شهریار تبریز/رضا عالشزاده: این تحلیل توسط شرکت علمی تحقیقاتی تائوتلب با مشارکت شرکت مشاوره هچ اربن سولوشنز در حالی انجام شد که شهرها تلاش می کنند از شوک بیماری همهگیر کرونا نجات پیدا کنند.
در گزارش نهایی این موسسه چنین آمده است که کرونا واقعهای تعیینکننده برای شهرها بود چرا که نه تنها انتظارات شهروندان را برای تغییر در بسیاری از زمینهها افزایش داد و باعث تغییرات پایدار در رفتارهای آنها شد بلکه باعث ایجاد اختلالاتی شد که چالشهای موجود را تشدید و چالشهای جدیدی را برای رهبران شهری ایجاد کرد.
محققان شهری را آماده آینده قلمداد میکنند که هوشمند، پایدار، فراگیر، ثروتمند و انعطافپذیر، با توانایی پاسخگویی به نیازهای در حال رشد شهروندان و کسب و کارها باشد.
شهرهای معیار بر اساس موقعیت، اندازه و سطح توسعه اقتصادی متفاوت هستند. این رتبهبندی بر اساس دادههای خودگزارششده از شهرها و همچنین دادههای منابع ثانویه برای ارائه یک امتیاز کلی است. از شهرها در مورد پیشرفت آنها در زمینههایی از جمله تحول دیجیتال، تصمیمگیری مبتنی بر داده، ایجاد اعتماد و شفافیت، جذب استعدادها و همکاری سوال شد و جوابهای آنها بررسی و تحلیل شد.
لو سلی، مدیرعامل این شرکت تحقیقاتی در زمینههای شهری گفت: شهرهایی که در تحقیقات ما آمادهترین شهرها برای آینده هستند، لزوماً همان شهرهایی نیستند که در لیستهای معمولی شهرهای هوشمند دیده میشوند.
شهرها باید برای پاسخگویی به انتظارات در حال تغییر سریع شهروندان برای محیطهای شهری دیجیتالی، فراگیر و پایدارتر که میتوانند تغییرات جدی در نحوه زندگی، کار، خرید و سفر ساکنان شهر را در خود جای دهند، برای آینده آماده شوند.
وی افزود: هر شهری از ۲۰۰ شهری که ما محک زدیم، یک برنامه رسمی آماده برای آینده دارد. اما تحقیقات ما نشان میدهد که امروزه شهرهایی که بیشتر برای آینده آماده هستند، پنج فاکتور مشترک دارند: آنها ارزش بیشتری از دادهها استخراج میکنند، اکوسیستمهای گستردهتری از شرکا ایجاد میکنند، مشارکت و اعتماد شهروندان را پرورش میدهند، به طور فعال از امنیت و حریم خصوصی دادهها محافظت میکنند، و سرمایهگذاری بیشتر در حوزه فنآوری دارند.
در مجموع، ۴۴ شهر به عنوان "آماده برای آینده" شناسایی شدند، زیرا امتیاز آنها در ۲۵ صدک برتر قرار داشت و بقیه در حال پیشرفت یا توسعه بودند.
این مطالعه همچنین ۲۰۰۰ ساکن در ۲۰ شهر را مورد بررسی قرار داد. این کار تحقیق نشان داد که به نظرشهرها و شهروندان تغییرات آبوهوایی بزرگترین چالش شهرها در پنج سال آینده است. ساکنان و مدیران شهر همچنین مسکن مقرون به صرفه و کاهش بی خانمانی را در اولویت قرار دادند. با این حال، برخی زمینهها وجود داشت که دیدگاههای آنها همسو نبود، مانند اهمیت رسیدگی به تراکم ترافیک، نابرابری درآمد و زیرساختها.
سلی گفت: هم رهبران شهری و هم شهروندان بر این باورند که تغییرات آب و هوایی بزرگترین چالشی است که شهرها در پنج سال آینده با آن مواجه هستند. با این وجود، شهرها نسبت به سایر حوزهها بخش کمتری از بودجه فناوری خود را به محیط زیست اختصاص میدهند.
بر اساس این مطالعه، شهروندان انتظار دارند بیشتر به صورت آنلاین خرید کنند. آنها پیش بینی می کنند که از پرداخت های دیجیتال و خدمات تحویل بیشتر استفاده کنند. بیش از یک چهارم برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از وسایل حمل و نقل عمومی دارند، اما مقدار مشابهی معتقدند که کمتر از آن استفاده خواهند کرد.
اولویت های اصلی سرمایه گذاری برای شهرها سیستم های پرداخت دیجیتال، خدمات اطلاعات عمومی، زیرساخت های دیجیتال، خدمات بهداشت عمومی و آموزش است.
از نظر فناوری، شهرها موارد زیر را برای آینده خود مهم می دانند: اتوماسیون، هوش مصنوعی، وسایل نقلیه الکتریکی و تجزیه و تحلیل داده ها. ابزارهای مهم دیگر فناوری های موبایل و ابری، بیومتریک، هواپیماهای بدون سرنشین و دوقلوهای دیجیتال هستند.
نظرات