نقشه ریسک قنوات مشهد باید تهیه شود

نقشه ریسک قنوات مشهد باید تهیه شود

نقشه ریسک قنوات مشهد باید تهیه شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس به منظور بررسی معضل فرونشست دشت‌ها و اراضی مشهد برگزار شد.

حمید ضمیری، در این جلسه با بیان اینکه یکی از عمده دلایل بروز اتفاقاتی که در بحث حوادث ساختمانی مواجه هستیم، مربوط به استحکام بناست، اظهارکرد: البته در کنار موضوعات مهندسی و سازه‌ای، بحث قنوات و فرونشست و فروچاله‌ها هم مطرح است و در فاز طراحی و صدور مجوز باید مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: در سال‌ها قبل، به دلیل فرونشست یکی از قنات‌های مشهد، حدود 20 پلاک دچار آسیب شد که سرانجام دولت مکلف به خرید و ایجاد پارک روی این پلاک‌ها شد؛ چنین حوادثی نشان می‌دهد که پرداختن به موضوع فرونشست زمین بسیار مهم و جدی بوده و تمام دستگاه‌های اجرایی و ذی‌ربط باید نسبت به فعالیت‌های پیشگیرانه توجه جدی داشته باشند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه براساس آمار و شواهد، دشت مشهد با شرایط بحرانی روبروست، گفت: موضوعات و سوالات مهمی در این خصوص مطرح بوده که باید در پی پاسخ آنها بود؛ باید بدانیم که بیشترین مصرف‌کننده آب در مشهد کدام بخش است و چگونه می‌توان در حوزه آب‎‌های زیرزمینی، تعادل ایجاد نمود؟

وی با تاکید بر لزوم تهیه شدن شرح خدمات مطالعات فرونشست زمین با هماهنگی سازمان زمین‌شناسی، افزود: تهیه نقشه قنوات با مقیاس دقیق هم باید در دستورکار قرار گیرد و در تصمیم‌گیری‌ها و صدور مجوزها مدنظر قرار گیرد؛ ایجاد سامانه پایش آنلاین برای قنوات، سطح آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین هم می‌تواند بسیار کارساز باشد.

ضمیری تصریح کرد: موضوع و محور دیگر فعالیت‌ها، تهیه نقشه وضع موجود سازه‌هاست و تاکید داریم که آخرین نقشه‌برداری‌ها برای سازمان زمین‌شناسی هم ارسال شود.

ارجمند، نماینده شرکت آب‌منطقه‌ای استان خراسان رضوی هم در این جلسه با بیان اینکه براساس قانون، این مجموعه بیشتر روی اقدامات پیشگیرانه و مقابله با فرونشست زمین و دشت‌ها متمرکز می‌شود، اظهارکرد: انتقال آب از سد دوستی و خاموش شدن چاه‌های آب شرب محدوده شهری، در مقطعی موجب بالا آمدن سطح آب در مشهد شده بود ولی با توجه به اینکه افت سطح آب در محدوده مرکزی شهر نداریم، نشست زمین ناشی از افت سطح آب هم نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بیشترین نشست زمین مربوط به حاشیه شهر و دشت مشهد، به ویژه در محدوده چناران بوده که نیازمند اقدامات پیشگیرانه است، گفت: برنامه‌های عملیاتی مختلفی در راستای مقابله با فرونشست‌ شهر مشهد پیش‌بینی شده که به دو دسته میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود.

ارجمند افزود: از جمله این اقدامات می‌توان به پوشش مانیتورینگ بهره‌برداری از چاه‌های مجاز، توسعه شبکه کنترل و پایش با نصب کنتور هوشمند، تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری کشاورزی، تامین نیازهای آبی جدید از طریق جایگزینی پساب و ... اشاره کرد.

وی با بیان اینکه معمولا حدود 80 درصد از مصرف آب استان مربوط به حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: شرایط در دشت مشهد مقدس تغییر کرده و براساس آخرین اطلاعات، مصرف بخش کشاورزی قانونی، حدود 55 درصد است.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات