استفاده از بام‌های سبز برای مقابله با سیل در هامبورگ

استفاده از بام‌های سبز برای مقابله با سیل در هامبورگ

شهریار تبریز / رضا عالش‌زاده: به نظر مسئولان شهری هامبورگ، پیشگیری از سیل بهترین راه مبارزه با این بلای طبیعی است و در این ارتباط، روش‌های سنتی و علمی زیادی را مورد آزمون و استفاده قرار داده است. یکی از اصلی‌ترین اقدامات این شهر در ارتباط با پیشگیری از وقوع سیل، پروژه به اصطلاح "سبز" است.

این شهر برای مقابله با این اثر خاص تغییرات آب و هوایی استراتژی "سازگاریِ زیرساخت باران" است. با استفاده از این استراتژی، مدیریت محلی هامبورگ از نزدیک با مشاغل و دانشمندان همکاری می‌کند تا راه‌حل‌هایی برای مدیریت پایدار و مقاوم در برابر آب باران بیابد.

در پروژه سبز، شهر باید در واقع به یک اسفنج بزرگ تبدیل شود و اطمینان ایجاد کند که مقادیر عظیمی از آب باران بلافاصله در سیستم فاضلاب وارد نمی‌شود، بلکه برای مدتی متوقف شده و در نهایت به شکل تبخیر یا رهاسازی کنترل شده از سطح زمین حذف می‌شود. می‌توان گفت بام‌های سبز با جذب آب باران و کاهش سرعت انتشار آن در سیستم فاضلاب، به عنوان محافظ آب عمل می‌کنند.

از زمان اجرای این استراتژی، این شهر تاکنون بیش از ۱۴۰ هکتار بام سبز احداث کرده است و حداقل ۱۰۰ هکتار دیگر نیز در پیش است. این شهر برای نصب بام‌های سبز حداقل تا سال ۲۰۲۵ یارانه پرداخت می‌کند و به مالکان تا صد هزار یورو برای سبز کردن بام‌هایشان  کمک می‌کند و مطمئن می‌شود که آنها انگیزه کافی برای انجام این کار را دارند.

این پروژه توسط شهرداری، وزارت محیط زیست، انرژی و کشاورزی و دانشگاه هافن سیتی هامبورگ انجام شده است. مایکل ریشتر، اکولوژیست  این دانشگاه، که در مورد "شهر سبز" تحقیق می کند، می‌گوید: "بسته به نوع سقف، فضای سبز و لایه خاک، ۵۰ تا ۱۰۰ درصد باران را می‌توان با این روش ذخیره کرد. این روش قطعاً حتی در باران های شدید هم جواب می‌دهد."

البته مزایای استفاده از بام های سبز تنها محدود به قابلیت آنها در کاهش خطر سیل در شهرها نیست. آنها خاصیت خنک‌کنندگی دارند و مانند یک سپر حرارتی برای فضای داخلی ساختمان عمل می کنند. بدین صورت که گرما در خارج نگه داشته شده و داخل ساختمان خنک می‌ماند و در نتیجه هزینه انرژی کاهش می‌یابد.

بام‌های سبز صدا را جذب کرده و آلودگی صوتی در شهرها را کاهش می‌دهند. آنها همچنین آلاینده‌های موجود در هوا را فیلتر کرده و با انجام عمل فتوسنتز به کاهش CO۲ جو کمک می‌کنند. در نهایت، بام‌های سبز زیستگاه طبیعی حشرات و پرندگان هستند و تنوع زیستی را در شهر تقویت می کنند. البته تمام این موارد در کنار زیبایی بصری شگفت انگیز و آرامشی است که بام‌های سبز به شهرها می‌بخشند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات