شهریار تبریز/مهراب محرابینیا: در این راستا، مسابقهای ویژه برای تعیین طراحی برج برینک برگزار شد و گروه معماری Xior Student Housing به همراه شرکت معماری Mecanoo برنده این مسابقه شده و طراحی این برج با ارتفاع ۹۰ متری (۲۹۵ فوت) را برعهده گرفتند.
این برج مسکونی طوری طراحی شده است که هم ساختمان سبز و هم انرژی مثبت نامیده می شود. انرژی مثبت اصطلاحی است در طراحی ساختمان که توضیح میدهد چگونه یک سازه بیشتر از میزان انرژی مورد نیازش انرژی تولید کند. فوتوولتاییکهایی بر روی باکن و حتی نمای ساختمانها تعبیه شده اند. فوتوولتاییکهای ترکیب شده با ساختمانها مصالحی هستند که به جای مواد معمولی و سنتی استفاده شده و در پوشش بخش هایی از ساختمان مانند پشت بام، پنجره ها، سردر و نمای سازه، به عنوان سلول خورشیدی نیز به کار میروند.
این نوع سلولهای ترکیبی به طور فزایندهای در سازههای جدید به کار گرفته میشوند چرا که به علت ماندگاری بسیار خوب میتوانند هزینه مصرفشده برای مصالح ساختمانی را کاهش دهند. سلولهای خورشیدی یکی از این منابع انرژی است که به روش فتوولتاییک نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. در واقع فتوولتاییک ابزار تولید مستقیم انرژی از نور خورشید بدون آسیب رساندن به محیط زیست، ایجاد آلودگی و نگرانی از بابت تامین انرژی ساختمانها در آینده تلقی میشود.
در این برج، هم انرژی خورشیدی و هم بادی برای تولید انرژی استفاده میشوند. در راستای تحقق این امر، سیستم ذخیرهسازی انرژی حرارتی در طراحی این برج بکار گرفته شده است. علاوه بر وجود باغچه هایی در بالکن ها و پشت بام ها، لانه ها و آشیانههایی برای پرندگان و حشرات نیز در این یرج طراحی شدهاند.
در کنار این موارد، کل منطقه در اطراف این برج در سال ۲۰۰۵ طوری طراحی شده است که محلهای سبز و پایدار قلمداد شود. این برج ۲۸ طبقه داشته و ۴۰۸ واحد مسکونی دارد. باغچهای بزرگ در داخل برج، یک پشت بام اشتراکی، سالن اجتماعات، مرکز بولینگ، رستوران و چندین فضای دیگر از جمله قسمتهای مختلف این برج به شمار میآیند.
در نتیجه، برج برینک طراحی بسیار مدرن داشته اما با دیگر شهرهای تاریخی جهان همخوانی دارد. این ساختمان مانند سایر ساختمانها در آمستردام پوشش آجری دارد که خود شبیه قسمتی از شهر است.
نظرات