معیشت مهندسان در خطر است

معیشت مهندسان در خطر است

به گزارش روابط عمومی سازمان جلسه هیات رییسه سازمان با دکتر علیخانی معاون عمرانی استانداری و مهندس دیو سالار سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان عصر روز دوشنبه در محل سازمان برگزار شد.
دکتر علیخانی در این دیدار ضمن قدردانی از زحمات هیات مدیره سازمان، به رسالت و اهداف سازمان نظام مهندسی ساختمان اشاره کرد و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یک سازمان حرفه‌ای که در بحث ساخت و ساز‌های استان به ارایه خدمات مهندسی از طریق اعضای خود می‌پردازد با همگرایی و همدلی با یک محور هدفمند باید محور اصلی مسیر حرکتی دستگاه‌های مرتبط با ساخت و ساز باشد لذا ضرورت دارد تا این سازمان با اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری‌ها با همکاری دفتر فنی استانداری در راستای مجموعه مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی با ایجاد کارگروه تخصصی نسبت به نظارت بیشتر از ساخت و ساز‌های سطح استان اقدام نمایند.
وی به ضرورت صرفه جویی انرژی در ساخت و ساز‌ها اشاره کرد و گفت: در طراحی ساختمان‌ها بهینه سازی و صرفه جویی مصرف انرزی همواره به عنوان یک اصل باید تاکید و نظارت گردد.
مهندس یزدی نژاد رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان در این جلسه ضمن قدردانی از حضور معاون هماهنگی عمرانی استانداری و هیات همراه ضمن ارائه گزارش از وضیعت اعضاء سازمان به اقدام‌های صورت گرفته طی یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان با دارا بودن بیش از ۳۹ هزار نفر عضو یک سازمان مستقل حرفه‌ای است که به ارائه خدمات مهندسی می‌پردازد و در طی سال‌های اخیر متاسفانه تعرفه خدمات مهندسی هم تراز و همخوانی نسبت به رشد تورم جامعه نداشت که این موضوع موجب چالش جدی برای معیشت مهندسان و خانواده‌های آنان شد، لذا ضروریست تا جهت رفع این چالش و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی اقدام عاجل جهت ایجاد تعادل بین تعرفه و مسئولیت حرفه‌ای مهندسان به عمل آید.
رییس سازمان در ادامه به اموزش‌های صورت گرفته توسط این سازمان اشاره کرد و گفت سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران به عنوان یک سازمان پیشرو در بحث اموزش بوده و تلاش می‌نماید تا با بهره گیری از کلیه ظرفیت‌های اموزشی نسبت به بروز رسانی دانش مهندسی اقدام نماید.
مهندس یزدی نزاد به حوادث کارگاه‌های ساختمانی اشاره کرد وگفت:متاسفانه روند حوادث کارگاهی نسبت به ساخت و ساز صعودی است و ضرورت دارد جهت حفظ جان و ایمنی کارگران نسبت به الزامی نمودن مسوول ایمنی در کارگاه ساختمانی اقدام گردد.
مهندس یزدی نژاد در خاتمه پیشنهاد داد با توجه به اینکه مازندران دبیرخانه ملی HSE را به عهده دارد جهت فرهنگ سازی و اموزش HSE همایش ملی به میزبانی مازندران برگزار گردد.
در ادامه جلسه دکتر میثاقی به ضرورت همکاری بین سازمان و دستگاه‌های نظارتی دولتی تاکید نمود و گفت: برای مراقبت از جان و مال مردم و همچنین ضرورت رعایت مقررات ملی ساختمان کارگروه بین رشته‌ای از رشته‌های هفت گانه نظام مهندسی جهت شناسایی ساختمان‌های نا ایمن در سطح استان تشکیل گردد، زیرا در در حوادث اخیر زلزله مشخص شد که رخدادی طبیعی زمان و مکان نمی‌شناسد و می‌تواند بسیار فاجعه بار باشد، لذا ضرورت دارد تا نسبت به شناسایی ساختمان‌های نا ایمن هرچه زودتر آغاز گردد.
خانم دکتر محمودی نائب رییس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز همکاری نظام مهندسی، استانداری و شهرداری در خصوص کنترل نظارت ساختمان و اصلاح دو نقشه‌ای را خواستار شد.
در ادامه خانم محمودی بیان داشت: در گذشته شهرداری‌ها و اداره کل راه و شهرسازی لیست پروانه‌های ساختمانی را به سازمان ارسال میکردند و کنترل و نظارت سازمان با این روش نظارت جامع تری بر ساخت و ساز‌ها داشت
نایب رییس اول سازمان در ادامه بیان داشت:
مکاتبات فراوانی از طریق کنترل و‌نظارت سازمان به مراجع صدورپروانه ارسال میشودکه ترتیب اثری از طریق مراجع ذیربط داده نمیشود که این موضوعات منتج به عدم نظارت اصولی در ساخت وساز‌ها میگردد.
خانم دکتر ابراهیم زاده دبیر نظام مهندسی ساختمان در ادامه سخنان خانم دکتر محمودی موضوع بحث دو نقشه‌ای از لحاظ نظام مهندسی بسیار مهم اعلام کرد؛ که در نهایت مسائلی ایجاد می‌شود که به یک سری فعالیت مهندسی سوری ختم می‌شود. این فعالیت باعث می‌شود که اعتبار جامعه مهندسی در اجتماع بشدت پایین آمده و باعث مانع فعالیت و تعهد حرفه‌ای شود.

لینک اصل خبر در سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران

    منبع خبر

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران یک انجمن در شهر ساری می باشد

      نظرات