اصفهان در ۱۵ سال اخیر رژیم کم آبی گرفته است/ سهم حلال آب، سال‌ها از زاینده‌رود دریغ شده است

اصفهان در ۱۵ سال اخیر رژیم کم آبی گرفته است/ سهم حلال آب، سال‌ها از زاینده‌رود دریغ شده است

    اصفهان در ۱۵ سال اخیر رژیم کم آبی گرفته است/ سهم حلال آب، سال‌ها از زاینده‌رود دریغ شده است

    رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: برای اینکه شهری شاداب و خرم داشته باشیم حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب در سال نیاز داریم. اما متاسفانه در ده، پانزده سال اخیر رژیم کم آبی برای شهر داشتیم و نصف این عدد هم محقق نشده است.

    به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، سید امیر سامع رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان میهمان دومین بخش از اتاق خبر شورا بود. او در گفت‌وگویی صمیمی به سوالات مختلف پاسخ داد، از طرح‌ها و برنامه‌های گذشته و امروز مدیریت شهری در حوزه خدمات شهری و محیط زیست، تصمیماتی که می‌تواند مزیت‌های اصفهان برای زندگی را افزایش دهد و آینده پیش روی شهر. بخش دوم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

    ۲ میلیون اصله درخت در اصفهان وجود دارد

    اصفهان در مجموع ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار فضای سبز دارد که براساس آمار ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار از آن متعلق به شهرداری است. در هر هکتار که به صورت جنگلی کاشت صورت می‌گیرد حدود ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ درخت کاشته می‌شود، بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که بیش از ۲ میلیون اصله درخت در شهر وجود دارد و اگر درختچه‌ها را هم اضافه کنیم آمار خیلی بیشتر می‌شود و این یعنی به ازای هر شهروند حتما یک درخت در شهر داریم. این می‌تواند یک پیام یا شعار باشد برای ما تا تصور کنیم یک درخت در شهر از آن ماست و برای حفظ آن بکوشیم.

    صحبت کردن با مردم و دریافت نظرات آن‌ها در مورد مسائل مختلف شهری و ارائه نکات مهم به آن‌ها کمک زیادی به ما می‌کند تا مشکلات را برطرف کنیم. به عنوان مثال اگر در مورد سد معبر بازار با صد نفر صحبت کنیم و دلایل منطقی بیاوریم که در صورت آتش سوزی یا بدحال شدن کسی در بازار و آمدن آتش نشانی و اورژانس چه مشکلاتی وجود دارد، ۹۰ نفر آن‌ها قبول می‌کنند و عقب می‌روند، ۱۰ نفر باقی مانده نیز با اخطار و برخورد قانونی و... روبرو خواهند شد. بنابراین نیاز است با مردم حرف بزنیم و بگوییم به نظر شما شهر خوب چه شهری است؟ به آن‌ها بگوییم ما نیز به نکاتی رسیده‌ایم، در این موارد با هم تعامل و مشارکت کنیم تا کیفیت اداره شهر بالا برود. در واقع فصل الخطاب مدیریت شهر مشارکت مردم است.

    شبکه‌های اجتماعی فرصت مناسبی برای فرهنگ‌سازی است

    در حوزه رسانه نیز اتفاقات مثبتی افتاده که به ما کمک می‌کند. حدود سال ۸۴ و ۸۵ تقویم چاپ کردیم و به خانواده‌ها دادیم تا زمان جمع آوری پسماند مقابل چشمشان باشد. آن زمان در هر خانه رفتیم تا این تقویم‌ها را بدهیم اما امروز از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی خیلی بهتر می‌توان استفاده کرد، آن هم با یک خبر خوب، فیلم یا عکس خوب و...

    میز محلات راهکار مناسبی برای حل مشکلات شهر است

    باید به دل محلات برویم و شهروندانی را که حس تعلق خوبی نسبت به محله خود دارند پیدا کنیم، از یک مدیر مدرسه گرفته تا ورزشکار، بسیجی، خانم خانه‌دار و... اینها را کنار هم جمع کنیم و در میز محله از کمک آن‌ها استفاده کنیم. مسائل مختلف شهری را می‌توان با آن‌ها مطرح کرد تا در حوزه‌های مختلف فرهنگ سازی کنیم.

    اصفهان در ۱۵ سال اخیر رژیم کم آبی گرفته است

    برای اینکه شهری شاداب و خرم داشته باشیم حدود ۷۰ میلیون متر مکعب آب در سال نیاز داریم. اما متاسفانه در ده، پانزده سال اخیر رژیم کم آبی برای شهر داشتیم و نصف این عدد هم محقق نشده است. در این میان می‌شنویم که مثلا چند میلیون متر مکعب آب به فلان شهر می‌رود یا اینکه مثلا چندین میلیون متر مکعب آب برای جاهایی پمپاژ می‌شود. درختان این شهر میراثی است که به ما رسیده است، باید خیلی کم عرضه باشیم که نتوانیم آن را سالم به نسل‌های بعد منتقل کنیم.

    سال‌ها سهم حلال آب از زاینده‌رود دریغ شده است

    این نکته را باید مدنظر داشت که در همه جای فضای سبز نمی‌توانیم از پساب استفاده کنیم. گونه‌های مناسب اقلیم و ایجاد منابع پایدار آب باید ایجاد کنیم. قطره قطره این منابع آب را باید ارزشمند بدانیم. انواع روش‌های بهبود کیفیت زراعی را مدنظر قرار دهیم. زاینده رود سهمی حلال از آب داشته که سال‌ها از آن استفاده کرده و امروز از آن دریغ می‌شود. مطالبه اول ما باید دریافت این سهم باشد. مطالبه بعدی نیز این است که از قطره قطره این آب به صورت درست استفاده کنیم. اگر همه کسانی که سر سفره زاینده رود نشسته اند این مسئله را رعایت کنند مشکل حل می‌شود. ما یک سری مهمان ناخوانده داریم که تا کنون بر سر این سفره نبوده‌اند اما حالا که نشسته‌اند رقابتی هم در مصرف دارند.

    میزان مصرف آب و انرژی هر عرصه، در قراردادهای شهری مشخص می‌شود

    اخیرا جلسه‌ای داشتیم که از معاون خدمات شهری خواهش کردیم در قراردادهای امسال میزان مصرف آب و انرژی متعارف برای هر عرصه تعیین کنند و این جزو قرارداد باشد. مثلا برای بوستان شهید رجایی با توجه به تعداد درخت و چراغی که دارد، بنا به زمستان یا تابستان بودن، مشخص شود که در هر ماه چقدر آب و انرژی نیاز دارد. حتی روش‌هایی را می‌توانیم بگذاریم که به فرض از ساعت ۱۲ شب تا صبح روشنایی فقط کارکرد ایمنی داشته باشد نه استفاده. بنابراین میزان مصرف متعارف آب و انرژی در قرارداد نوشته می‌شود و حالا پیمانکار می‌داند که در هر ماه چه میزان آب می‌تواند مصرف کند و برای مصرف بیشتر از آن به او هشدار داده می‌شود و اگر تخطی صورت گرفت، مصرف بالاتر رفت یا فشاری به محیط زیست وارد شد هزینه آن از پیمانکار دریافت شود.

    طرح مطالعات جامع آب باید به روزرسانی شود

    طرح مطالعات جامع آب را در اوایل دهه ۹۰ داشتیم که باید به روز شود. این طرح را از سازمان مدیریت پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مطالبه کرده‌ایم. جایگزینی گونه‌های کم مصرف را نیز درخواست کرده‌ایم. همچنین معاونت خدمات شهری باید بگوید برای آبیاری بهره ور چه برنامه دو ساله‌ای دارد و این برنامه را ارائه دهد.

    کسی اگر به هر دلیلی، بی خیالی، بی انگیزگی، غرض و منافع شخصی و گروهی نخواهد حق شهر را برآورده کند با او برخورد می‌شود. این برخورد را خود مردم می‌توانند صورت دهند چراکه مشکلات ناشی از عدم رعایت ارزش‌های شهری از سوی چند نفر گریبان‌گیر شهروندان دیگر می‌شود.

    انتهای پیام/

    لینک اصل خبر در سایت شورای شهر اصفهان

      منبع خبر

      شورای شهر اصفهان

      شورای شهر اصفهان یک شورای شهر در شهر اصفهان می باشد

        نظرات