تابستان؛خوابگاه‌های دانشجویی را دریابیم

تابستان؛خوابگاه‌های دانشجویی را دریابیم

http://www.bananews.ir/تعطیلات تابستان و فراغتی که این ایام در اختیار انسان قرار می‌دهد، فرصت بسیار خوبی برای سرو سامان دادن به بسیاری از کارهای عقب‌افتاده و بازنگری در آن‌ها است. با فرارسیدن تابستان، بسیاری از دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشجویی به شهر خود می‌روند تا بعد از روزها دوری از خانواده، تعطیلات را در کنار خانواده خویش سپری کنند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) این مساله موجب می‌شود در این ایام، جمعیت خوابگاه‌های دانشجویی به نحو چشمگیری کاهش پیدا کند و درواقع در این فصل، عده قلیلی از دانشجویان، در خوابگاه به سر می‌برند. لذا این کاهش جمعیت، فرصت خوبی را ایجاد می‌کند تا مسئولان خوابگاه‌های دانشجویی، برنامه‌های خود درراستای تجهیز خوابگاه‌ها را به اجرا درآورند.

از آن جا که محیط، یکی از تاثیرگذارترین پارامترها در زندگی افراد است و در علم روان‌شناسی نیز از اهمیت محیط و قرارگاه فیزیکی و نقش آن در بروز رفتارهای انسانی سخن به میان می‌آید و خوابگاه‌ نیز به عنوان محیطی که دانشجویان، بخش مهمی از دوران طلایی زندگی خود را در آن می‌گذرانند، از این قاعده مستثنی نیست، کوشش در راستای ارتقای سطح امکانات محیط‌های خوابگاهی به طور قطع تاثیر مستقیمی را بر سلامت روان دانشجویان ایفا می‌کند.

درواقع، ساختمان‌های اغلب قدیمی و فرسوده و با حداقل امکانات خوابگاه‌ها، اتاق‌های کوچکی که جمعیتی حداقل ۴ نفره یا ۶ نفره به بالا را در خود جای داده‌اند، و... می‌تواند به راحتی منجر به بروز افت‌های تحصیلی و اختلالات شخصیتی و عصبی در دانشجویان بشود که با زندگی و تحصیل در شهری دور از موطن خود، بخش زیادی از حمایت‌های عاطفی خانواده خود را، اگرچه به طور موقت، از دست داده‌اند.

وجود فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف، در خوابگاه‌ها، و دانشجویانی که در زمینه‌های مختلف، دارای تفاوت‌های بسیار زیادی با هم هستند، زندگی در این محیط را دشوار و نیازمند یاد گرفتن هنر سازگاری و برقراری روابط بر پایه احترام و حسن نیت می‌کند، حال، با وجود این، کمبودها و نارسایی‌هایی که در زمینه رفاهی خوابگاه‌ها وجود دارد، می‌تواند به این قبیل دشواری‌ها دامن بزند.

درحقیقت تبدیل خوابگاه‌ها به محیط‌هایی خوب و استاندارد که دانشجویان، در آن، با کم‌ترین ناراحتی‌ها و مشکلات روحی و فکری مواجه شوند، نقش کاملا مستقیمی را بر روی سلامت روان قشر دانشجو داشته و بدون شک باعث ارتقای سلامت رفتاری و اخلاقی و رشد تحصیلی شده و به گونه مستقیم و غیرمستقیم، موجبات پیشرفت و ترقی جامعه علمی کشور را فراهم می‌کند. همان طور که عکس این قضیه نیز صادق است و نامناسب بودن وضعیت خوابگاه‌ها که درواقع، با هدف کاستن از دغدغه‌های فکری و بخشیدن آرامش روحی به دانشجویان مهاجر، و به عنوان محیطی برای پیشرفت تحصیلی، به وجود آمده‌اند، می‌تواند اثرات منفی محسوسی را بر جامعه علمی کشور، که بخش‌های دیگر جامعه، متکی و وابسته به آن هستند، داشته باشد.

 

    نظرات