از معضل حاشیهنشینی تا پروندههای حقوقی شهرداری و حملونقل عمومی
پرسشهای دانشجویان و پاسخهای شهردار کرمان:
از معضل حاشیهنشینی تا پروندههای حقوقی شهرداری و حملونقل عمومی
نشست «دانشجوی شهر»، نشست هماندیشی و پرسش و پاسخ دانشجویی در حوزه مسایل شهری، با حضور سعید شعرباف، شهردار کرمان، در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
به گزارش کرمانآنلاین، وحید میرزایی، رییس حوزه ریاست دانشگاه شهید باهنر، در ابتدای این نشست که روز چهارشنبه ۱۱ خردادماه، به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه «شهید باهنر» در تالار «اندیشه» دانشگاه و با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان برگزار شد، با تبریک آغاز دهه کرامت، به ظرفیت بالای شهر کرمان اشاره کرد و برگزاری این جلسه را سرآغازی برای ارتباط و اتصال دانشگاه بهعنوان مرکز حل مشکلات با شهرداری که نیازمند تخصص است، بیان کرد.
روحیه جوانی و محافظهکار نبودن؛ دو عنصر مهم دانشجویان
در ادامه، شهردار کرمان، دو عنصر مهم دانشجویان را نیرو و روحیه جوانی و محافظهکار نبودن دانست.
سعید شعرباف، در رابطه با استان و شهر کرمان، به ظرفیتهای ساختاری، انسانی و کالبدی و همزمان تهدیدات و عقبماندگی آن اشاره کرد و گفت هرکَس متوجه این حجم از ظرفیتها و عقبماندگیها شود، دچار حیرت خواهد شد.
پس از آن، تعدادی از دانشجویان به بیان پرسشهای خود ازجمله نحوه برخورد شهرداری با فسادهای ادوار گذشته، شفافیت و الزام اصلاح ساختار بعد از شفافیت، موارد مصداقی درباره پروژه «صاروج پارس» و «هتلبام»، ساماندهیِ حاشیه شهر، تعدد زیاد پروندههای حقوقی شهرداری و حل آن، حل معضل و استانداردسازی آسفالت معابر کرمان، گزارش وضعیت سازه و بازدید از مجتمع تجاری «ستاره کرمان»، خروجی رویداد فرهنگی «چاینبات» و ادامه مسیر آن توسط مرکز «مرهم» و درگیر نشدن جامعه دانشجویی در آن، فعالیت فرهنگسراها، حملونقل عمومی، علت ناموفق بودن شهرداری در جذب سرمایه و سرمایهگذاران و مشاوران شهرداری پرداختند.
حل معضل حاشیهنشینی تنها بهعهده شهرداری نیست
شهردار کرمان در پاسخ به پرسشها گفت: درست است شفافیتی که به اصلاح ساختار نرسد، نمایشی است و سالها نیز میگفتند امکان اجرای شفافیت نیست، ولی انجام شد و اصلاح ساختار نیز ماه به ماه انجام میگیرد.
شعرباف با بیان اینکه حل معضل حاشیهنشینی تنها بهعهده شهرداری نیست؛ بلکه سایر نهادها ازجمله استانداری، دادگستری و شرکتهای خدمترسان مانند آب و فاضلاب، گاز، برق، و دیگر ارگانها نیز مرتبط میشود، گفت: باید با درخواست عمومیِ مردم و کار رسانهای و مطالبهگری و برگزاری جلسات نخبگانی، تصمیمهای اصلاحی برای شهرکها و حاشیه شهر اتخاذ شود.
وی افزود: جمعبندی نهادهای نظارتی بین اینکه اجرای پروژه «بام کرمان» باید لغو شود یا خیر و آیا ادامهنیافتن این پروژه به نفع بیتالمال است یا خیر و باعث خسارت بیشتر نمیشود؟ باید بررسی شود، اما اسناد و مدارک مربوط به این پروژه و موارد احتمال تخلف، بهدست ما رسیده و در حال بررسی است.
در شهرداری کرمان بیش از ۸۰۰ پرونده حقوقی داریم
شهردار کرمان ادامه داد: در شهرداری کرمان بیش از ۸۰۰ پرونده حقوقی داریم، اما پرونده حقوقی مسئلهدار زیاد داریم.
شعرباف با بیان اینکه یکسری فرآیندها اگر اشتباه پیش برود، درنهایت پروندهساز میشود، تصریح کرد: وجود پروندههایی مثل «بتن علیبابا» باید در دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار گیرد؛ چراکه پروندهای عجیب است و جای تامل دارد.
وی افزود: در بیشتر پروژههای سرمایهگذاری، پیوست اقتصادی وجود ندارد و مشکلات برای سرمایهگذاران شفاف نمیشود؛ بنابراین، پروژهای را شروع میکنند، اما به بنبست میخورند.
شهردار کرمان ادامه داد: علت عدم موفقیت سرمایهگذاری، تنها در رابطه بین مردم و سرمایهگذار نیست؛ بلکه مجموعهای مثل شهرداری هم در بررسی همهجانبه پروژه هنگام انعقاد قرارداد و توصیف دقیق شرایط به سرمایهگذار، کوتاهی کرده که این اتفاق ظلم محسوب میشود.
از بیان نام اماکن عمومی خطرساز تا بررسی کامل معذوریم
شعرباف درخصوص وضعیت ساختمان «ستاره کرمان»، با بیان اینکه ساختمانهای عمومی دیگری هم در کرمان، خطرساز هستند، گفت: چون دادگستری تصمیم نهایی را نگرفته است؛ از بیان نام اماکن عمومی خطرساز تا بررسی کامل معذوریم.
وی درخصوص فعالیت فرهنگسراها گفت: در این حوزه خیلی کار میشود انجام داد، اما باید هدفگذاری کرد که کدام کار اولویت دارد.
اضافهشدن ۶۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حملونقل عمومی
شهردار کرمان افزود: در حوزه ناوگان حملونقل شهری و اتوبوسرانی، امسال حرکت خوبی رقم میخورد و حدود ۶۰ دستگاه اتوبوس شامل ۳۰ اتوبوس نو و ۳۰ اتوبوس بازسازیشده، به ناوگان حملونقل عمومی اضافه خواهد شد.
شعرباف، ایده «چایینبات» را برای حل مشکلات محلهای مناسب دانست و گفت: این مهم با وقفه مواجه شده، اما به دوستان گفتهایم آزمایشی عمل کنند و اگر هم نشد، به مرکز جمعآوری ایده برای حل مشکلات و ایدههای محلهمحور تبدیل شود، که خود این اتفاق هم کم نیست.
وی درخصوص وضعیت آسفالت معابر شهر کرمان گفت: ۲.۵ میلیون مترمربع از معابر شهر کرمان، به آسفالت ضروری نیاز دارد و این میزان، بدون در نظر گرفتن معابر فرعی است که اگر معابر فرعی هم در نظر گرفته شود، نیازمند حدود ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه است.
شهردار کرمان اختصاص این رقم را برای شهرداری مشکل دانست، اما در عین حال بیان کرد: سعی داریم در مدت دوسهساله با اختصاص دادن بودجه مناسب، آسفالت معابر را تا حدودی ساماندهی کنیم.
شعرباف افزود: موضوع حملونقل اشتراکی هم در دست بررسی است، اما برای شیوههای نوین حملونقل مانند اسکوترها، فعلاً زیرساخت مهیا نیست.
لازم به ذکر است؛ در انتهای این جلسه که حدود ۲.۵ ساعت به طول انجامید، به بررسی الزام استفاده از ظرفیت دانشگاه و دانشجو در حل مشکلات شهری و ورود آن به مسایل شهری با ایجاد کارگروههایی در حیطههای مختلف شهری توسط دانشجویان، اساتید و مسئولان شهری مرتبط، اشاره شد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات