مديرعامل توانير؛ ناترازي برق كاهش يافت / آغاز برنامه ...
به گزارش پايگاه خبري توانير ، آرش كردي با بيان اين كه در بخش عمومي و اداري نيز با اقداماتي كه صورت گرفت شاهد كاهش 33درصدي مصرف بوديم، اظهار كرد: شاخص آمادگي شبكه به گونه اي بود كه از ابتداي امسال تاكنون حتي يكبار رله هاي حذف بار از مدار خارج نشدند و اين نشان دهنده پايداري شبكه برق است.
مديرعامل شركت توانير در باره بيشترين ميزان پيك در سال جاري گفت: در 25 مردادماه اوج تقاضاي بار 69 هزار و 458 مگاوات بود كه 3.64درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وي افزود: در بخش خانگي ميزان مصرف 4.5 درصد نسبت به سال گذشته كاهش داشت و اين درحالي است كه هرسال شاهد پنج درصد رشد مصرف هستيم. اين عدد در بخش كشاورزي سه درصد، در صنايع بزرگ 14.5 درصد و در صنايع كوچك چهار درصد بوده است.
كردي با اشاره به سياست هاي برنامه هاي مشوق محور مديريت بار در بخش صنعت گفت: سال گذشته صنعت آلومينيوم در حوزه مديريت مصرف همكاري نداشت اما امسال با صحبت هايي كه با وزارت صنعت داشتيم، قرار شد كه صنعت آلومينيوم نيز در اين بخش مشاركت داشته باشد اما ميزان اجراي برنامه هاي مديريت بار 118 درصد كمتر از ساير صنايع بود .
وي درعين حال تصريح كرد: خوشبختانه امسال نه تنها در بخش خانگي خاموشي اعمال نشد بلكه بخش صنعت نيز با مشكلات جدي مواجه نشد وتوانستيم تامين برق پايداري را داشته باشيم.
به گفته مديرعامل شركت توانير، 1193مگاوات مديريت مصرف توسط مشتركان خانگي صورت گرفته و مطلقا در اين حوزه خاموشي يا قطع برق را نداشته ايم.
كردي با بيان اين كه امسال مهم ترين اولويت در بخش خانگي فرهنگ سازي بود، چراكه تا زمان اجراي كامل هوشمند سازي نمي توانيم سياست ديگري را پيش بگيريم، گفت: براساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته، مشتركان پرمصرف صنعت برق به كنتورهاي هوشمند مجهز خواهد شد و از اين طريق مي توانيم ميزان مصرف آنها را دريابيم و اگر رعايت مصرف صورت نگيرد، از راه دور نسبت به قطع برق اين مشتركان اقدام كنيم.
مديرعامل شركت توانير با بيان اين كه 100 درصد مناطق شهري و 99.7 درصد مناطق روستايي از نعمت برق برخوردارند، ياداور شد: اين در حالي است كه در دنيا به طور متوسط ?? درصد جمعيت روستايي و 97.22 درصد در مناطق شهري از نعمت برق برخوردارند.
كردي در خصوص آخرين وضعيت رمزارزها و علت كاهش فعاليت آن ها در سال جاري گفت: با توجه به اين كه رمزارزهاي غيرمجاز هزينه برق را به طور واقعي پرداخت نمي كنند و معاملات آنها با رقم هاي بين المللي است، اين موضوع سودآور بوده و پيش بيني نمي شود كه فعاليت آنها كاهش يافته باشد.
مديرعامل توانير با بيان اين كه كاهش قيمت منجر به كاهش مصرف رمزارزها نشده است و اين مساله هيچ منطق اقتصادي ندارد، ادامه داد: در حوزه رمزارزها اعتقاد ما اين است كه اكنون يك پراكندگي گسترده در اين بخش صورت گرفته و به جاي مجتمع هاي غيرقانوني در سطح كشور پخش شده اند.
كردي اضافه كرد: در اين شرايط لازم است كه فرآيند كشف و ضبط رمزارزهاي غيرمجاز به صورت جدي تر دنبال شود و آن طور كه پيش بيني مي شود و كارشناسان اعلام كردند ميزان مصرف غيرمجاز آنها 1200 تا 1400مگاوات در سال جاري پيش بيني شده است.
مديرعامل توانير با بيان اين كه هوشمندسازي مي تواند ابزاري براي كشف رمزارزهاي غيرمجاز باشد، اظهار كرد: يك كنسرسيوم در رفسنجان با ظرفيت 160 مگاوات به صورت مجاز در حال فعاليت است كه اين فعاليت هيچ فشاري را به شبكه وارد نمي كند چراكه در پيك مصرف فعاليت آن ها قطع مي شود و در فصل زمستان نيز اگر با كمبود سوخت مواجه باشيم، مصرف اين بخش را مديريت مي كنيم.
