استفاده از طرح‌های نوآورانه با هزینه قابل‌قبول و داشتن مزیت رقابتی

شهردار کرمان در بازدید از مرکز نوآوری و شتاب‌دهی «تگ» تاکید کرد: استفاده از طرح‌های نوآورانه با هزینه قابل‌قبول و داشتن مزیت رقابتی
شهردار کرمان گفت: از ایده‌هایی که با هزینه قابل‌قبول، اقتصادی و در رقابت با بخش خصوصی غیردانش‌بنیان پیاده شود، استقبال می‌شود.

به گزارش کرمان‌آنلاین، سعید شعرباف، در نشست با مدیران مرکز نوآوری و شتابدهی «تگ» که با حضور معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار کرمان، برگزار شد، با اشاره به بازدید از مراکز نوآوری شهر کرمان، استعدادها و فرصت‌های کرمان در زمینه نوآوری را خوب ارزیابی کرد و گفت: مراکز فن‌آوری در شهر کرمان مستلزم توسعه و رشد بیشتری است.

وی با اشاره به اینکه قبل از حضور در شهر کرمان، تجربه بازدید از چند مرکز نوآوری در کشور را داشته است، ادامه داد: بخشی از سازِ‌کار نوآوری در شهر کرمان، دچار اشکال است؛ درحالی‌که  ظرفیت‌های موجود در مراکز نوآوری شهر کرمان، رتبه برتر این مراکز را در کشور نشان می‌دهد و می‌تواند با اقدامات نوآورانه در سطح دنیا قیاس شود.

شهردار کرمان، با بیان اینکه اقدامات فن‌آوری نخبگان در عرصه‌های مختلف کشور چندان دیده نمی‌شود و نخبگان نیز چنین حسی دارند، گفت: فضای شهر کرمان درخصوص توجه به نوآوری و اقدامات خلاقانه، نیازمند اصلاح است.

شعرباف، با بیان اینکه استفاده از اقدامات فن‌آورانه در سیستم شهرداری نباید به فضای نمایشی مدیران تبدیل شود و به سمت انحصارطلبی پیش رود، افزود: در دوره‌های گذشته شهرداری، تجربه خوبی در استفاده از ایده‌های خلاقانه کسب نشده است.

وی ادامه داد: نیازهای شهرداری متصل به مردم است و هرچند کارهای عمیقی در بازه زمانی چهار تا پنج ساله باید انجام شود، اما طبق سیستم انتصابات در شهرداری با تغییر شهردار و مدیران، نگاه به بعضی از موضوعات تغییر می‌کند و این موضوعی اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شود.

شهردار کرمان، با بیان اینکه نیروی انسانی و نگاه مدیران شهری و شورای شهر اگر با نوآوری همراه نباشد، کار پیش نمی‌رود، ادامه داد: بنابراین، باید کارهایی پایه‌گذاری شود که به یک مدت‌زمان خاص محدود نباشد.

شعرباف، بعضی از موضوعات شهرداری را مستلزم زمان مشخص دانست و گفت: در حوزه خدمات‌شهری، سرعت کار، حرف اول را می‌زند؛ بنابراین، از نقطه شروع و پردازش ایده تا انتهای کار، تولید محصول و اجرای آن به‌صورت پایلوت، باید زمان محدود و مشخصی طی شود؛ زیرا سرعت کار ارزش مهمی دارد.

وی، علاوه بر مزیت رقابتی، بخش مهم دیگر را هزینه تمام‌شده محصول نوآورانه دانست و افزود: ایده‌هایی که با یک هزینه قابل قبول، اقتصادی و در رقابت با بخش خصوصی غیر‌دانش‌بنیان پیاده شود، قابل توجه است.

شهردار کرمان ادامه داد: با این ویژگی اگر تکنولوژی بتواند تولید را افزایش دهد و با کاهش هزینه برای شهرداری سود‌آوری داشته باشد، این محصول مورد استفاده است.

شعرباف، شمولیت و دربرگیری تکنولوژی را ویژگی سوم برشمرد و ادامه داد: محصول نهایی باید قابلیت عمومی‌شدن و استفاده توسط اقشار مختلف در جامعه را داشته باشد.

