به گزارش شهریار ، سیاوش فتح اللهی شهردار منطقه ۵ در این آیین با تاکید بر اهمیت بازیهای بومی محلی در احیای هویت تاریخی جامعه، اظهار کرد: بازیهای محلی ضمن ایجاد تحرک و سلامتی برای جوامع شهری و آپارتماننشین، بخش عمده مشکلات جسمی و روحی روانی را رفع میکند.
فتح اللهی همچنین با تاکید بر اهمیت بازیهای گروهی در ارتقای مهارتهای اجتماعی تصریح کرد: نسلی که با بازیهای رایانهای و گوشی و تبلت به عرصه میآید، به دلیل عدم ارتباط و یادگیری مهارت همکاری جمعی با همسن و سالهای خود به مشکل میخورد.
به گفته وی، بازیهای بومی محلی همچنین باعث ایجاد همدلی بین همسایگان و همافزایی مابین شهروندان در محلات میشود.
فتح اللهی، از همت شورای شهر و شهرداری تبریز برای توجه به برنامههای فرهنگی و ورزشی خبر داد و گفت: ما خود را موظف به تهیه امکانات و تدارک برنامههای فرهنگی، ورزشی و هنری برای ارتقای نشاط در جامعه میدانیم.
شهردار منطقه ۵ با تقدیر از ابتکار همکاران این منطقه در برگزاری این جشنواره یادآور شد: بعد از دو سال و نیم فشارهای ناشی از اپیدمی کرونا، این جشنواره یک اقدام مثبت برای رهایی از فشارهای روانی و استرس ماههای گذشته بود و مورد استقبال شهروندان قرار گرفت.
وی همچنین از هماهنگی برای برپایی جشنواره بازیهای مادر و کودک در این منطقه خبر داد و گفت: از آنجا که کودکان سالم را مادران سالم تربیت میکنند، جشنوارهای با هدف آموزش و گسترش بازیهای آپارتمانی برای والدین به خصوص مادران ترتیب یافته است.
غلامرضا احمدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز نیز در این آیین از اهتمام منطقه ۵ برای احیای بازیهای بومی محلی تقدیر کرد و افزود: شهرنشینی و صنعتی شدن، سنتها و بازیهای بومی محلی را به باد فراموشی سپرده است.
وی با تاکید بر لزوم تلاش برای احیای سنتهای ارزشمند قدیمی گفت: توسعه بازیهای بومی محلی ضمن ایجاد تحرک و نشاط اجتماعی، نوعی آموزش زندگی اجتماعی است.
نخستین جشنواره بازیهای بومی محلی تبریز در چهار رشته طنابزنی، طناب کشی، هفت سنگ و وسطی (دژبال) توسط شهرداری منطقه ۵ برگزار شد.
در این جشنواره که در سه رده سنی بالای ۱۲ سال، زیر ۱۲ سال و بالای ۱۷ سال برگزار شد، حدود ۷۰۰ نفر از شهروندان حضور داشته و ۱۲۰ نفر به عنوان ردههای اول تا سوم گروههای مختلف مورد تجلیل قرار گرفتند.
نظرات