اختصاص 30 هزار میلیارد تومان به کیفیسازی و بهبود سوخت
حفاظت و احیای جنگلها و مراتع کشور نیازمند حضور جوامع محلی و آحاد جامعه است که لایحهای در این خصوص به دولت ارائه شده است.
برای مدیدیت تغییر اقلیم و کاهش خسارات، بایستی به منابع طبیعی و محیط زیست بیش از پیش توجه شود.
وی اظهار داشت: پیشبینی و تعیین نقشه راه آتی دستگاههای اجرایی کشور برعهده محققان است؛ بنابراین در راستای شعار سال (کاهش تورم و رشد تولید) باید اثبات کنیم که این دو دستگاه پشتوانه تولید هستند و باید جایگاه این بخش در کاهش تورم احصا شود و چنانچه مبتنی بر ارزشگذاری منابع زیستی و توان زیست بومی کشور را مدیریت نماییم متوجه می شویم که گامی اساسی و پایدار در تقویت رشد تولید برداشته ایم .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در بحث ارزش گذاری اقتصادی مجموعه محیط زیست کشور به عنوان گام اول، سال قبل در 6 استان کشور این نقشه را تهیه و رونمایی کرد و امسال تلاش داریم آن را به 80 درصد برسانیم .
سلاجقه گفت: در بحث ضوابط استقراری که 30 سال پیش تدوین شده است، بر اساس دانش روز، فناوریها و دانش بنیان نیاز بود که بازنگری و فرآیندها تسهیل شود، فراخوان دادیم و روز گذشته ضوابط و استقرار را برای کشور اعلام و ابلاغ کردیم، البته شرایط میطلبد که مجموعه اندیشمندان کشورکمک کنند .
وی با اشاره به اینکه در بحث حفاظت منابع طبیعی و بالاخص جنگلها، مراتع و مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست باید مردم مشارکت نمایند، افزود: اکنون در مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست کشور 182 منطقه حفاظت شده، 42 پارک ملی و 54 پناهگاه حیات وحش داریم که 11.6 درصد عرصههای طبیعی در مجموعه محیط زیست کشور است که باید از این ظرفیتهای طبیعی بر اساسمشارکت های مردم و جوامع محلی به درستی استفاده کنیم .
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: سالها در مجموعه خانه معدن کشور بدون هیچ تقابلی بحث میکردیم که آخرین فناوری های نوین دنیا در بخش معدن به گونهای استفاده شود که علاوه بر حفظ جنگل و مرتع، منابع زیرزمین نیز به درستی استفاده گردد؛ بنابراین مبتنی بر روش های علمی و دانش بنیان تقابلها باید مرتفع شود .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این سازمان خود را از بخش منابع طبیعی کشور جدا نمیداند و مشکلات باید با حفظ و ارتقاء شاخص های محیط زیستی حل شود و بن بستی در این خصوص وجود ندارد، گفت: اعتبارات و بودجه کل سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی کشور با شرایط فعلی در تغییر اقلیم همخوانی ندارد، اما گاهی تخصیص اعتبارات دولتی به بخشها و دستگاههای مختلف به حفاظت محیط زیست کمک میکند، بهطوری که دولت 30 هزار میلیارد تومان به موضوع کیفیسازی و بهبود سوخت اختصاص داده که این نیز برای محیط زیست کشور هزینه میشود .
سومین همایش ملی حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران به مدت دو روز در باغ گیاهشناسی ملی ایران در حال برگزاری است.
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
نظرات