مديرعامل توانير در نشست خبري حاشيه نمايشگاه بين ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
، مهندس "آرش كردي" در نشست خبري حاشيه بيست و دومين نمايشگاه بين المللي صنعت برق با اشاره به اينكه سال جاري را در شرايطي پشت سر گذاشتيم كه رضايت نسبي مشتركان و به خصوص مشتركان خانگي را به دنبال داشت، گفت: برآوردها حاكي از آن است كه در بخش خانگي 1100 تا 1200 مگاوات مديريت مصرف وجود داشت، علاوه بر اينكه در ساير بخش ها نيز با برنامه ريزي و زمان بندي مديريت مصرف داشتيم.
مديرعامل توانير افزود: برآوردهاي ما حاكي از آن است كه 1000 تا 1500 مگاوات مصرف برق به صورت غيرمجاز در بخش رمز ارز صورت مي گيرد.
كردي با بيان اينكه قدرالسهمي براي رمز ارزها در شبكه برق وجود دارد؛ ادامه داد: بخشي كه مجاز هستند، بر اساس قوانين در اوج بار برقشان قطع مي شوند اما بخش هاي غيرمجازي نيز هستند كه سعي در شناسايي آنها داريم و پيش بيني مي شود ميزان استفاده اين بخش بين 1000 تا 1500 مگاوات باشد.
مديرعامل توانير اضافه كرد: استراتژي تبادل برق در دنيا امري پذيرفته شده است و دلايل متعدد فني و اقتصادي دارد، ضمن آنكه هرچه بتوانيم ميزان تبادل را افزايش دهيم باعث افزايش پايداري شبكه مي شود.
وي با اشاره به اولويت تأمين نياز داخل در راستاي تبادل برق با كشورهاي همسايه اظهار كرد: در شرايط فعلي بحث تبادل با كشورهاي شمالي و افزايش صادرات به پاكستان هم مطرح هست. مطابق قراردادهايي تا 1500 مگاوات امكان صادرات وجود دارد كه اين عدد مي تواند به 2000 مگاوات هم برسد.
مديرعامل توانير اضافه كرد: در خصوص تركيه نيز مذاكراتي صورت گرفته و منتظر اجراي بررسي هاي نهايي هستيم و در رابطه با برق بها نيز در حال مذاكره هستيم و زيرساخت هاي صادرات برق به تركيه تا 600 مگاوات فراهم شده است.
كردي با بيان اينكه سال جاري را در شرايطي پشت سر گذاشتيم كه رضايت نسبي مشتركان و به خصوص مشتركان خانگي را به دنبال داشت، گفت: برآوردها حاكي از آن است كه در بخش خانگي 1100 تا 1200 مگاوات مديريت مصرف وجود داشت، علاوه بر اينكه در ساير بخش ها نيز با برنامه ريزي و زمان بندي مديريت مصرف داشتيم.
وي با اشاره به اينكه حدود 10 هزار مگاوات فاصله مصرف و توليد داشتيم، اظهار كرد: در تلاشيم با افزايش رؤيت پذيري مشتركان پرمصرف را مديريت كنيم. در بخش تجاري نيز 200 مگاوات، در بخش چاه هاي كشاورزي 500 مگاوات و در بخش اداري 600 مگاوات اضافه بر ظرفيت هاي كنوني امكان مديريت داريم. مجموعاً پيش بيني ما اين است كه امكان مديريت 200 تا 2500 مگاوات وجود دارد، ضمن آنكه صنايع هم موظف شده اند 5 درصد برق مورد نياز خود را از تجديدپذيرها تأمين كنند.
كردي در خصوص نوسازي صنايع در بازار بهينه سازي انرژي رايج اضافه كرد: مي توان به موفقيت اين موضوع اميدوار بود. زيرا در خصوص بازار بهينه سازي انرژي ما به صنايع مي توانيم اعلام كنيم هرجايي بهينه سازي انجام شد از ميزان محدوديت هاي تابستاني همان صنعت كاسته مي شود، البته همه اين موارد در صورتي است كه اقتصاد برق اصلاح و قيمت واقعي برق ديده شود.
مديرعامل توانير در خصوص تلفات برق، اضافه كرد: بخشي از تلفات در ذات صنعت برق است و در جاي جاي دنيا وجود دارد، هرچه شبكه گسترده تر باشد تلفات نيز بيشتر مي شود و شبكه هاي فشرده تلفات كمتري دارند.
وي تاكيد كرد: در صنعت برق ايران هر دو بخش مجاز و غيرمجاز تلفات جاني وجود دارد و در هر دو بخش براي كشور ما رقمي بين 7 تا 7 ونيم درصد منطقي و استاندارد است. در كشور ما روند كاهش تلفات در سال هاي گذشته از 16 درصد به 9.8 درصد كاهش پيدا كرده است.
كردي با اشاره به تلفات در بخش فني و غيرفني، توضيح داد: بخش غير فني به معناي انشعاب غيرمجاز است كه با قوانين جديد، امكان ارائه انشعاب موقت وجود دارد كه باعث شده تا برق دزدي كاهش يابد، اما بخش فني بر اساس وضعيت شبكه در بخش انتقال و توزيع به صورت استاندارد بوده و برنامه ريزي شده است. هرچه درصد تلفات كاهش مي يابد، سرمايه گذاري تصاعدي افزايش يافته و گاهي حتي به لحاظ اقتصادي قابل بررسي است.
مديرعامل توانير در خصوص صادرات برق به اروپا نيز گفت: در شمال كشور نياز به مسيرهاي زيردريايي وجود ندارد و از طريق خطوط موجود مي توانيم به شبكه برق روسيه متصل شويم، همچنين از طريق تركيه نيز مي توانيم برق را به اروپا صادر كنيم اما به دليل اين كه اين كار مي بايست از طريق كشورهاي واسط انجام شود با مسائلي مواجه هستيم.
كردي با بيان اين كه با دو كشور حاشيه خليج فارس مذاكراتي را براي اين مسئله انجام داده ايم و مطالعات براي اتصال به عمان و قطر آغاز شده كه قابليت اجرا نيز دارد، اظهار كرد: با قطر مذاكرات جدي داشته ايم و اميدواريم اولين كابل هاي دريايي را با عمان و قطر داشته باشيم. بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته با هر كدام از اين كشورها قابليت تبادل1000 مگاوات را خواهيم داشت.
كردي در پاسخ به اين سوال كه آيا زيرساخت هاي توسعه اي صادرات برق وجود دارد و يا قابل ارتقا است؟، گفت: زيرساخت هاي ايجاد شده داراي ظرفيت 2000 مگاواتي است كه با تركمنستان و ارمنستان قراردادهايي جهت توسعه به امضا رسيده است. البته ما زيرساخت هاي صادراتي كافي داريم اما زيرساخت هاي وارداتي نياز به ارتقا دارند. در شرايط فعلي امكان پوشش 500_600 مگاواتي برق را دارند كه مي توان آن را به 1200 مگاوات ظرفيت ارتقا داد.
مديرعامل توانير اضافه كرد: در خصوص بهينه سازي مزايده ها مناقصه هايي در خصوص كولرها و روشنايي معابر در حال انجام است. در خصوص بحث مديريت بار، مطلوب كشور ما اين است كه در بخش خانگي، تجاري، عمومي و اداري كاهش مصرف و بهينه سازي و رشد مصرف برق صنايع را داشته باشيم. در عمومي 8 درصد، خانگي 2 درصد كاهش مصرف و در كشاورزي 3 دهم درصد كاهش مصرف وجود داشته، اما در بخش صنايع 6 درصد رشد نسبت به سال 14p0 و نسبت به سال 99 نيز 4 تا 5 درصد افزايش مصرف داشتيم.
نظرات