افزایش آسفالت معابر از میانگین ۳۵ هزار مترمربع در ماه به ۵۰ هزار مترمربع

در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان بیان شد: افزایش آسفالت معابر از میانگین ۳۵ هزار مترمربع در ماه به ۵۰ هزار مترمربع
نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، صبح امروز با حضور رییس و سایر اعضای شورا و شهردار کرمان، در محل شورا برگزار شد.

به گزارش کِرنا، رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست، گفت: همانگونه که در تاریخ خواندیم و از ابتدای انقلاب اسلامی نیز شاهد بودیم، متجاوزان و جنایت‌کاران در طول تاریخ هر زمان که در رویارویی با جبهه حق به استیصال می‌رسیدند، دست به جنایت، آتش‌سوزی و غارت می‌زنند تا طرف مقابل را مرعوب و بر آن استیلا پیدا کنند.

علیرضا نادری افزود: در تاریخ وقایعی مانند «حره» را که بعد از واقعه «عاشورا» در مدینه رخ داد و طی آن سه روز لشکر یزید به جان و مال و ناموس مردم تجاوز و مدینه را به ویرانه تبدیل کرد، خوانده‌ایم و در تاریخ خوانده‌ایم که قوم «مغول» وقتی به ایران حمله کرد، با غارت، آتش‌سوزی و قتل، مردم را وادار به تسلیم کرد. و در تاریخ دیده‌ایم وقتی خواستند امیرکبیر را از میدان به‌در کنند، اراذل و اوباش به خیابان‌ها ریختند و با آتش‌سوزی، قتل و غارت، جامعه را پُرتنش کردند و امیرکبیر را در حمام «فین» کاشان به قتل رساندند.

وی با بیان اینکه از این حوادث کم ندیدیم، خاطرنشان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز، از این حوادث فراوان دیده‌ایم و در حال حاضر هم، وقتی دیدند تمام نقشه‌های آن‌ها در این سال‌ها، نقش بر آب شده و کاری از پیش نبرده‌اند؛ دوباره اراذل و اوباش را که جیره‌خوار هستند، روانه خیابان‌ها کردند و کودک‌کشی، زن‌کشی، مظلوم‌کشی و مردم‌کشی را راه‌ انداخته‌اند.

نادری ادامه داد: در این خصوص از نیروهای نظامی و انتظامی تشکر می‌کنیم که با خویشتن‌داری تلاش کردند افراد فریب‌خورده و بازیچه را از افرادی که جیره‌خواران اصلی استعمار و خونخواران جهانی هستند، جدا کنند و عوامل اصلی را تشخیص دهند و جامعه را به سمت آرامش پیش ببرند.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان خاطرنشان کرد: نیروهای نظامی و انتظامی، مظلومانه شهید دادند اما سعی کردند جان مردم به خطر نیفتند که از همه این عزیزان تشکر کرده و برای شهیدان آن‌ها طلب رحمت می‌کنیم.

نادری همچنین به هفته بسیج اشاره کرد و با بزرگداشت این هفته افزود: برای بسیجیان بزرگواری که در جبهه دفاع از کشور، دین و سازندگی، تلاش می‌کنند، آرزوی موفقیت می‌کنم.

نایب رییس شورای شهر کرمان نیز در این نشست گفت: شهرداری به‌عنوان یکی از متولیان اصلی برگزاری مراسم سالگرد سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی، وظیفه دارد شهر را برای حضور زوار و مهمانانی که به این مراسم می‌آیند، آماده کند که در این راستا زحماتی کشیده و از ماه‌ها قبل کارگروهی در این زمینه تشکیل داده و موضوعاتی را پیگیری کرده است.

محمدرضا کمساری افزود: سال گذشته شورای شهر مطلع نشد شهرداری مشخصاً چه کارهایی انجام داده و به همین دلیل امسال ضرورت دارد شهرداری کرمان، گزارش کاملی از اتفاقات و کارهایی را که به‌عنوان وظیفه درخصوص برگزاری این مراسم برعهده دارد؛ هم در راستای اطلاع اعضای شورا و هم در راستای نظارت، به شورا ارایه دهد؛ چراکه شورا، ناظر بر عملکرد شهرداری است.

وی بیان کرد: همچنین همان‌گونه که شهرهای زیارتی کشور مانند قم، مشهد و شیراز، در ایام ولادت و شهادت امامان بزرگوار، شهر را آماده می‌کنند، سالگرد شهادت سردار سلیمانی هم، نیازمند یک نگاه ویژه است؛ چراکه وقتی مدعی هستیم در این مراسم قرار است پذیرای جمعیت چندصدهزار نفری زوار در کرمان باشیم، حتماً این زائران می‌توانند مُبَلغ محاسن شهر کرمان و فضای آماده آن برای حضور دیگر زائران در طول سال باشند.

کمساری اظهار داشت: از طرف دیگر اگر شهر در این مراسم آماده نباشد، فضای نامناسب و آماده نبودن آن، باعث تبلیغات منفی از کرمان می‌شود.

نایب رییس شورای اسلامی شهر افزود: اگر در مدت باقی‌مانده تا برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار دل‌ها، اعضای شورای شهر نیز می‌توانند کاری را برعهده بگیرند تا شهر آماده شود، با تمام وجود آماده همکاری و خدمت هستیم و این خدمت را باعث افتخار می‌دانیم.

کمساری افزود: اگر نیاز به کمک، همکاری و کار باشد با اینکه کار شورا، اجرایی نیست - یقیناً همه اعضای شورا خدمتگزارند تا برنامه‌های خوبی برای مراسم سالگرد و هفته مقاومت داشته باشیم.

ضرورت تامین روشنایی و خط‌کشی معابرِ متصل به گلزار شهدا

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا نیز در این نشست با بیان اینکه دو کار در آماده‌سازی فضای شهر در این ایام موثر است، گفت: یکی تامین روشنایی معابر است و دوم، اقدامات دوره‌ای شهرداری مانند خط‌کشی معابر که باید زودتر از نوروز و قبل از مراسم سالگرد شهادت سردار دل‌ها، معابر را به‌صورت برجسته خط‌کشی کرد.

حسین چناریان تاکید کرد: اگر حداقل تامین روشنایی و خط‌کشی معابرِ متصل به گلزار شهدا و بزرگراه‌های منتهی به این محدوده را قبل از مراسم سالگرد سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی انجام دهیم، در آماده‌سازی شهر برای این مراسم موثر است.

سیدمحمد موسوی، دیگر عضو شورا نیز گفت: درخصوص گلزار شهدا، با توجه به اینکه استانداری پیگیری موضوعات ساماندهی این مکان را انجام می‌دهد، عملاً مدیریت شهری خیلی جایگاهی ندارد و نمونه آن هم یک‌سری معابر است که در جنگل قائم(عج) در حال آماده‌سازی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، با چه طرحی این معابر در حال اجرا و شکل گرفتن است؟ و آیا کارشناسی شده؟ چرا این طرح در کمیسیون‌های شورا مطرح نشده است؟

موسوی اظهار داشت: با توجه به اینکه مردم سالیان‌سال از معابر این محدوده استفاده می‌کنند، نباید هیچ کاری بدون برنامه‌ریزی و آینده‌نگری انجام شود.

شهردار کرمان نیز در پاسخ به این سوال با بیان اینکه طرح مشهور به طرح جامع گلزار شهدا به طرح ساماندهی گلزار شهدا تغییر کرده است، گفت: در مورد ساماندهی گلزار شهدا، طرح در حال اجرا در کمیته عمرانی مصوب شده و طرح ترافیکیِ استخراج‌شده از طرح جامع، به‌صورت مصوبه ابلاغی از شورای ترافیک، به ما داده شد و این همان طرحی است که اطلاع‌رسانی آن را از روز بعد از عاشورای امسال از طریق بیلبورد انجام دادیم.

سعید شعرباف افزود: ادعای مطرح‌شده در این خصوص این است که این طرح، برش ترافیکی معابر طرح گلزار شهداست که رسماً به ما ابلاغ شده و طی آن یک بخش‌هایی متعلق به تعریض معابر و بخش دیگر ایجاد معابر جدید با جزییات است.

وی گفت: به ما هم در فرایند اطلاع‌رسانی و اجرای آن تاکید شده که این کارها را به‌سرعت انجام دهیم تا این فرایند به سالگرد شهادت سردار دل‌ها برسد.

شهردار کرمان تاکید کرد: از دیدگاه ما این طرح، ابلاغی رسمی شورای ترافیک با جزییات است و جایی که در «حوض ستاره» در حال اجرای میدان هستیم، حتی تا مشخصات میدان را شورای ترافیک به ما ابلاغ کرده است.

