به گزارش شهریار ، متن بیانیه اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
{ بیانیه اجلاس شصت و هشتم مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و شهرهای مرکز استان }
ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت های گسترده و مهم تر از همه برخورداری از نیروهای انسانی متعهد، انقلابی، کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، می توانند با بهره گیری از الگوی برآمده از فرهنگ اسلامی و انقلابی که همانا مشارکت آحاد مردم در تصمیم گیری و اداره امور کشور در قالب نظام شوراهای اسلامی است، نه تنها برهمه مشکلات اقتصادی و اجتماعی فائق آید بلکه خواهد توانست با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های مختلف و تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی، سند چشم انداز بیست ساله، سیاست های کلی نظام و بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغی از مقام معظم رهبری را محقق سازد.
خداوند متعال را شاکریم که بار دیگر به ما توفیق عنایت فرمود تا در اجلاس شصت و هشتم مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی در کلانشهر تبریز، مامن عرفا و شعرا، خاستگاه فضل و هنر و سرزمین اولینها، شهر فرهنگ و پیشرفت، شهر زادگاه عالمان جلیل القدر، شهر دلیر مردان شهید و شهدای محراب شهری که نقش اثر گذاری در دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی را دارد و رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیروزی کشور در برابر تجاوز ددمنشانه هشت ساله رژیم بعثی عراق را ثمره رشادت و جوانمردی جوانان این خطه عنوان فرمودند که به قول ایشان پیروزی در جنگ بدون حضور سرداران بزرگ این دیار اتفاق نمی افتاد و نتیجه خون آن عزیزان پیروزی در جنگ تحمیلی بود. رشادت و جوانمردی جوانان تبریز از دوران مشروطه خواهی همواره زبانزد خاص و عالم بوده و در دوران دفاع مقدس نیز شهدای تبریز نقش غیرقابل انکاری ایفا نمودند. ما مفتخریم که در این شهر و در سایه سار امن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گرد هم آئیم تا مسائل و مشکلات مدیریت شهری کشور را به بحث و گفتگو بگذاریم.
ما روسای شوراهای اسلامی کلانشهر استان ها و شهرهای مرکز استان به نمایندگی از جامعه بزرگ شورایی کشور، خواسته های خود را که حاصل تبادل نظر در کمیسیون های تخصصی در اجلاس تبریز است به شرح زیر اعلام می داریم و از دولت محترم، مجلس محترم شورای اسلامی، شورایعالی استانها و از تمامی مسئولین محترم اجرایی انتظار داریم به این خواسته ها که در واقع مطالبات مردمی است توجه نموده و در اجرایی نمودن آنها اهتمام ویژه داشته باشند:
۱- با توجه به ضرورت تدبیر در خصوص جلوگیری از ایجاد مشکلات اجتماعی در قبل، حین و بعد از اجرای پروژههای شهری، پیوست نگاری اجتماعی و فرهنگی پروژههای شهری، ضروری به نظر میرسد. مجمع مشورتی طرح پیوست، شیوه نگاری و استاندارد سازی، شاخص های پیوست اجتماعی در اجلاس تبریز به عنوان طرح پیشنهادی برای ضمانت اجرایی طرح در مدیریت شهری و شوراهای شهر لازم است این طرح در شوراهای استان ها نیز به تصویب برسد.
۲- با توجه به اهمیت ساماندهی آموزشهای شهروندی و همچنین لزوم آگاه سازی شهروندان از حقوق شهروندی و فرهنگ شهروندی و متعاقب آن ترویج و فرهنگ سازی آموزشهای شهروندی جهت ارتقای کیفیت زندگی در شهر، شورای شهر تبریز اقدام به تدوین آیین نامه اجرایی ستاد راهبردی و فرهنگ شهروندی نموده است که این آیین نامه در صحن علنی شورای شهر تبریز به تصویب رسیده و توسط فرمانداری تبریز تایید شده است. با بررسی اهداف، ضرورت، محورها، اصول و رویکردها و ضوابط اجرایی و ترکیب ستاد راهبردی حقوق و فرهنگ شهروندی و تشکیل دبیرخانه ستاد، این آیین نامه به تایید اعضای حاضر در کمیسیون رسید و جهت تصویب نهایی در صحن مجمع مشورتی به دبیرخانه مجمع ارجاع گردید پیشنهاد می شود جهت الزام قانونی از طریق شورای عالی استانها اقدام گردد.
۳- در راستای منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی ابلاغی و قانون تعالی خانواده و جوانی جمعیت مصوب آبان ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، ضرورت اقدامات اساسی و ابلاغ مشوق های لازم جدی به نظر میرسد. با توجه به اینکه طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تبریز در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تبریز مطرح و مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و شهرداری تبریز ملزم به انجام تکالیف مطروحه در این طرح شده است و مورد تصویب شورای شهر تبریز واقع شده است این طرح در کمیسیون فرهنگی مجمع مشورتی مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به بندهای این طرح، به تایید کمیسیون رسید، جهت تصویب نهایی در شورای عالی استان ها ارسال گردد.
