قانون سخت‌گیرانه لندن برای کنترل آلودگی نوری

قانون سخت‌گیرانه لندن برای کنترل آلودگی نوری

شهریار تبریز/رضا عالش‌زاده: نهاد حاکم اجرایی و مالی این شهر خوش‌بین است که این ابتکار آلودگی نوری را کاهش داده و در مصرف انرژی صرفه جویی ایجاد کند. اگر طرح‌های جدید تصویب شوند، از ساختمان‌های موجود در میدان مایل - منطقه لندن با بیشترین تعداد ساختمان‌های بلندمرتبه- خواسته می‌شود که چراغ‌های غیرضروری ساختمان را پس از تاریک شدن هوا خاموش کنند. البته ساختمان‌های جدید حتما باید با در نظر گرفتن قانون جدید بنا شوند اما ساختمان‌های موجود تشویق خواهند شد تا این سیاست را اتخاذ کنند.

این قوانین در حالی ارائه می شوند که شواهد بسیار زیادی برای اثبات تاثیر مخرب آلودگی نوری بر تنوع زیستی و سلامت انسان در کنار ویژگی اتلاف انرژی آن جمع‌آوری شده است.

این سیاست جدید در قالب «سند برنامه‌ریزی تکمیلی روشنایی» که توسط فایننشال تایمز بریتانیا افشا شده است، پیش‌نویس شده است. البته این طرح مقررات متفاوتی برای کنترل روشنایی ساختمان‌ها در مناطق مختلف در سرتاسر پایتخت وضع خواهد کرد. در صورت تصویب، مشاغل در مناطق مسکونی باید ساعت ۱۰ شب چراغ ها را خاموش کنند، در حالی که کسب و کارهای فعال در مناطق فرهنگی و گردشگری می توانند چراغ ها را تا ساعت ۱۱ شب روشن نگه دارند. در مناطق تجاری، چراغ های غیر ضروری می توانند تا نیمه شب روشن باشند.

شروان جوشی، رئیس کمیته برنامه‌ریزی و حمل و نقل شهر لندن، گفت که این سند در حال حاضر برای رایزنی و اعمال تغییرات احتمالی آماده شده است. او گفت: «لندن مکانی منحصر به فرد است که در آن مناطق تجاری و مراکز حمل و نقل شلوغ ۲۴ ساعته در کنار ساختمان‌های تاریخی و محله‌های مسکونی قرار می گیرند و راهبرد ارائه شده در این سند با هدف اطمینان از رویکردی هوشمندانه و حساس در زمینه روشنایی است که ضمن محافظت از شخصیت و رفاه ساکنان، شهری ایمن و قابل دسترسی را در اختیار شهروندان قرار می‌دهد.

گفتنی است در شهرهای سرتاسر جهان، چراغ‌ها مدت‌ها پس از خاموش شدن اکثریت قریب به اتفاق کارگران روشن می‌مانند. اما افق درخشان شب هزینه دارد. به گفته محققان دانشگاه کالج لندن، ساختمان‌های بلندمرتبه به مراتب انرژی بیشتری نسبت به ساختمان های کم‌مرتبه نیاز دارند به این ترتیب که مصرف برق به ازای هر متر مربع مساحت در ساختمان های اداری مرتفع با ۲۰ طبقه یا بیشتر، تقریباً دو و نیم برابر بیشتر از ساختمان های کم‌ارتفاع ۶ طبقه یا کمتر است. بر اساس یک تجزیه و تحلیل علمی که در سال ۲۰۲۰ انجام پذیرفت، انرژی مورد استفاده برای روشنایی در یک شب توسط ساختمان‌ها در منطقه‌ "کاناری وارف" با تراکم بالای آسمانخراش‌ها می‌تواند انرژی بیش از ۴۰۰۰ خانه در سال را تامین کند. این اتلاف به ویژه از منظر بحران انرژی فعلی بسیار شدید است.

بنا به قول معروف، در یک شب معمولی، چشم انسان باید بتواند هزاران ستاره را ببیند. اما کمتر از ۳۰ درصد از مردم در سرتاسر جهان می توانند دید شبانه واضحی از کهکشان راه شیری داشته باشند، چرا که در اکثر مناطق مسکونی، آسمان شب توسط نور مصنوعی ایجاد شده توسط ساختمان‌ها مسدود می‌شود.

از طرفی، تابش مصنوعی ایجاد شده از تعداد بالای سیستم‌های روشنایی ساختمان‌ها، تاثیر مخربی بر تنوع زیستی دارد. حدود شصت درصد حیات وحش در بریتانیا برای زنده ماندن به تاریکی طبیعی وابسته است، زیرا سیگنال‌های طبیعی آهنگ مهاجرت، تولید مثل و گرده افشانی را تنظیم می‌کنند. همچنین، آلودگی نوری با مختل کردن ریتم خواب شبانه‌روزی، سلامت انسان را به خطر می اندازد و خواب ضعیف می تواند به افسردگی و مشکلات قلبی و خونی منجر شود.

البته در سراسر اروپا، شهرهای مختلفی وجود دارند که چراغ های نمای ساختمان‌ها را در طول شب از ساعت مخصوص به بعد خاموش می‌کنند. اسپانیا به برخی مغازه‌ها دستور داده است که چراغ‌های خود را پس از تاریکی هوا خاموش کنند، در حالی که برلین نورافکن‌های ۲۰۰ ساختمان تاریخی بزرگ خود را در طول شب خاموش می‌کند. در پاریس، سال گذشته، دولت فرانسه قانونی را تمدید کرد که طبق آن مغازه ها باید تابلوهای خود را بین ساعت ۱ تا ۶ صبح خاموش کنند.

لازم به توضیح است که بنا به پذیرفته‌شده‌ترین تعارف، آلودگی نوری به روشن شدن بیش از حد یک محیط بر اثر نورهای مصنوعی گفته می‌شود. این پدیده نه تنها باعث کم‌فروغ شدن ستارگان و اجرام آسمانی در آسمان می‌شود، بلکه مانند تمام انواع دیگر آلودگی، به انسان و دیگر موجودات زنده آسیب می‌رساند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات