شهریار تبریز/رضا عالشزاده: البته رهبران شهری به خوبی می دانند که ایجاد و بسط فضای هوشمند در مدریت شهرهایشان ماموریت سادهای نخواهد بود و چالشهای بسیاری از جملع برقراری زیرساختها، ایجاد عدالت دیجیتال و یکپارچی در عملیت از جمله آنها است. نوشته زیر قصد دارد بر مهم ترین پروژه ها و اخبار هوشمندسازی در سطح جهان در سال ۲۰۲۲ مروری داشته باشد.
پیشبینی ساخت بیش از ۱۱۵ میلیون ساختمان هوشمند تا سال ۲۰۲۶
در ماه آوریل، گزارش داده شد که پیشبینی میشود تعداد ساختمانهایی که فناوریهای ساختمان هوشمند را در سطح جهان به کار میگیرند از ۴۵ میلیون در سال ۲۰۲۲ به ۱۱۵ میلیون در سال ۲۰۲۶ برسد که نرخ رشد بیش از ۱۵۰ درصد را نشان میدهد و منعکسکننده افزایش تقاضا از طرف مشاغل و ساکنان برای بهرهوری انرژی به دنبال افزایش هزینه های انرژی است. مجله علمی جونیپر ژرنال ساختمان هوشمند را ساختمانی تعریف کرد که از هوشمندسازی برای استفاده اقتصادی از منابع استفاده کرده و در عین حال محیطی امن و راحت برای ساکنان ایجاد میکند.
سنگاپور اولین آزمایشگاه فیزیکی اینترنت نسل ششم را در منطقه افتتاح کرد
در حالی که فضای شهر هوشمند هنوز در حال بررسی چگونگی به حداکثر رساندن استفاده از ظرفیتهای اینترنت نسل پنجم ( (۵G است، در ماه سپتامبر، سنگاپور نشان داد که برای بررسی امکانپذیری استفاده از اینترنت نسل ششم تعلل نمیکند. سازمان توسعه رسانه سنگاپور در کنار دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور برای راهاندازی آزمایشگاه اتصال ارتباطات آینده همکاری را در این ارتباط شروع کرده است.
این پروژه به عنوان بخشی از برنامه تحقیق و توسعه ارتباطات آینده سنگاپور و اولین آزمایشگاه فیزیکی اینترنت نسل ششم در منطقه است که تحقیقات پیشرفته در زمینه فناوریهای ارتباطی آینده را تسریع میبخشد و پیشرفتها را در تحقیقات این حوزه باز میکند.
شهر اتریشی از فنآوری دوقلوی دیجیتال برای مدیریت درختان شهری خود استفاده میکند
جنگلهای شهری بهعنوان ابزاری کلیدی برای شهرها برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در حال ظهور هستند و در ماه ژوئیه گزارشی از استفاده از یک دوقلوی دیجیتال در شهر لئوبن اتریش برای مدیریت موثرتر درختان شهری ارائه شد. این شهر در حال ایجاد یک همزاد دیجیتال از حدود ۳۰۰۰ درخت است که به آن امکان میدهد جمعیت درختان را به صورت آنلاین مدیریت کرده و با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای تحولات زیست محیطی را نظارت و پیشبینی کند.
سئول از خدمات شهر هوشمند برای ارتقای ایمنی و رفاه استفاده می کند
سال گذشته شهرداری سئول اعلام کرد که پروژه خدمات شهری هوشمند را برای ارتقای رفاه و ایمنی در پایتخت کره جنوبی اجرا میکند. پروژه آزمایشی شهر هوشمند در زندگی روزمره با هدف رسیدگی به مسائل مختلف شهری با فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شد.
این شهر با انتخاب منطقه ای بزرگ به عنوان فاز پایلوت پروژه به مدت دو سال برای آزمایش فناوریهای شهر هوشمند آیندهنگر در زندگی واقعی سرمایهگذاری خواهد کرد. سئول پروژه آزمایشی شهر هوشمند در زندگی روزانه را ارائه کرد تا از فناوریهای پیشرفته مانند دادههای بزرگ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در زندگی روزمره مردم سئولی استفاده کند. در بخش اول این پروژه، سه سرویس شهر هوشمند ارائه می شود: تالار هوشمند شهروندان سالمند، محافظ چراغ هوشمند و سرویس گشت ربات خودکار.
پروژه جهش شهری بریستول برای دستیابی به حالت کربن خنثی تا سال ۲۰۳۰
سال گذشته شهر بریستول بریتانیا اعلام کرد که شرکای کلیدی خود را برای پروژه کربنزدایی این شهر انتخاب کرده است، پروژه ای که برای کاهش هزینههای انرژی، هوای پاکتر، زیرساختهای انرژی بهبود یافته و همچنین کمک به تقویت اقتصاد محلی طراحی شده است.
این شرکتها برای ارائه طیف وسیعی از خدمات از طریق پروژه مشارکت خصوصی و دولتی، از جمله ارتقاء بهرهوری انرژی بادی و خورشیدی، تامین مالی پروژه، بهرهبرداری و نگهداری طولانیمدت و غیره انتخاب شدهاند. پروژه جهش شهر بریستول برای یک دوره ۲۰ ساله در نظر گرفته شده است و اهداف کربن صفر را از طریق مجموعهای از فرصتهای سرمایهگذاری انرژی و زیرساخت هدف قرار می دهد که حدود ۱ میلیارد پوند هزینه خواهد داشت.
نظرات