شهریار تبریز/مهراب محرابینیا: در سالهای گذشته نیز، از این انرژی در راستای تامین گرمایش و سرمایش ساختمانها، گلخانهها، حوضچههای پرورش ماهی، پیشگیری از یخزدگی معابر در فصل سرما نیز استفاده میشود.
همانگونه که از گرمای خورشید برق خورشیدی گرفته میشود، با گرمای زمین هم میتوان برق زمینگرمایی تولید کرد؛ در واقع، میتوان انرژی زمینگرمایی را به انرژی الکتریکی تبدیل کرد. در عصر کنونی، تولید برق یکی از مهمترین کاربردهای انرژی زمین گرمایی است.
تولید برق با استفاده از منابع انرژی زمینگرمایی با درجه حرارت بالا نیز طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. در پی حفر اولین چاههای زیرزمینی در اعماق چند صد متری این نتیجه حاصل شد که هر چه به طرف مرکز زمین نزدیکتر شویم دما افزایش مییابد. اما کاربردهای انرژی زمین گرمایی به تولید برق محدود نمیشود، بخشی از بخار و آب داغی را که در نیروگاههای برق زمینگرمایی تولید میشود را میتوان برای مصارفی از قبیل سیستمهای گرمایشی محلی، تولید برق در مقیاس کوچک، گرمکردن گلخانهها وسیستمهای ذوب برفهای جادهای به کار برد. استخراج انرژی زمینگرمایی به طرق مختلف صورت میگیرد که یکی از آنها استفاده از پمپهای یزرگ صنعتی است. به کمک انرژی زمین گرمایی میتوان آب و حتی فضای داخلی ساختمانها را گرم کرد. انرژی زمین گرمایی تجدیدپذیر است چرا که هسته زمین پیوسته گرما تولید میکند، انرژیهای تجدیدپذیر به آن دسته از انرژیها گفته میشوند که منبعشان پیوسته بازسازی میشود و از بین نمیرود. به طور کلی، انرژی زمینگرمایی (geothermal energy) نوعی انرژی گرمایی است که در زمین تولید و ذخیره میشود.
با وجود اینکه شهر سنتانا رومانی ۱۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد اما در این شهر ساختمانهای شهرداری به مخزن زمینگرمایی در زیر زمین متصل خواهد بود.
هفته گذشته، مقامات شهری سنتانا از بهرهبرداری یک پروژه جدیدی برای استفاده از انرژی زمینگرمایی برای گرم کردن ساختمانهای عمومی خبر دادند. این پروژه با هزینهای بالغ بر ۵.۷ میلیون یورو عملیاتی خواهد شد و شامل ساختمانهای شهرداری، دبیرستان اسفانتاآنا و هنرستان " استفان هل" میباشد.
به گفته دانیل توموتا، شهردار سنتانا، سیستم گرمایش مرکزی در این ساختمانهای کلیدی قطع خواهد شد. وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان شد که این امر امکان گرمایش منطقهای با استفاده از جایگزینهای پایدارتر و سبز بجای سوختهای فسیلی رابه شهرداری میدهد.
حفاری برای آب
پروژه زمینگرمایی در سنتانا برای حفاری گمانه (سوراخی که توسط دستگاه حفاری با هدف انجام آزمایش خاک و یا قرار دادن ابزار دقیق به کار میرود) به عمق ۱۲۰۰ متر برای استخراج آب گرمشده طبیعی در نظر گرفته شده است.
شهردار توموتا تشریح کرد که این پروژه به صرفه جویی در هزینههای شهرداری کمک شایانی خواهد کرد و به عنوان گام اول در راستای پیادهسازی اصول انرژی پایدار در شهرداری عمل خواهد کرد.
انتقال انرژی
به نقل از روزنامه آگلپرس، شهردار سنتانا ضمن برشمردن ویژگیهای این پروژه برای شهر اعلام کرد که بسته به حجم مخزن، پروژه زمین گرمایی میتواند سایر ساختمانهای شهری را نیز مورد پوشش قرار دهد.
وی اضافه کرد که این شهر فرصت این را دارد که منبع گرمایی بزرگی را احداث کند که بتواند مطابق مقررات محلی برای تسریع انتقال انرژی سبز مورد بهره برداری قرار گیرد.
سنتانا با وجود اینکه یک شهر کوچک با ۱۱۰۰۰ نفر جمعیت به حساب میآید و در شمال غربی رومانی واقع شده است اما در زمینه بهرهبرداری از انرژی گرمایی برای برآوردن نیازهای انرژی محلی جز اولین شهرها میباشد. اولین شهر پسیکا میباشد که جمعیتی در حدود ۱۲۰۰۰ نفر دارد.
حفاری چاه زمین گرمایی در پاییز سال ۲۰۲۲ با دو چاه و دمای آب نسبتاً پایدار ۵۰ درجه سلسیوس شروع به کرد. این پروژه با هزینهای در حدود ۵ میلیون یورو و آب منبع ۱۳ ساختمان را از پاییز امسال گرم خواهد کرد و همچنین تاثیر قابل ملاحظهای در بودجه شهری خواهد گذاشت.
نظرات