شعرباف در عین حال بیان کرد: البته نظرات شهرداری هم داده شده، ولی آنچه به ما ابلاغ شده، ابلاغ رسمی است.

شهردار کرمان افزود: نکاتی را نسبت به طرح جامع گلزار شهدا به‌صورت کلی و معابر ترافیکی به‌صورت جزیی داشتیم که طی نامه‌ای آن‌ها را مکتوب و اعلام کرده‌ایم، اما آنچه امروز در حال اجرای آن هستیم، نامه ابلاغیه رسمی شورای ترافیک است.

افزایش آسفالت معابر از میانگین ۳۵ هزار مترمربع در ماه به ۵۰ هزار مترمربع

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا نیز در این نشست گفت: یکی از موضوعات مطرح و بررسی‌شده در این کمیسیون، بررسی اوضاع و کارهایی بود که توسط سازمان عمران در حال انجام است که با حضور مدیرعامل این سازمان انجام شد.

منصور ایرانمنش ادامه داد: کارهای خوبی در این سازمان در حال انجام است و آسفالت معابر سرعت بیشتری پیدا کرده و از میانگین ۳۵ هزار مترمربع در ماه به ۵۰ هزار مترمربع رسیده است.

وی با بیان اینکه شهردار و اکثراً مدیران حوزه عمرانی و شهرسازی شهرداری، در جلسه این هفته کمیسیون عمران حضور داشتند، گفت: مشکلات، فرصت‌ها و چالش‌های این بخش‌ها بررسی و مقرر شد به‌صورت کلی اقدامات عمرانی از طریق سازمان عمران انجام شود.

ایرانمنش، به مساله پارکینگ‌های شهر و مشکلات موجود در این زمینه نیز اشاره و تصریح کرد: سال‌هاست که درخصوص تامین پارکینگ با مشکل مواجه هستیم؛ هرچند اقداماتی انجام شده، اما کافی و موثر نبوده است.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا افزود: به‌دلیل نبود پارکینگ در بسیاری از نقاط شهر، گره‌های ترافیکی به‌وجود می‌آید و پارک‌های حاشیه‌ای خیابان‌ها، جوابگو نیست؛ بنابراین، باید به‌صورت ویژه این مساله حل شود و شورا به شهرداری تکلیف کند.

ایرانمنش ادامه داد: شهرداری سال‌هاست که براساس قانون، از مالکان ساختمان‌هایی که به‌دلایلی قادر به تامین پارکینگ نیستند، هزینه دریافت می‌کند که به حساب جداگانه و مجزایی تحت همین عنوان واریز می‌شود که باید صرفاً برای ساخت پارکینگ در شهر هزینه شود.

وی افزود: متاسفانه این کار صورت نگرفته و یا در برخی از موارد، از زیر تقاطع‌های غیرهم‌سطحی که ساخته شده، به‌عنوان پارکینگ نامبرده شده است؛ در صورتی که جاهای مناسبی نیستند و استفاده چندانی ندارند.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا ادامه داد: جاهایی که مشکل و گره ترافیکی داریم، پارکینگ طبقاتی نداریم و ساختن پارکینگ طبقاتی، وظیفه شهرداری است.

وی بیان کرد: در جلسه کمیسیون با حضور شهردار، مصوبه‌ای داشتیم که شهرداران مناطق ظرف مدت یک ماه آینده، در مناطق تحت مدیریت خود، نیازسنجی کنند و نتیجه را به شورا ارایه دهند تا شورا تصمیم‌گیری کند و همچنین با توجه به اینکه شهرداری در حال بودجه‌بندی است، این موضوع در بودجه سال آینده نیز پیش‌بینی شود.

ایرانمنش گفت: امیدواریم همتی در این دوره شورا صورت بگیرد تا شاهد ساخت چندین پارکینگ طبقاتی در مناطق مورد نیاز شهر باشیم.

وی افزود: همچنین مقرر شد برای استفاده عادلانه از پارک حاشیه خیابان‌ها، شهرداری موضوع پارکومتر را بررسی کند و جاهایی که نیاز است، ماموران پلیس راهور حضور داشته باشند تا مساله ترافیک به‌خصوص در برخی مناطقی که مجتمع‌های پزشکی و تجاری وجود دارد، حل شود.

