ابتكار عمل برق فارس در اجراي خطوط كابلي 66 كيلوولت پست 230 دانشگاه شيراز به روش تلفيقي تونل و حفاري افقي جهت دار
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت به گزارش روابط عمومي شركت برق منطقه اي استان فارس ، بدليل تلاقي مسير اين خطوط با مجموعه گردشگري باغ ارم ، مقرر شد مسير به صورت تونل زير زميني اجرا شود.
در همين راستا تونلي به طول 2200 متر با اعتباري بالغ بر 750 ميليارد ريال احداث گرديد. در ادامه به جهت برخورد مسير با خط مترو از روش حفاري افقي جهت دار استفاده شد كه اين بخش نيز با هزينه 150 ميليارد ريالي در حال انجام مي باشد.
مهندس يدالله حقيقي مدير عامل شركت برق منطقه اي فارس در حاشيه بازديد از عمليات احداث اين تونل با بيان اينكه اين روش براي اولين بار در استان فارس اجرا مي شود افزود: كارشناسان پس از شناسايي تاسيسات زير زميني مسير حفاري تونل را طراحي كردند و با استقرار دستگاه هاي حفار مسير اوليه ايجاد شده است ، حركت مته در زير زمين بوسيله دستگاه هاي رد ياب كنترل مي شود و بدون كوچكترين اريب يا خطا در مسير هدايت مي شود.
مدير عامل برق منطقه اي فارس با اشاره به سال توليد دانش بنيان و اشتغال آفرين استفاده از روشهاي ياد شده را در راستاي بهره گيري از فناوري هاي دانش بنيان توصيف كرد و افزود: مسير پايلوت ايجاد شده تا رسيدن به قطر مطلوب تعريض و در نهايت لوله هاي پلي اتيلن درون حفره كشيده مي شود ، اين روش نسبت به روش هاي فني و سنتي مزاياي زيادي دارد و از آسيب ديدن آسفالت و ايجاد ترافيك و راه بندان جلوگيري مي كند .
به گفته مهندس حقيقي مزاياي روش هاي نوين حفاري شامل استحكام ذاتي ، ايجاد جداره داخلي يكدست و صاف ، جلوگيري از نفوذ آب هاي زير زميني ، خطر نشست بسيار كمتر از روش هاي سنتي ، به حداقل رساندن عمليات ترميمي ، مزاياي بالاي ايمني كار ، مزيت هاي زيست محيطي و اجتماعي و ترافيكي و ملاحظات مالي در هزينه هاي مستقيم و هزينه هاي غير مستقيم است .
نظرات