جمعآوری و فرآوری پسماندِ تر با استفاده از فناوریهای دانشبنیان بررسی شد
در جلسهای با حضور شهردار کرمان؛
جمعآوری و فرآوری پسماندِ تر با استفاده از فناوریهای دانشبنیان بررسی شد
در جلسهای با حضور شهردار کرمان، چگونگی استفاده بهینه از زبالههای شهری، جمعآوری و فرآوری پسماندِ تر و تبدیل آن به محصولاتی ازجمله کود و خوراک دام با استفاده از فناوریهای دانشبنیان بررسی شد.
به گزارش کرمانآنلاین، شهردار کرمان در جلسهای که با حضور سید محمدصادق تقوی، نایبرییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورا، معاون خدماتشهری شهردار، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند و سرپرست امور خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری و نمایندگان یک شرکت دانشبنیان برای ارایه طرح در زمینه جمعآوری و فرآوری پسماندِ تر تشکیل شد، گفت: تاکنون در حوزه پسماندِ تر، با نگاه دانشبنیان اقدام جدی نشده و شهرداری کرمان میتواند در حوزه جمعآوری پسماندِ تر و تبدیل آن به محصول، با همکاری شرکتهای دانشبنیان ورود کند.
سعید شعرباف افزود: از مزایای این طرح، برنامهریزی برای تمام فرایند جمعآوری زباله تر تا تهیه محصول است و یکی از نکاتی که باید حتماً لحاظ شود، پیشبینی مشوقهای ریالی برای مشارکت شهروندان است.
وی خاطرنشان کرد: از ویژگیهای این شرکت، این است که ترکیبی از تخصصهای متفاوت را دارد و میتواند یک سیستم را طراحی کند؛ ضمن اینکه طراحی و ایده خوبی ارایه شد.
شهردار کرمان با تاکید بر اینکه لازم است نمایندهای از شرکت در مرکز نوآوری شهرداری مستقر شود، افزود: حضور شرکتهای دانشبنیانی که محصول دارند و در حال ورود به فاز نیمهصنعتی هستند، در مرکز نوآوری شهرداری به تسریع فرایند اجرا و رسیدن به محصول نهایی کمک میکند.
شعرباف بیان کرد: باید امکانسنجی اقتصادی و مالی طرح از ابتدا لحاظ شود و تا حد امکان، مستقل از ساختار اجرایی شهرداری عمل کنند.
معاون خدماتشهری شهردار کرمان نیز با بیان اینکه میتوانیم از ظرفیت کرمانکارت برای قسمت کیف پول نرمافزار بهعنوان مشوق شهروندان در تفکیک زباله استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: طبق آمار موجود، حدود ۵۰۰ هزار شهروند کرمانی، «کرمانکارت» دارند و از ابتدا ۱۰ خدمت در قالب این کارت دیده شده بود.
محمود ایرانمنش افزود: امکان استفاده از خدمات و اماکن شهرداری مانند شهربازی و سایر خدمات در قالب «کرمانکارت»، پیشبینی شده؛ درواقع زیرساخت آن فراهم است و فقط باید آنها را فعال کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه در زمینه جمعآوری پسماند خشک، اتفاقات خوبی در شهرداری افتاده، افزود: میتوانیم در زمینه جمعآوری و فرآوری پسماندِ تر از تکنولوژیها و ایدههای دانشبنیان بهره ببریم و این زنجیره را تکمیل کنیم.
عسکری یادآور شد: باید بخش مالی نرمافزار «شَمیز» (شهر تمیز من) شهرداری را فعال کرده و مشوقهایی را برای افزایش مشارکت شهروندان در حوزه تفکیک پسماند به این نرمافزار اضافه کنیم.
وی بیان کرد: در زمینه تولید کود از پسماندِ تر نیز میتوانیم با شرکتهای دانشبنیان همکاری داشته باشیم.
سرپرست امور خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری نیز با بیان اینکه همیشه برای زباله خشک پیشنهاد داشتهایم، اما اینکه یک شرکت دانشبنیان در زمینه پسماندِ تر ورود کرده، خیلی خوب است.
محمدمهدی حمزهپور بیان کرد: لازم است «کرمانکارت» را بهطور جدی و گسترده فعال کنیم و پروژهای در این زمینه تعریف شود تا اهداف اولیهای که برای این کارت شهروندی تعریف شده بود، محقق شود.
وی با بیان اینکه در زمینه فرهنگسازی دچار ضعف جدی هستیم، یادآور شد: بسیاری از پروژههای شهری تا زمانی که فرهنگ آنها در سطح شهروندی جا نیفتد، محدود میمانند و رشد نمیکنند و فرهنگسازی در این موارد، فراتر از سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری است؛ هرچند این سازمان بهعنوان دبیر و ستون اصلی میتواند ورود کند، اما سایر ارگانهای دولتی شهر نیز باید در این زمینه اقدام کنند.
علاء ایرانمنش، از شرکت «توسعه فناوری اشیا پرتو آینده» نیز در این جلسه با اشاره به اینکه فعالیتهای حوزه پسماند، اشتغالزایی و درآمدزایی پایدار بهدنبال دارند، افزود: آموزش و فرهنگسازی جزو چالشهای اصلی حوزه پسماند است و باید به آن توجه جدی شود.
وی، درخصوص فرایند استفاده بهینه از زبالههای شهری و فرآوری و تبدیل آن به محصولاتی ازجمله کود و خوراک دام و کامپوزیت، به لزوم جمعآوری هوشمند زباله، جداسازی و فرآوری زبالههای تر، اشاره کرد.
ایرانمنش همچنین درخصوص چگونگی استفاده از بایو و نانوفناوری برای تولید کود و مزایای آن توضیحاتی ارایه کرد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات