مارسی، پایتخت نوآوری اروپا در سال ۲۰۲۲

مارسی، پایتخت نوآوری اروپا در سال ۲۰۲۲

شهریار تبریز/مهراب محرابی‌نیا: شورای نوآوری اروپا جوایز سالانه خود رابا شناسایی شهرهای اروپایی که روحیه پیشگامی دارند اعطا کرد. برنده بزرگ مارسی، دومین کلان شهر بزرگ فرانسه، بود که جایزه پایتخت نوآوری اروپا را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داد. جایزه بزرگ دیگر را شهر هارلم هلند کسب کرد.

امسال، علاوه بر این جوایز، شورای نوآوری اروپا با اهدای جوایزاتحادیه اروپا برای نوآوران زن به شش زن نوآور از قاره کهن بعد اجتماعی بیشتری به جوایز خود داد که سه جایزه از آن به افراد زیر ۳۵ سال به عنوان نوآوران در حال ظهور در راستای ارج نهادن به سال اروپایی جوانان اختصاص یافت.

شهرهای برنده و نوآوری‌های آنها

این جوایز در نشست دوسالانه شورای نوآوری اروپا به شهرهای برنده اعطا شد. ماریا گابریل، رییس کمیسیون نوآوری و پژوهش، فرهنگ، آموزش و جوانان در این رابطه گفت:" شهرهای نهایی پایتخت نوآوری تسریع کننده اکوسیستم های نوآوری رو به رشد در سراسر اروپا هستند. ازدیدن اینکه شهرها محلی برای نوآوری، آزمایش رویکردهای مختلف، خدمات و محصولات برای آینده شهری بهتر، پایدارتر و دیجیتالی هستند تحت تاثیر قرار گرفتم".

این جایزه به نشانه حمایت از جاه طلبی و بلند پروازی این کلانشهر فرانسه در جهت ایجاد نوع جدیدی از شهر مدیترانه‌ای آینده‌نگردر نظر گرفته شده است. برای مثال، قسمتی از آن یورومدیترانه، بزرگترین پروژه نوسازی شهری در اروپا است که هنوز در یکی از مناطق محروم واقع شده است و هدف آن پرکردن شکاف‌های اجتماعی از طریق نوآوری و فن‌آوری پایدار است.

از طرفی دیگر، هارلم بخاطر اهداف اقلیمی جاه‌طلبانه مورد تحسین قرار گفت. این شهر هلندی در نظر دارد به ۱۰۰% اقتصاد مدور در سال ۲۰۳۰، ۱۰۰% گاز طبیعی در سال ۲۰۴۰، ۱۰۰% اقلیم خنثی در سال ۲۰۵۰ رسیده و به اهداف سبز اتحادیه اروپا و موفقیت‌های اقتصادی و اجتماعی دست یابد. این شهر در نظر دارد ۱۰ هزار خانه در محله‌های سبز و خوش آب و هوا احداث کند.

پیشینه پایتخت نو آوری اروپا

رقابت برای کسب پایتخت نوآوری اروپا توسط برنامه تحقیقات و نوآوری اتحادیه اروپا با عنوان افق برگزار و تامین مالی می‌شود. کمیسیون تحقیقات و نوآوری اتحادیه اروپا معیارهای موفقیت و برنده شدن یک شهر یعنی آزمایش، بکارگیری، گسترش، توانمندسازی و چگونگی استفاده شهرها از نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید جهت پاسخگویی به چالش های اجتماعی را آنالیز می‌کند. چالش‌هایی که جوامع و انجمن‌های محلی را در فرآیند تصمیم‌گیری خود درگیر کرده و زندگی شهروندان خود را بهبود می‌بخشد. از جمله اهداف عمده این کمیسیون این است که شهرها را به عنوان نقش‌آفرینان منحصربفرد در پیش‌برد نوآوری شناسایی کرده و با انتخاب برترین شهرها از نقطه‌نظر نوآوری و بکاربردن خلاقیت و ایده‌های نوین، کمک شایانی به تاب‌آوری، پایداری و کیفیت زندگی شهری می‌کند.

اولین دوره رقابت‌های انتخاب پایتخت نو آوری اروپا در سال ۲۰۱۴ برگزار شد. شهر بارسلونا اسپانیا در سال ۲۰۱۴ به خاطر استفاده از فن‌آوری‌های جدید برای نزدیک‌تر کردن شهر به مردم، بهبود رشد اقتصادی و تامین رفاه شهروندان خود به عنوان پایتخت نوآوری انتخاب شد در سال ۲۰۱۶، آمستردام هلند این عنوان را برای ایجاد اکوسیستم نوآوری در چهار بعد: هوشمند، استارت‌آپها، زیست‌پذیری و نوآوری اجتماعی دیجیتال به خود اختصاص داد.

در سال ۲۰۱۷ برنده این جایزه پاریس شد و علت آن حمایت از رشد انجمن استارت‌آپ و نوآوریهایی که در اختیار شهروندان خود قرار داده بود تا با مشارکت آنها عملیاتی شوند. در سال ۲۰۱۸، آتن یونان علیرغم مواجهه با چالشهای متعدد، از نوآوریها و پروژه‌های متنوع از قبیل کمپین "این آتن است" که در این کمپین از داوطلبان دعوت می‌شود تا در مورد حال و گذشته شهر به برخی از ۵ میلیون گردشگر که در سال ۲۰۱۷ از این شهر بازدید کردند، صحبت کنند بهره جست و عنوان پایتخت نوآوری را به خود اختصاص داد.

در سال ۲۰۱۹، شهر نانت فرانسه به جهت سرعت‌بخشیدن به مشارکت مردمی در رفع چالش‌هایی از قبیل انرژی، تحول دیجیتالی و برخورداری اجتماعی برنده این جایزه شد.

در سال ۲۰۲۰، شهر لوون بلژیک بواسطه رویکرد ماموریت محور که هدفش ایجاد شبکه‌های نوآوری مشارکتی است به عنوان پایتخت نوآوری اروپا انتخاب شد.

در سال ۲۰۲۱، دورتموند به واسطه اقدامات موثر صورت داده در تحقق شهر هوشمند و تولید فن‌آوری به عنوان پایتخت نوآوری اروپا شناخته شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات