سومین حرم اهل بیت «ع»  شهر دوستدار خانواده

سومین حرم اهل بیت «ع» شهر دوستدار خانواده

گسترش باغ های مهربانو در سطح کلانشهر شیراز، راه اندازی کارگاه های اشتغالزایی و توانمندسازی برای بانوان سرپرست خانوار ، از میان برداشتن بروکراسی های زائد در مدیریت شهری، لایحه ی توانمند سازی بانوان ، ارتقاء ساختار امور بانوان در شهرداری ، در در اولویت قراردادن رسیدگی به شکایات مردمی، گسترش زیرساخت های فرهنگی و ورزشی برای تمامی اقشار جامعه و به ویژه بانوان، موضوعاتی بود که افسانه خواست خدایی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز در نشست خبری با اصحاب رسانه به آنها اشاره کرد.

شیراز، شهر دوستدار خانواده

رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر شیراز گفت: مدیریت شهری باید به سمتی پیش برود که شیراز، شهر شهر دوستدار خانواده باشد و تمامی برنامه ریزی های شهری در حوزه های عمرانی، شهرسازی، فرهنگی و خدماتی به سمت و سوی مباحثی باشد که شهر مهیای زیست سالم برای زندگی اسلامی ایرانی را تدارک ببیند.

خواست خدایی تصریح کرد: شهرداری باید در مسیری باشد که در حوزه مدیریت شهری بتواند بهترین شرایط را برای خانواده فراهم کند. وی با اشاره به اینکه از سال گذشته برنامه ریزی برای حوزه خانواده و بانوان در شورای شهر در دستور کار قرار گرفت، افزود: یکی از اولین مصوبات اجرایی مدنظر در این حوزه ایجاد پارک ها و باغات موضوعی خانواده با عنوان باغ مهر بانو بود و مقرر شد در سطح مناطق یازده گانه شهر شیراز این فضاها ایجاد شود تا دسترسی محلی بانوان و دختران به همراه کودکان به این فضا فراهم شود. خواست خدایی همچنین به پیشنهاد برخی از اعضای شورا مبنی ایجاد شهرک محلی بانوان اشاره کرد و افزود: در این خصوص مخالفتی نداشته ام اما در محلات و مناطق مختلف دسترسی بانوان به این فضا به عنوان اولویت اول مطرح بود تا هزینه ای جهت استفاده از این فضا به خانواده تحمیل نشود. وی ادامه داد: اولین مجموعه باغ مهر بانو در سطح منطقه شش ایجاد شد و با بهسازی و بازطراحی فضای قبلی یک فضای جدید با امکانات بیشترافتتاح شد.

به گفته رییس کمیته خانواده و بانوان در برخی از روزها بانوان تنها برای پیاده روی از این فضا استفاده می کنند. اما به صورت عمومی این فضا در اختیار شهروندان قرار نمی گیرد. این عضو شورا با بیان اینکه تمام امکانات سازمان فرهنگی چه فرهنگسراها و چه مجموعه های ورزشی باید با برنامه ریزی درصحیح در اختیار مردم جهت استفاده قرار بگیرد، گفت: متأسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است و اگر برای برون سپاری باغات خانواده، سیاست گذاری اشتباه انجام شود، قطعا بازخورد مثبتی نخواهند داشت. لذا باید علاوه بر راه اندازی این فضاها سیاست جذب بانوان مد نظر باشد.

مهربانو برای درآمدزایی نیست

خواست خدایی افزود: همواره این موضوع مورد تأکید است که برای هیچ یک از باغات مهر بانو موضوع دریافت ورودی مطرح نشود. چرا که برون سپاری به معنای درآمد زایی نیست و ما درباغات بانوان و فرهنگسراها و مجموعه های ورزشی و سایر مجموعه های ذیل سازمان فرهنگی هیچ وقت نگاه درآمدی مد نظر نبوده و هدف ما استفاده مردم از این مکان ها است.

وی به اصلی ترین سیاست گذاری کمیته خانواده و بانوان شورای شهر شیراز در استفاده از این باغات اشاره کرد و افزود: ایجاد فضای با نشاط همراه با تعالی، آموزش، ورزش و اشتغالزایی، فضای مدنظر ما در ایجاد این باغات است. این عضو شورای شهر در خصوص وضعیت سایر باغات مهربانو در هر منطقه گفت: باغ مهربانو منطقه یازده در حال تکمیل است و با توجه به اینکه مقرر بود در اسفند ماه افتتاح شود، اما باتوجه به تکمیل نبودن فضای ورزشی این باغ، در روز شیراز افتتاح خواهد شد.

خواست خدایی با اشاره به ضرورت تشکیل یک چارت سازمانی برای حوزه بانوان و خانواده شهرداری شیزاز تصریح کرد: نیاز است حوزه بانوان و خانواده ردیف مستقل داشته باشد و تا زمانی که تعریف از مدیرکل امور بانوان بدون چارت سازمانی باشد نمی توان به خوبی چیزی طلبید .

تعالی جایگاه خانواده در شهر تاریخ و فرهنگ

به گفته خواست خدایی جایگاه حوزه خانواده باید ارتقا یابد و براساس هدف‌گذاری مدیریت شکل بگیرد. چرا که با تعریف جایگاه بدون هدف گذاری کار ابتر است.ا و که مسول کمیته رسیدگی به شکایات مردمی شورای شهر شیراز نیز است، گفت: عمده مشکل مردم اغلب بروکراسی اداری حاکم در شهرداری است که روند طولانی شدن صدور پروانه ساختمانی را به دنبال دارد.

اشتغالزایی بانوان سرپرست خانوار

رئیس کمیته خانواده و بانوان شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: ایجاد فضاهایی با هدف اشتغالزایی، و آموزشی برای بانوان به صورت اختصاصی در نظر گرفته شده است.

افسانه خواست خدایی یادآور شد: شهرداری متولی اصلی اشتغالزایی برای بانوان سرپرست خانوار نیست؛ با این حال تلاش کرده ایم زیرساخت هایی برای اشتغال بانوان سرپرست خانوار و بدسرپرست ایجاد کند.

او با بیان اینکه اولین کارگاه حمایت از مشاغل خانگی در منطقه کوشک میدان شیراز با همکاری کمیته خانواده و بانوان شورای اسلامی شهر ،شهرداری منطقه پنج و قرارگاه محرومیت زدایی احمدبن موسی (ع)،ناحیه بقیه الله (عج) راه اندازی شد و ١٠٠ بانوی سرپرست خانوار در آن مشغول به کار شدند و ان شاالله در مناطق دیگر شهر هم قصد ایجاد و راه اندازی این کارگاه ها را برای بانوان سرپرست خانوار خواهیم داشت وی افزود: لایحه توانمندسازی بانوان توسط شورا در حال بررسی است و براساس آن، در نقاط پرتراکم شیراز غرفه‌های دائمی برای عرضه محصولات تولیدی زنان سرپرست خانوار، ایجاد می‌شود.

معرفی شیراز به عنوان شهر دوستدار خانواده دیگر موضوع مورد اشاره افسانه خواست خدایی بود و ابراز کرد: شیراز شهر دوستدار خانواده، طرحی است که به ادعای ما به عنوان شهر سومین حرم اهل بیت(ع) و شهر تاریخی و فرهنگی مطرح است و باید بستر لازم برای خانواده دوستی ایجاد شود. رئیس کمیته خانواده و بانوان شورای اسلامی شهر شیراز به عنوان شهر دوستدار کودک و اقدامات انجام نشده در این زمینه اشاره کرد و افزود: یک شهر تنها مختص به کودکان نیست و درون یک شهر زنان، مردان، سالمندان و جوانان و نوجوانان هم هستند و باید خانواده را با تمام ابعاد و اشخاص آن ملاک نظر قرار دهیم. این عضو شورا اضافه کرد: در بودجه سال آتی معرفی و اجرای طرح شیراز به عنوان شهر دوستدار خانواده به شکل ویژه دیده شده وپیشنهاد دایر شدن دبیرخانه این طرح درمعاونت شهرسازی شهرداری اعلام شده است.

عضو هیات رییسه شورای شهر بیان کرد ، ارائه آموزش های ایمنی و خدمات آتش نشانی به شکل رایگان به بانوان شهر شیراز در ۱۷۰ محله ، برگزاری جشنواره و رویدادهای مختلف در حوزه هویت بخشی به دختران، اجرای طرح آموزشی خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی با عنوان طرح یاقوت، ایجادسالن های ورزشی مختص بانوان دریازده منطقه شهری ازجمله برنامه های این مجموعه در سال آینده خواهد بود.

ارتقاء جایگاه امور بانوان در مدیریت شهری

رییس کمیته خانواده و بانوان با تاکید بر نیاز مدیریت شهری و جایگاه و توانمندی بانوان در مدیریت شهری بیان کرد ساختار شهرداری در حوزه بانوان در راستای مدیریت پایدار شهری باید ارتقا یابد و در این زمینه در حال پیگیری موضوع از طریق سازمان شهرداری ها هستیم.

رسیدگی به مشکلات در چنارراهدار

افسانه خواست‌خدایی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اینکه ساماندهی وضعیت رودخانه چنارراهدار، در حوزه وظایف و فعالیت شهرداری نیست اما در کمیته رسیدگی به درخواست ها و شکایات مردمی  شورای اسلامی شهر شیراز بر اساس مطالبات مردمی به این حوزه ورود کرده ایم و با پیگیری های انجام شده تا کنون چندین مصوبه کارگروه صیانت از حقوق عامه مصوب شده است.

وی از اهتمام مدیران استانی برای ساماندهی وضعیت این منطقه خبر داد و گفت: کارخانه‌های مستقر در مسیر رودخانه چنارراهدار اگر تصفیه‌خانه بر سرراه پساب تولیدی احداث نکنند، براساس دستور دادستانی باید از منطقه خارج شوند. او همچنین تاکید کرد با پیگیری های شورای اسلامی شهر شیراز مسئولان مختلف استان در این منطقه حضور یافته و رفع مشکلات شهروندان به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر شیراز

    منبع خبر

    شورای شهر شیراز

    شورای شهر شیراز یک شورای شهر در شهر شیراز می باشد

      نظرات