ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي صنايع به منظور تحقق يزد نوين

ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي صنايع به منظور تحقق يزد نوين

به گزارش پايگاه خبري توانير استفاده از انرژي هاي تجديدپذير به ويژه انرژي خورشيدي براي توليد برق، مي تواند باعث كاهش وابستگي به منابع فسيلي، صرفه جويي در مصرف آب براي توليد برق و كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي كه تأثير اساسي بر بالا رفتن دماي زمين دارد، شود.
استان يزد ازنظر موقعيت جغرافيايي پتانسيل مناسبي در جهت احداث و بهره گيري از انرژي خورشيدي در كشور دارد. با توجه به رويكرد اين استان مبني بر ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي خود تأمين توسط صنايع، گزارشي در اين رابطه تهيه شد كه در ادامه مي خوانيم:
توليد برق خورشيدي، موتور پيشران توسعه استان يزد
مهران فاطمي استاندار يزد، در هفتمين نشست كارگروه اقتصادي، اشتغال و سرمايه گذاري در سال 1401 كه با حضور مديران دستگاه هاي دولتي و صنايع استان يزد برگزار شد، يكي از پروژه هاي پيشران توسعه استان را توليد برق خورشيدي دانست.
وي با اشاره به اينكه انرژي برق، جزء لاينفك صنعت و فعاليت هاي اين بخش است، افزود: استان يزد موقعيت بسيار مناسبي براي احداث و فعاليت نيروگاه هاي خورشيدي داشته و با احداث نيروگاه هاي خودتامين برق در صنعت، صنايع استان برق موردنياز خود را از انرژي هاي پاك تامين مي كنند.
معرفي يزد به عنوان قطب انرژي خورشيدي خاورميانه
سيدمسعود عظيمي معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري يزد و مسئول پيگيري ويژه انرژي هاي خورشيدي، با اشاره به اينكه دولت سيزدهم با برنامه ريزي و شناسايي دقيق ظرفيت هاي استان يزد، انرژي خورشيدي را به عنوان يكي از محورهاي سند يزد نوين قرار داده و گام هاي مهم عملياتي را براي توسعه انرژي خورشيدي طي يك سال گذشته برداشته است، افزود: با پيش بيني توليد 2 هزار مگاواتي برق تا سال 1404 و تبديل استان يزد به عنوان قطب انرژي خورشيدي خاورميانه، همه زيرساخت هاي لازم براي سرمايه گذاري در استان فراهم شده است.
ايجاد نيروگاه خودتامين صنايع براي تداوم توليد صنايع
ابوالفضل اسدي مديرعامل شركت برق منطقه اي يزد، ايجاد نيروگاه هاي خود تأمين خورشيدي توسط صنايع كوچك و بزرگ را به عنوان راهي براي تأمين برق مطمئن اين صنايع در ايام حساس عنوان كرد و افزود: با انجام اين امر، گامي مؤثر در توليد نيروي برق برداشته شده و صرفه جويي در هزينه هاي عمومي، كاهش زمان راه اندازي و تداوم فعاليت در شرايط اضطراري كمبود برق را به دنبال خواهد داشت.
برنامه ريزي براي احداث 10 هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير در سطح كشور
اسدي با اشاره به اينكه استان يزد با بهره مندي از 84 مگاوات نيروگاه خورشيدي، مقام برتر بهره برداري از انرژي خورشيدي در كشور را دارا است، افزود: در دولت سيزدهم نيز برنامه ريزي براي احداث 10 هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير در سطح كشور انجام شده كه از اين ميزان 4 هزار مگاوات به نيروگاه خورشيدي، 3 هزار مگاوات به نيروگاه تجديدپذير صنايع و 3 هزار مگاوات به نيروگاه بادي اختصاص دارد.
احداث 3 هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير صنايع در دولت سيزدهم
احمد كردستاني معاون برنامه ريزي و تحقيقات شركت برق منطقه اي يزد نيز در تشريح اهم اقدامات انجام شده براي احداث نيروگاه هاي خودتامين تجديدپذير صنايع، با اشاره به اينكه برق مشتركين در نقطه مصرف، به ميزان توليد اين نيروگاه ها، از شمول محدوديت برق مستثنا خواهند بود و تمهيدات لازم براي ترانزيت و تحويل برق توليدي به صورت هموار به مشتركين انجام مي شود، افزود: تاكنون بيش از 2100 مگاوات مجوز نيروگاه تجديدپذير صنايع كشور توسط ساتبا صادر شده و 680 مگاوات نيز در حال صدور است.
احداث نيروگاه خورشيدي صنايع در استان يزد
معاون برنامه ريزي و تحقيقات برق منطقه اي يزد با اشاره به برنامه ريزي انجام شده به منظور احداث نيروگاه خورشيدي صنايع در استان يزد، هماهنگي و مشخص نمودن مدل احداث نيروگاه خورشيدي توسط صنعت به صورت سرمايه گذاري و يا خود تأمين، معرفي اراضي مناسب به صنعت و سرمايه گذار، اخذ و صدور مجوزهاي مربوطه از سازمان هاي ذي ربط و آغاز عمليات احداث نيروگاه توسط صنعت و سرمايه گذار در استان را از جمله اين اقدامات عنوان كرد.

لینک اصل خبر در سایت سایت خبری شرکت توانیر

    منبع خبر

    سایت خبری شرکت توانیر

    سایت خبری روابط عمومی شرکت توانیر

      نظرات