"نمای زنده" ساختمان موزه مکزیکوسیتی به نور و باد پاسخ می‌دهد

شهریار تبریز/رضا عالش‌زاده: در سالهای اخیر ایده‌های فراوانی با هدف افزایش کارایی نماها ارائه شده است. به عنوان یکی از جدیدترین این طرح‌ها، در نمای ساختمان موزه ملی "تنوع زیستی" شهر مکزکوسیتی از پانل‌های آلومینیومی متحرک (به اصطلاح زنده) استفاده شده است که به عوامل بیرونی (نور و باد) پاسخ می‌دهند.

در این ساختمان که در دانشگاه ملی مکزیکو سیتی واقع شده است وجود هزاران ماژول آلومینیومی روی ساختمان برای پاسخگویی به محیط داخلی زمانی که به نور کمتری نیاز دارد، یا هنگامی که هوا بسیار بادی و ناپایدار است طراحی شده است تا در صورت نیاز نمای شیشه‌ای آن را بپوشاند. این پانل‌های آلومینیومی دارای ابعاد ۲۰×۳۰ سانتی‌متر بوده و با حرکت همراه با باد به محیط اطراف پاسخ می‌دهند و حس نفس کشیدن و سرزندگی را به نمایش می‌گذارند.

این موزه آرشیو و مجموعه‌های مرتبط به پستانداران، خزندگان، ماهی‌ها و پرندگان موسسه زیست‌شناسی را در خود جای داده است. فرم دایره‌ای ساختمان به عنوان تفسیری از مفهوم "درخت زندگی" طراحی شده است که نشان‌دهنده به هم‌پیوستگی همه موجودات زنده و نمادی برای نشان دادن رابطه بین گونه‌های گیاهی و جانوری است.

طراحی داخلی این موزه هم قرابت چشم‌گیری با عناصر حیاتی در موجودات زنده دارد. به عنوان مثال، یک راه‌پله مرکزی مارپیچ فضای داخلی ساختمان را به هم متصل می کند که نشان دهنده رشته DNA در موجودات زنده است که به نوعی فاکتور مشترک در میان تمامی گونه های زیستی است.

A staircase in a museum in Mexico.

در این ساختمان، نمونه های موجود در انبار و نمایشگاه به دلیل حساسیت نوریدر دورترین فاصله از نمای ساختمان قرار دارند. در حالیکه، فضاهای تحقیقاتی، آزمایشگاه‌ها و فضاهای عمومی در بیرونی‌ترین حلقه قرار دارند که دسترسی بیشتری به نور طبیعی و تهویه و نماهایی از مناظر آتشفشانی اطراف فراهم می‌کند.

طبقه اول ساختمان که فضاهای عمومی مانند پذیرش، کافه شاپ و کتابخانه را در خود جای داده است، با داشتن نماهای بدون مانع آلومینیومی، مستقیماً نور محیط طبیعی اطراف را به فضای داخل وارد می‌کند. در مقابل، طبقات دوم و سوم ساختمان که میزبان چهار مجموعه اصلی گونه های ساختمان هستند، از طریق نمای موج مانند آلومینیومی ساختمان، نور کنترل‌شده ای از محیط را ارائه می‌دهند.

تلاش برای توسعه نماهای زیباتر، با دوام‌تر و البته کاربردی‌تر در سالهای اخیر حالت شتابانی به خود گرفته است. از نماهایی که آلودگی هوا را حذف می کنند، تا نماهایی که ایجاد شده از مواد بازیافت شده هستند و یا نمونه اخیر شهر مکزیکوسیتی، همگی به ساخت شهرهایی خواهند انجامید که در آنها ساختمان‌ها دیگر فرم یکنواخت و تکراری ندارند و تنوع و کارایی جزء عناصر کلیدی آنها است.

____________________________

منبع:

https://www.dezeen.com/2023/07/17/national-biodiversity-pavilion-mexico-fernando-ahumada/

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات