویان متصدی ندارد.

قاسمی خاطرنشان کرد: البته دستگاه‌ها و نهادهای متعددی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خارج کشور مسئولیت دارند؛ برای نمونه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره کلی به نام اداره کل فرهنگی دارد که بخشی از فعالیت آن به مسائل دانشجویان خارج کشور اختصاص پیدا کرده است، همین‌طور معاونت دانشجویی و اداره کل بورس این وزارتخانه.

وی ادامه داد: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور صراحتا اعلام کرده است دانشجویان ایرانی در خارج کشور جزء مخاطبان اصلی این شورا نیستند؛ همچنین رابطه رایزنان فرهنگی ایران با دانشجویان ایرانی در خارج از کشور در حد ایرانیان دیگر است. بنابراین به صورت خاص برای آنها برنامه ندارند مگر آن تعدادی که به علت دغدغه شخصی از دانشجویان حمایت می‌کنند؛ این در حالی است که رسیدگی به مسائل دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج کشور نیازمند یک کار ستادی است.

قاسمی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های دوره اخیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا این است که برای بررسی مسائل دانشجویان نیازسنجی کرده است، گفت: هرچند طرح‌ها و برنامه‌های زیادی در این خصوص ارائه می‌شود ولی هنگام تدوین این طرح‌ها و برنامه‌ها، نیاز دانشجویان بررسی نمی‌شود؛ مثلا دانشجویان سال‌ها متقاضی بهره‌گیری ازفضای معنوی حج بودند و زمانی که برای نام‌نویسی در کاروان دانشجویان خارج کشور فراخوان داده شد، ۲۸۰ نفر ثبت‎نام کردند.

وی افزود: ازطرفی اتحادیه نخستین‌بار در جشنواره مطبوعات تهران، المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان و همایش‌های مختلف علمی در ایران شرکت کرد؛ افزایش این فعالیت‌ها استقبال دانشجویان از اتحادیه را هم بیشتر می‌کند.

 

 

    نظرات