خراسان رضوي پيشرو در تبديل شبكه سيم مسي به كابل ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي، جواد ديباج گفت: از شروع اجراي اين طرح در اين شركت از سال 97، بالغ بر 2 هزار و 800 كيلومتر از شبكه سيمي در استان به كابل خودنگهدار تبديل شده اما عمده فعاليت در اين طرح مربوط به سالهاي 1400 و 1401 است.
وي بيان كرد: سالهاي 1398 و 1399 تمركز اجراي طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار بيشتر بر روي 10 شهرستان مانند سبزوار، نيشابور، سرخس، تربت جام، تربت حيدريه، چناران و.. كه بيشترين سرقت سيم مسي را داشتند، قرار گرفت و اين طرح از سال 1400 به همه شهرستانهاي استان تسري يافته كه انتخاب محل اجراي طرح و برنامه ريزي آن برعهده مديريت برق شهرستان است.
ديباج هدفگذاري امسال شركت توزيع برق خراسان رضوي براي اجراي طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار را 2 هزار و 300 كيلومتر ذكر و بيان كرد: چشم انداز اتمام اين طرح براي شركت سال 1404 است و در صورت تحقق هدف امسال و اتمام 2 هزار و 800 كيلومتر در سال آينده، سه هزار كيلومتر ديگر براي سال 1404 باقي مي ماند.
مجري طرح تبديل سيم به كابل شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي گفت: قبل از اينكه توانير سهم سالانه را براي اجراي طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار در سال 1401 تعيين كند، اين شركت كار را آغاز كرده بود و بيشتر از سهم خود از اين طرح را در سال گذشته اجرا كرد، در واقع شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي جزو شركتهاي پيشتاز در اين زمينه است.
مهندس ديباج خاطر نشان كرد : كميته اجرايي كابل خودنگهدار متشكل از معاونين و مديران ستادي در سال 1399 شكل گرفت و نشستهاي هفتگي خود را با هدف رفع مشكلات اجراي طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار در سراسر استان خراسان رضوي آغاز كرده است و در اين زمينه مشاور نيز طرح را همراهي مي كند.
وي اضافه كرد: تاكنون نشست كميته اجرايي كابل خودنگهدار در همه شهرستانهاي خراسان رضوي برگزار و وضعيت اجراي طرح مزبور در شهرستان مربوطه پس از بازديد ميداني از پروژه ها بررسي شده است.
وي اظهار داشت: سيم هاي مسي در شبكه مشكلات زيادي دارند از جمله اينكه به دليل گران بودن مس در معرض شديد سرقت هستند، در مواجهه با برخورد اشيا و درختان آسيب پذير بوده و تلفات برق، برق گرفتگي ، صدمه به محيط زيست و افت ولتاژ نيز در آنها زياد است.
مجري طرح تبديل شبكه سيمي به كابل خودنگهدار شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي به مزاياي كابل خودنگهدار اشاره كرد و گفت: شبكه كابل خودنگهدار ، عايق و سه فاز بوده و معايب سيم مسي را ندارد، افت ولتاژ را رفع مي كند، تلفات برق و برق گرفتگي را به شدت كاهش مي دهد، حريق را منتفي مي كند و سرقت از آن ممكن نيست.
وي اضافه كرد: حدود 70 درصد از هزينه اجراي طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار در شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي از محل فروش سيم هاي مسي و مابقي هزينه هاي آن از محل منابع داخلي شركت تامين مي شود.
وي برآورد هزينه امسال براي اجراي هر كيلومتر تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار را 350 ميليون تومان ذكر و بيان كرد: هزينه اجراي اين طرح هر سال افزايش داشته به طوري كه سال گذشته اين رقم براي اجراي هر كيلومتر تبديل سيم به كابل در استان 220 ميليون تومان و در سال 1399 حدود 150 ميليون تومان بود.
مجري طرح تبديل سيم مسي به كابل خودنگهدار شركت توزيع نيروي برق خراسان رضوي گفت: تاكنون تبديل سيم به كابل در شهر چناران و شهرستان گلبهار به اتمام رسيده و گلبهار به عنوان نخستين شهرستان سبز خراسان رضوي شناخته شده است.
مهندس ديباج خاطر نشان كرد: اجراي طرح تبديل سيم به كابل در روستاهاي چناران از سال گذشته آغاز شده و تاكنون حدود 70 درصد از روستاها پاكسازي شده است لذا بزودي چناران نيز تبديل به شهرستان سبز خواهد شد.
وي بيان كرد: همه مديريت هاي برق شهرستانهاي خراسان رضوي تقريبا از 63 قلم ابزار مورد نياز اجراي طرح تبديل سيم به كابل برخوردار هستند و همه كاركنان اماني و پيماني آنها نيز دوره آموزشي مربوطه را پشت سر گذاشته اند، ضمن اينكه در صورت اعلام نياز، دوره بازآموزي كاركنان نيز در اين بخش برگزاري مي شود.
نظرات