وی بیان کرد: ادبیات شهرداری، ادبیات پروژه است و برای استفاده از طرح‌های دانش‌بنیان، نیاز است تا تمام ایده‌ها به پروژه‌ای تبدیل شود که مکان، زمان و محدوده مشخصی دارد و قابل سنجش و ارزیابی هستند.

شعرباف، بر استفاده هرچه سریع‌تر از طرح‌های قابل رقابت در حوزه خدمات‌شهری تاکید کرد و افزود: موضوعاتی چون اجرای طرح پیاده‌راه سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی، ایجاد فضای بازی و تفریح، اجرای فضای‌ سبز و آسفالت که در فضای عمومی شهر تاثیر بسزایی دارد، ازجمله موضوعات قابل توجه است که در این زمینه‌ها، از کارهای دانش‌بنیان به‌خوبی استقبال می‌شود.

وی حوزه پسماند و ترافیک را نیز از موضوعات مدنظر شهرداری برای استفاده از طرح‌های خلاقانه و دانش‌بنیان ذکر کرد و یادآور شد: کارهای هرچند کوچک اما خلاقانه، می‌تواند تاثیر بسزایی در شهر داشته باشد.

در ادامه این نشست، مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی «تگ» درخصوص سابقه فعالیت و عملکرد مرکز و شرکت‌های فعال زیرگروه این مرکز توضیحاتی ارایه داد.

تورج نجف‌آبادی، با اشاره اینکه این‌گونه شرکت‌ها از جنس نوآوری هستند و طبق تفاهم‌نامه همکاری با مرکز شتاب‌دهی «تگ» فعالیت می‌کنند، گفت: این مرکز اولین مرکز نوآوری و شتاب‌دهی جنوب‌شرق کشور است که ذیل معاونت فن‌آوری ریاست‌جمهوری فعالیت دارد.

وی، سه نقش مهم این مرکز را آموزش، توانمندسازی و مشاوره به شرکت‌های فن‌آوری بیان کرد و ادامه داد: ارتباط بهینه با صنعت و جامعه و ترویج و توسعه فرهنگ نوآوری، ازجمله اهداف این مرکز محسوب می‌شود.

نجف‌آبادی، تجاری‌سازی دستاوردهای علمی را نیز ازجمله اهداف و چشم‌اندازه‌های این مرکز دانست و افزود: به‌دنبال آن هستیم که تعداد افراد نوآور در کرمان افزایش یابد که در این راستا آکادمی «نسل آینده» را راه‌اندازی کردیم.

وی از راه‌اندازی تورهای خلاقیت و نوآوری برای کودکان در این آکادمی خبر داد و یادآور شد: با انجام تست‌های رفتارشناسی، کلاس‌های آموزشی مهارت‌های عمومی و تخصصی، توانمندی‌های فرزندان برای شغل آینده ارزیابی می‌شود.

مدیر مرکز نوآوری و شتاب‌دهی «تگ‌» همچنین به برگزاری تورهای بازارکار اشاره و خاطرنشان کرد: این تورها در راستای توانمند‌کردن دانشجو و آموزش کسب‌و‌کار، خلاقیت و نوآوری و آموزش‌های تخصصی رشته‌های مختلف برای فارغ‌التحصیلان برگزار می‌شود.

وی ازجمله اقدامات در بخش آموزش، به راه‌اندازی کمپ‌های تخصصی برای متخصصان اشاره و بیان کرد: همراه‌سازی، هم‌گام‌سازی و شبکه‌سازی سازمان‌ها نیز ازجمله این موارد است که در این زمینه می‌توان به برگزاری رویدادهای «همراه» اشاره کرد.

نجف‌آبادی همچنین فعالیت در حوزه مصرف بهینه انرژی و ارایه طرح‌های فن‌آورانه در حوزه شهری و صنایع کوچک را نیز ازجمله اقدامات دانست.

لازم به ذکر است؛ در این نشست تفاهم‌نامه همکاری بین شهرداری و مرکز نوآوری و شتاب‌دهی «تگ» منعقد شد و در ادامه، شهردار کرمان از بخش‌های مختلف این مرکز بازدیدکرد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات