نیازمند طرحی جامع با ویژگی عقلانیت و عدالت در توزیع آب هستیم
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در توزیع آب نیازمند یک طرح جامع با ویژگی عقلانیت و عدالت هستیم، گفت: معتقدیم آب باید به صورت جامع با مدیریت ملی توزیع شود و امیدواریم در این حوزه شاهد عمل باشیم تا از خطرهایی که این تمدن را تهدید میکند جلوگیری کنیم.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، علی صالحی در برنامه رادیویی صدای شهر با بیان اینکه نگاه مدیریت شهری از آبان ماه ۱۴۰۰ معطوف به بحث حمایت از حوزه دانش بنیان بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه حوزه دانش بنیان یکی از تاکیدات شورای ششم بود در بودجه ۱۴۰۱ نکاتی را به شهرداری ابلاغ کردیم، اما از ابتدای فروردین ماه و پس از نامگذاری سال به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» جلسات متعددی با ذینفعان و گروههای درگیر با زیست بوم دانش بنیان برگزار کردیم. در این راستا همفکریهای خوبی صورت گرفت و به این جمع بندی رسیدیم که مدیریت شهری باید پا را فراتر از تکالیف قانونی بگذارد تا اتفاق خوب مرتبط با تولید دانش بنیان و اشتغال رخ دهد.
وی افزود: معتقدیم که با همگرایی مثبت میتوانیم در تعامل با سایر دستگاهها فعالیت آنها در حوزه دانش بنیان را نیز تسهیل کنیم. به عنوان مثال در بحث ایجاد پهنههای شرکتهای نوآور و دانش بنیان، میتوانیم به مجموعههایی که نیازمند فضا و زیرساخت هستند کمک کنیم. در این راستا ممکن است نیازمند تغییر کاربریهایی باشیم که هماهنگی مدیریت شهری و شهرک علمی و تحقیقاتی میتواند موثر باشد.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: ما همچنین در ایجاد فن بازار و ارائه محصولات دانش بنیان در نمایشگاهها نیز به میدان آمدیم تا فضای همدلی و هماهنگی را فراتر از تعهدات مدیریت شهری رقم بزنیم.
وی ادامه داد: رقم برآوردی بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان در تفاهمنامه آمده است تا هم از دفن زبالههای عفونی و بیمارستانی نجات پیدا کنیم و از طرفی از آن جذب انرژی و تولید آب نیز داشته باشیم. این تفاهمنامه قدمی بزرگ برای اصفهان در حوزه محیط زیست به شمار میرود.
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به طرح حمایت از شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: تقویت قرارداد با حوزههای دانش بنیان و افزایش خریدهای این حوزه مدنظر مدیریت شهری است. براساس طرحی که چند روز پیش به تصویب رسید، ۱۸ بند نسبت به مجموعههای دانش بنیان و اشتغال آفرین تعهد دادهایم تا هم در حوزه ارتقا زیست بوم نوآوری قدم برداریم و هم در حوزه مشارکتهای شرکتهای دانش بنیان فرآیندها را بهبود بدهیم. تضامین و فرآیندهای اداری نیز در این میان مطرح است که برطرف کردن مشکلاتی مانند پیچیده بودن فرآیندهای قراردادی شهرداری را در دل خود دارد، این موارد در قرارداد ۱۸ بندی مطرح شده است.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای مهم طرح این است که همه قوانین بالادستی را به عنوان پیشینه طرح قرار دادهایم و دوبارهکاری نکردهایم. در این طرح خلاها احصا شده و قانونهای قبل مدنظر قرار گرفته است. تقویت زیست بوم، فراهم آوردن امکان مشارکت، بهبود ساختار اداری و ارائه بهینه خدمات به شهروندان از اهداف این طرح است.
صالحی گفت: در این طرح ساختارهای اداری را تجمیع کردهایم و براین اساس یک شورای عالی فناوری قرار است تمام موضوعات مرتبط با نوآوری، کارآفرینی و دانش بنیان را دنبال کند، این اولین گام برای تسهیل کاغذبازی در این زمینه است.
وی با بیان اینکه میز ایرانساخت را نیز راه اندازی میکنیم، گفت: این اقدام با هدف خرید محصولات داخلی دانش بنیانی که شهرداری به آنها نیاز دارد انجام میشود. تسهیل و ایجاد ساز و کارهای تحقیق و توسعه نیز در این طرح مطرح است. با شرکتهایی که تمکن مالی ندارند اما از ایدههای خوبی برخوردار هستند همکاری کرده و در این طرح از آنها حمایت میکنیم.
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اصلاح آیین نامههای مالی و معاملاتی برای تسهیل قراردادها و ضمانتنامهها نیز در این طرح مطرح است. تشکیل پیوست فناوری برای پروژههای بزرگ نیز موضوع دیگری است که شاهد انجام آن براساس این طرح خواهیم بود.