وي با بيان اين كه كل توليدكنندگان و فروشندگان برق 39تا 40هزار ميليارد تومان مطالبه از صنعت برق دارند، اظهار كرد: علت اين مساله ناترازي ناشي از فروش تكليفي و قيمت گذاري تكليفي برق است.
كردي با بيان اين كه به تدريج بايد به سمت قيمت تمام شده با رعايت اصول و ضوابط كه به اقشار نيازمند فشار وارد نشود پيش برويم، گفت: ظرفيت هاي متنوعي در اين حوزه وجود دارد، طبق قانون مابه التفاوت قيمت تمام شده و تكليفي بايد از سوي دولت به صنعت برق پرداخت شود كه اين موضوع اكنون از طرق مختلف صورت مي گيرد و انصافا دولت در ادوار گذشته همكاري خوبي در اين حوزه داشته است.
مديرعامل توانير با اشاره به طلب بانك ها گفت: در حال حاضر 36 هزار ميليارد تومان بدهي بانك ها از صنعت برق است كه دولت همكاري خوبي در اين حوزه داشته است و با روش هاي مختلف در حال پرداخت بدهي ها هستيم.
كردي با اشاره به ناترازي موجود در صنعت برق اظهار كرد: اين مساله يك بيماري مزمن آزاردهنده است اما با اين حال در بحث مديريت مصرف توانستيم اقداماتي را انجام دهيم كه از آن طريق بتوانيم پيك مصرف را پشت سر بگذاريم.
وي درباره قبوض برق مشتركان پرمصرف گفت: نوع قيمت گذاري به شكلي است كه كساني كه دو برابر الگو مصرف مي كنند. اعداد و ارقام به صورت تساعدي براي آنها افزايش مي يابد و اين مساله تنها در ايران نيست و در كل دنيا سياست هاي اين چنيني اعمال مي شود.
كردي با بيان اين كه مشتركاني كه قبوض بسيار بالا پرداخت مي كنند، كمتر از دو درصد هستند، گفت: عمده مشتركان صنعت برق الگو را رعايت مي كنند و براي آنها مشوق هايي نيز در نظر گرفته شده است.
به گفته وي از 39ميليون و 500هزار قبض صادر شده، 16 ميليون و 700هزار مشترك مشمول تخصيص شدند كه اين ميزان معادل 42.3 درصد مشتركان است. از اين طريق 800 ميليارد تومان پاداش مديريت مصرف به مشتركان صنعت برق داده شده است.
به گفته مديرعامل شركت توانير اين برنامه در حال اجرا و راه اندازي است و براي سال 1402 براي آن برنامه هايي را در دستور كار داريم.
به گفته وي، در بخش توليد يك ركوردزني را شاهد بوديم، به گونه اي كه در سال ???? معادل 4800مگاوات ركورد توليد زده شد اما امسال برنامه داريم كه تا پايان شهريورماه 6000 مگاوات را وارد مدار كنيم كه از اين ميزان 5800 مگاوات قطعا وارد مدار مي شوند كه به نوبه خود يك ركورد به حساب مي آيد.
وي با بيان اين كه 1013 مگاوات طرح ارتقاء نيروگاه هاي موجود را در دستور كار داشته ايم، ادامه داد: در زمستان سال 1400سوخت رساني به نيروگاه ها به گونه اي برنامه ريزي شده بود كه ظرفيت برق آبي ها ذخيره شود. براي امسال در اوج مصرف علي رغم اين كه ورودي ها نسبت به سال گذشته چهار درصد كاهش داشت اما اين ذخيره را انجام داديم. همچنين در حوزه مولدهاي اضطراري و توليد پراكنده نيز اقدامات مثبتي انجام شد.
وي با اشاره به احداث 10هزارمگاوات نيروگاه از سوي صنايع گفت: اين كار اكنون در حال انجام است و پيش بيني مي شود تا سال آينده 1500مگاوات از طريق صنعت وارد مدار شود.
وي با اشاره به ميزان ناترازي صنعت برق در سال جاري اظهار كرد: ميزان ناترازي نسبت به سال گذشته كه عددي بين 12 تا 13هزار مگاوات بود، حدود 35 درصد كاهش يافته و مي توان گفت كه ميزان ناترازي امسال كمتر از 10هزار مگاوات است. با اقدامات و برنامه ريزي هايي كه صورت گرفت از 370 هزار كيلومتر شبكه هوايي 210 هزار كيلومتر را به كابل هاي خودنگهدار تبديل كرده ايم.
نظرات