خرید ۵۰ دستگاه خودروی «ون» برای حمل‌و‌نقل عمومی

رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه‌گذاری شورا نیز به نامه‌ای از شهرداری به این کمیسیون اشاره کرد و گفت: در این نامه که در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت آمده است: «نامه‌ای به تاریخ ۱/ ۰۸ /۱۴۰۱ از اتحادیه تاکسیرانی‌های کشور مبنی بر درخواست پرداخت مبلغ هفت میلیون ریال به ازای هر دستگاه خودروی ون خریداری شده بابت هزینه خدمات خودرویی در وجه آن اتحادیه به شهرداری کرمان رسیده است که با توجه به اینکه شهرداری کرمان برای خرید ۵۰ دستگاه خودروی ون اقدام کرده است؛ لذا خواهشمند است به‌منظور تسریع مراحل واگذاری دستور موضوع پرداخت هزینه مذکور در کمیسیون مطرح و اقدام گردد.»

چناریان افزود: فکر می‌کنم اگر این مبلغ درخواستی حق عضویت اتحادیه با توجه به خرید ۵۰ دستگاه ون پرداخت نشود، مجوز سوخت و استفاده خودروهای ون در حوزه حمل‌ونقل عمومی امکان‌پذیر صادر نشود، اما از آنجاکه در کمیسیون تصمیم‌گیری و توضیحات در این خصوص کامل نشد، از شهردار می‌خواهم در این خصوص توضیحاتی ارایه کند.

شهردار کرمان نیز در پاسخ گفت: همکاران ما براساس طرح جامع حمل‌و‌نقل و ترافیک موجود، در حال پیگیری برای ایجاد خطوط ویژه هستند که اغلب این خطوط، در مرکز و معابر اصلی شهر قرار دارد که عرض معبرها کم است و امکان ایجاد خط ویژه به سبک بی‌آرتی وجود ندارد.

شعرباف افزود: پیشنهاد مشاور هم استفاده از «میدل‌باس» است که خطوط ویژه دارد، یا استفاده از «ون» که به عرض کمتر معبر نیاز دارد؛ بنابراین، برای ایجاد خطوط ویژه در مراکز مبدا و مقصد سفر، این ون‌ها خریداری شده که با شروع کارشان در خطوط، تحول خوبی در حوزه حمل‌ونقل عمومی ایجاد خواهد کرد.

وی ادامه داد: البته نمی‌توانیم «ون‌»ها را به افراد بفروشیم و شهرداری تا زمان مشخصی مالک «ون‌»هاست، اما اگر شهرداری‌ بخواهد در ناوگان تاکسیرانی و در خطوط ویژه از آن‌ها استفاده کند، باید حتماً مجوز اتحادیه را بگیرد.

شهردار کرمان بیان کرد: باید برای تاکسیرانی و حمل‌و‌نقل بار، به درگاه ملی مجوزها بپیوندیم و در هر دو مورد از طریق اتحادیه رسمی اقدام کنیم.

شعرباف ادامه داد: در موضوع سوخت هم باید از طریق درگاه و اتحادیه اقدام کنیم.

در ادامه، پس از گفت‌وگو درخصوص نحوه استفاده از خودروهای «ون» و توضیحات شهردار کرمان، اعضای شورا با پرداخت حق عضویت به اتحادیه تاکسیرانی کشور موافقت کردند.

محمد امینی‌زاده، منشی شورا نیز در ادامه گفت: در جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر، توسط آقای امیرشکاری، مدیر بودجه شهرداری، گزارشی از وضعیت تحقق بودجه کمیسیون فرهنگی ارایه شد و پیرو وضعیت دو ردیف بودجه‌ای که در مجموعه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری بود، مصوب شد از محل ردیف حمایت از برنامه‌های مدیریت محله که مبلغ مصوب آن، یک میلیارد و ۹۲۴ میلیون تومان است که تاکنون از آن استفاده نشده، مبلغ یک میلیارد تومان کسر و به ردیف کرایه لوازم و ابزار مختلف در سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اضافه شود که نیاز شهرداری هم به این بخش زیاد است.

محمود بابایی، رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، یکی از هزینه‌های جاری، کرایه‌کردن لوازم و وسایل است که زیاد هم اتفاق می‌افتد، نیاز داشتند این ردیف شارژ شود و جابه‌جایی این ردیف هم، پیشنهاد سازمان مذکور بود؛ چراکه تاکنون استفاده نشده است.

در ادامه، مقرر شد این پیشنهاد برای بررسی بیشتر در کمیسیون بودجه مطرح و بررسی شود.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات