به گزارش شهریار، رضا جان فشان از شهرداری منطقه ۸ به عنوان ویترین شهر تبریز یاد کرد و گفت: شهرداری منطقه ۸ به دلیل واقع شدن در محدوده مرکزی و تاریخی شهر، علاوه بر شهروندان همه روزه میزبان گردشگران بوده و رسیدگی و ساماندهی به این منطقه اولویت اساسی شهرداری منطقه ۸ تبریز است.
شهردار منطقه ۸ در ادامه بر برنامه ریزی این منطقه برای پیاده محور کردن برخی از معابر بافت تاریخی شهر تبریز اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته با برنامه ریزیها و کارشناسیهای انجام یافته چندین محور گردشگری در سطح منطقه شناسایی شدهاند که اکثریت این محورها در مسیرهای تاریخی واقع شدهاند و سعی داریم این محورها را به کاربری غالب پیاده راهی تبدیل وضعیت کنیم.
وی، در ادامه به برخی پروژههای پیاده راهی و سنگفرش شهرداری منطقه ۸ از جمله مرمت فرش سنگی میدان شهید بهشتی به عنوان پلازای مهم شهری، پیاده راه آرامیان، سنگفرش پل تاریخی صاحب آباد، سنگفرش پیادهروهای معابر سطح حوزه در خیابانهای ۱۷ شهریور، طالقانی، خیابان امام خمینی، خیابان تئاتر، کوی شفائیه، کوی ختایی، کوی قره باغی، کوی نورهاشمی، کوی مشکات و کلکته چی اشاره کرد و افزود: پروژههای کفسازی مذکور در حداقل زمان ممکن و طی ماههای اخیر توسط شهرداری منطقه ۸ اجرا شدهاند که به همراه پیاده راه امین، پیاده راه ارک و پیاده راه تربیت، پیاده راه مقصودیه در راستای انسان محور کردن معابر بافت تاریخی شهر، پروژههای مهم و ارزشمندی قلمداد میشوند.
وی، بر تداوم برنامههای اجرای پیاده راه توسط شهرداری منطقه ۸ اشاره کرده و اهم پروژههای آتی شهرداری منطقه ۸ در راستای احداث معابر پیاده راهی را شامل پیاده راه کوچه تاریخی پاساژ، پیاده راه خیابان جمهوری، سنگفرش علیپور، سنگفرش قره باغیها، پیاده راه شریعتی، احیای فرش سنگی میدان شهید بهشتی و پیاده راه تربیت غربی برشمرد.
جانفشان در پایان افزود: کارشناسان طراحی شهری معتقدند طراحی شهری باید انسان محور باشد. در واقع ضروری ترین ویژگی یک شهر این است که امکانات و ظرفیتهای لازم برای حرکت پیاده در آن وجود داشته باشد. از سوی دیگر پیاده راهها و توسعه این محورها میتواند آثار زیست محیطی متعددی را به همراه داشته باشد. شهری که به جای خودروها، انسانها در آن تردد میکنند و این تغییرات میتواند آلودگی هوا را تا اندازه زیادی کاهش دهد.
نظرات