وی افزود: مخاطرات مرتبط با تحریم و تغییرات نرخ ارز برای تامین کالا بخش دیگری است که در این طرح به آن اشاره شده است، ایجاد کارخانه نوآوری با زمینه موضوعی مدیریت شهری نیز از الزماتی و محرک توسعهای است که شرکتهای فعال در این حوزه را تشویق میکند که محصولات شهری مورد استفاده مردم را براساس دانش و خلاقیت خود ارائه دهند.
صالحی اظهار کرد: فن بازارهای مدیریت شهری نیز تکنولوژیهای حوزه را دنبال میکند و محل عرضه خوبی برای شرکتهای دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه تمامی زیرساختهای تبلیغاتی و فرهنگسراها در حوزه ترویجی و آموزشی در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد، گفت: با استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده برای معرفی محصولات و دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان نیز استفاده خواهیم کرد.
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شاخصه جدی این طرح، این است که مکررا قابلیت ارزیابی دارد، براین اساس بخشهای مختلف میتوانند گزارشهای خود را اعلام کنند تا نظارت بر عملکرد این طرح انجام شود. تلاش کردیم که در این طرح حوزه ایده و محصول را به حوزه عملیات و اجرا نزدیک کنیم و با حذف کاغذبازی و نظارت جدی به اهداف خود در این طرح دست پیدا کنیم.
وی افزود: ویژگی همکاران ما در شورای شهر این است که در کنار دنبال کردن امور مردم در حوزه شهرداری، مطالبهگر مردم و در کنار آنها باشیم. در ماههای گذشته نیز این اتفاق اتفاده و صدای منتخبان مردم در شورا به گوش متولیان و تصمیمگیران رسیده است.
صالحی اظهار کرد: یک ماه و نیم پیش زمانی که زمزمههای سفر رئیس جمهور به اصفهان مطرح شد با نگاهی فعالانه و مطالبهگرایانه اهم مسائل در حوزه کلانشهر اصفهان که نیازمند تصمیمات ملی بود را احصا کرده و به ۳۰ موضوع دست پیدا کردیم.
وی افزود: زایندهرود، در راس همه مطالبات مردم، اعضای شورای شهر و نمایندگان استان در مجلس، است. نگاه ما به زایندهرود صرفا یک کالای لوکس نیست. زایندهرود را شریان یک هویت و فرهنگ دیرینه میدانیم. تبعات زیست محیطی، فرونشست، از بین رفتن تالاب گاوخونی، از بین رفتن پلها و آثار تاریخی و.. نیز به دنبال خشکی زایندهرود مطرح است که همه ما در برابر این مشکلات مسئول هستیم.
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: زایندهرود اصلیترین و محوریترین موضوع است اما تنها مسئله اصفهان نیست. در حوزه محیط زیست، زیرساختها و بخش دانش بنیان، محرومیتها و... نیازمند تصمیمات ملی هستیم. بنابراین از سایر موضوعات نیز نباید غافل شویم.
وی با بیان اینکه در توزیع آب نیازمند یک طرح جامع با ویژگی عقلانیت و عدالت هستیم، گفت: معتقدیم آب باید به صورت جامع با مدیریت ملی توزیع شود و امیدواریم در این حوزه شاهد عمل باشیم تا از خطرهایی که این تمدن را تهدید میکند جلوگیری کنیم.
صالحی اظهار کرد: پیشنهاد ما به صورت جدی، شفاف سازی مصارف، جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز، شناسایی و ایجاد منابع جدید و تکمیل طرحهای آبی است. معتقدیم در رابطه با حل مسئله احیای زایندهرود باید قانون اجرا شود. قانون و راهکار وجود دارد که باید با نگاه ملی به آن قانون پایبند باشیم.
وی گفت: در حوزه آلودگی هوا و فرونشست زمین نیز این مطالبه را داشتهایم تا تاثیر زایندهرود بررسی شود. انتقال صنایع آلاینده و تکمیل چند طرح ریلی نیز در حوزه مقابله با آلودگی هوا مدنظر است که در پیشنهادات اعضای شورای شهر آمده است. تکمیل چرخه ریلی اصفهان و تکمیل قطار سریع السیر اصفهان- تهران نیز در این میان مطرح است.
سخنگو و عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تبدیل کارخانه ریسباف به موزه بزرگ اصفهان دغدغه دیگری است که توسط اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس پیگیری شده است، گفت: در این زمینه تفاهمنامهای برای واگذاری این کارخانه امضا شده است که امیدواریم سفر رئیس جمهور این اقدام را تسریع کند.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد دهکده المپیک، شهر سلامت، استفاده از انرژیهای جدید، تکمیل کمربند سبز اصفهان، بهبود وضعیت ورودیهای شهر، همکاری وزارت کشور برای ایجاد شهرداری بافت فرسوده، تعیین تکلیف پهنههای بلاتکلیف شهر نیز از دیگر موضوعاتی است که مدیریت شهری آنها را در اولویتهای خود قرار داده است.
انتهای پیام/
نظرات