شهریار تبریز/رضا عالشزاده: سالها قبل ابتدا طرحی برای تبدیل کانال به یک جاده کمربندی جدید ارائه شد اما به دلیل واکنش شدید جامعه، این مسیر کمربندیگونه هرگز ساخته نشد.
در سال ۲۰۰۲، جامعه محلی خواستار بازسازی این کانال شد که در نتیجه آن، این شهر یک پروژه بازسازی طولانیمدت برای تبدیل کانال به پارک را آغاز کرد که با مشارکت ساکنان اوترخت، شهرداری و معماران منظر شرکت اوکرا طراحی و اجرایی شد. بخش خاصی از کانال که در دست بازسازی بود، کاتاریجنسینگل نام دارد. این پروژه به طول ۱۱۰۰ متر بود و برای پر کردن مجدد کانال به حدود ۱۴۱۲۵۸۶ فوت مکعب یا ۴۰۰۰۰ متر مکعب آب نیاز بود.
طراحی اوکرا برای طرح جدید کانال و پارک دارای سه مداخله اصلی است. اولاً، این پارک حائلی بین مناطق مسکونی و تجاری شهر ایجاد می کند. در ضمن با ارائه فضاهای سبز و آبی به شهروندان آرامش آنها را تامین کرده و حس تعامل با طبیعت را ارتقا می دهد. این کانال- پارک شامل فضایی برای دویدن و ورزش در پارک و پارو زدن در کانال است. علاوه بر این، اسکلهای در امتداد کانال پیوند کاملی بین مناطق سبز و آبی ایجاد میکند.
طراحی مجدد کاتاریجنسینگل همچنین جریان ترافیک را تسهیل می کند. مانند هر شهر دیگری، در اوترخت عابران پیاده اولویت اصلی هستند و در صورت امکان مسیرهای مشخص خود را در اختیار آنها قرار می دهند. ضمناً مسیر پیادهروی جدیددر کنار کانال راه اندازی شده است که فضای زیبای ورزشی، در کنار جلوههای هنری مختلف و مکانهای نشیمن ارائه داده و مناظری بدیع از شهر را برای بازدیدکنندگان فراهم میآورد.
علاوه بر عناصر طراحی انسانمحور، شرکت اوکرا استراتژیهایی را برای افزایش تنوع زیستی و انعطافپذیری آب و هوا از طریق کاشت انواع گونههای گیاهی بومی و سازگار به کار گرفته و این پارک را به خانهای برای موجودات کوچک، پرندگان و حشرات درون شهر تبدیل کرده است.
اوکرا با مداخلات خود این مکان تاریخی را به فضایی سالم و مقاوم در برابر آلودگی تبدیل کرده که در آن انسانها، گیاهان و جانوران رشد میکنند. کاتاریجنسینگل به عنوان راهحلی برای کاهش اثر جزیره گرمایی شهر عمل می کند و با دیگر فضاهای سبز مانند پارک مورلس ارتباط برقرار می کند و شبکه پارکهای اوترخت را گسترش می دهد. این پروژه نامزد جایزه معماری اوترخت و جایزه فضای عمومی اروپا شده است.
نظرات