۴- در خصوص بازچرخانی آب در شهرها با هدف مصرف بهینه آب که امروز یک ضرورت است، پیشنهاد می شود:
الف- دولت محترم در خصوص توجه بیشتر به مسئله آب و بازچرخانی فاضلاب در فضای سبز بودجه ای مشخص همانند تکالیفی که در حمل و نقل و بافت فرسوده بر عهده گرفته است برای شرکت آبفا نیز مد نظر قرار دهد.
ب- حمایت های بیشتر از مجموعه های دانش بنیان فعال در حوزه تصفیه فاضلاب های شهری به عمل آورد
پ- دفترچه فهرست بهاء بهره برداری از سیستم های بازچرخانی از طریق سرمایه گذاری یا از طریق پیمانکاری تدوین نماید
ج- شهرداری ها را به اجرای سیستم های نوین آبیاری جهت افزایش بهره وری آب خام استفاده شده در فضای سبز ملزم نماید
د- شرکت آب و فاضلاب در خصوص تحویل فاضلاب شهری به شهرداری ها متعهد گردد
۵- در مورد ایجاد زیر ساخت های تولید و بازیابی انرژی از پسماند پیشنهاد می شود:
الف-مشکل استقرار سیستم های استحصال انرژی (زباله سوزی) از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست مرتفع شود
ب- هزینه بالای سرمایه گذاری و قیمت پایین خرید برق از طرف ساتیا مورد بازنگری واقع شود
پ- پرداخت ۵۰% اوراق مشارکت همانند حمل و نقل برای پروژه های پسماند اجرایی شود
۶- در خصوص الزام دولت بر انجام تکالیف قانونی خود در موضوع کاهش آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی پیشنهاد می شود تفاهم نامه همکاری میان شورای عالی استان ها و سازمان حفاظت از محیط زیست کشور منعقد شود.
۷- در خصوص اولویت دادن به پروژههای محله محور و کوچک مقیاس حاضرین اجلاس تبریز ضمن تایید اولویت آن و تاکید بر پروژههای محله محور مخصوصاً در مناطق کمتر برخوردار و مناطقی که در گذشته توجه کمتری شده و مناطق حاشیه ای و بافتهای مسئلهدار، اولویت را در تکمیل زیرساختها، عمرانی و خدماتی نظیر آسفالت، جوی، جدول، رفع آبهای سطحی، پیرایش شهری و حذف نازیباییها تکمیل و احداث پارکهای محلی تکمیل و احداث مجموعههای ورزشی روباز یا سرپوشیده سالنهای ورزشی که در مواقع بحران امکان اسکان موقت داشته باشند.
۸- سرویسهای بهداشتی چرخه حمل و نقل عمومی منظم و پایدار تاسیس بازارچههای محلی برای تامین مایحتاج شهری با قیمت مناسب، اقدام دستگاههای دولتی برای تکمیل خدماتی نظیر آموزش و پرورش، بهداشت و درمان ورزش و تفریح سرگرمی و تشویق سرمایهگذاران برای سرمایهگذاریها ی مورد نیاز و خیران برای ارائه خدمات مورد نیاز ساکنین دانسته و ازرئیس مجمع میخواهند ضمن مکاتبه از دولت، بخواهند تا دستگاههای خدمت رسان مکلف شوند هماهنگ با برنامههای شهرداری برای تامین اعتبار و تکمیل زیرساختها هماهنگ با شهرداریها اقدام و در بودجه سالیانه مجلس شورای اسلامی اعتبارات کافی منظور نمایند.
۹- با عنایت به اینکه روح تازه ای به پیکر شوراها در دوره ششم دمیده شده لازم است در این راستا نگاه مجموعه مدیریتی کشور به شوراهای اسلامی از طریق دیدن نقش موثر برای مدیریت شهری در برنامه هفتم توسعه کشور و تصویب قانون مدیریت واحد شهری بهبود یابد. از شورایعالی استان ها تقاضا داریم با استفاده از ظرفیت های قانونی خود به عنوان رکن عالی شورایی کشور تمهیدات این مهم را فراهم نمایند.
در خاتمه ضمن قدردانی از زحمات شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی و شورای اسلامی و شهرداری شهر تبریز و همکاری ارزشمند نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه محترم شهر تبریز، استاندار محترم، و همه کسانی که شرایط برگزاری هر چه مطلوبتر اجلاس شصت و هشتم مجمع مشورتی را فراهم نمودند را به فال نیک می گیریم و بار دیگر با آرمان های بلند شهدای گرانقدر سال های دفاع مقدس و مدافعان حرم و امام راحل و عظیم الشان هم پیمان می شویم و در پرتو منویات مقام معظم رهبری همچنان خدمتگزاران مردم شریف کشور عزیزمان ایران اسلامی هستیم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
۲۲ تیرماه ۱۴۰۲ – استان آذربایجان شرقی – کلانشهر تبریز
شصت و هشتمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای استانها و شهرهای مراکز استان به مدت ۲ روز با میزبانی شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز برگزار شده و امروز به کار خود پایان داد.
نظرات