سال پايداري شبكه سراسري برق كشور، افتخار صنعت برق

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از روابط عمومي شركت مديريت شبكه برق ايران، مصطفي رجبي مشهدي در گفت وگوي زنده با برنامه رهيافت راديو اقتصاد، به عملكرد صنعت برق كشور در دولت سيزدهم اشاره كرد و گفت: در ابتداي دولت سيزدهم با يك ناترازي 14 هزار مگاواتي روبه رو بوديم و در اين راستا اقداماتي صورت گرفت تا با تامين برق پايدار بتوانيم با حداقل محدوديت در تابستان و زمستان ماموريت مان را به خوبي انجام دهيم.
سخنگوي صنعت برق با بيان اينكه يكي از مهمترين اقدامات دولت سيزدهم، افزايش ظرفيت توليد نيروگاهي بوده، اظهار داشت: تا اين لحظه 7 هزار و 796 مگاوات، به ظرفيت توليد برق كشور افزوده شده است كه بخشي از آن نيروگاههاي جديد در حوزه نيروگاه حرارتي، تجديدپذير و توليد پراكنده و بخشي هم ارتقاي ظرفيت عملي نيروگاههاي موجود است.
وي ادامه داد: شركت هاي دانش بنيان از جمله شركت مپنا بخش مربوط به ارتقاي واحدهاي نيروگاهي را انجام داده و اين امر موجب كاهش ناترازي توليد و مصرف شد.
رجبي مشهدي با تاكيد بر اينكه رشد مصرف، در سال 1402 به 7.5 درصدي رسيده، گفت: از ابتداي دولت سيزدهم، 2 ميليون مشترك به تعداد مشتركان برق افزوده شده و در حال حاضر 40 ميليون مشترك وجود دارد. تقريبا هر سال يك ميليون به مشتركان در سراسر كشور افزوده مي شود كه عمده آن در بخش خانگي كشور و حدود 85 درصد است و تقريبا با افزايش 1000 مگاواتي مصرف برق روبه رو هستيم ضمن اينكه رويه زندگي مشتركان هم تغيير كرده و استفاده ازكولرهاي گازي و اسپليت ها افزايش يافته است .
سخنگوي صنعت برق ادامه داد: 25 هزار مگاولت آمپر به ظرفيت پست هاي انتقال و 22 هزار كيلومتر خط انتقال فشار ضعيف و متوسط توزيع به ظرفيت شبكه سراسري برق كشور اضافه شده است.
وي افزود: 8 هزار و 720 مگاوات به ظرفيت ترانسفورماتورهاي بخش توزيع اضافه شده و دراين مدت 918 روستا از نعمت برق برق برخوردار شدند.
رجبي مشهدي در ادامه يادآور شد: براي تامين برق در تابستان همكارانمان در صنعت برق كشور زحمات زيادي را در بخش هاي خصوصي و دولتي، نيروگاهها و شبكه هاي انتقال و فوق توزيع و.... متحمل شدند كه بتوانند برق را به صورت بي وقفه و پايدار براي هموطنان تامين كنند.
سخنگوي صنعت برق با اشاره به اينكه در دولت سيزدهم هيچ گونه برنامه خاموشي ارائه نشد و برق به صورت مطمئن و پايدار تحويل مشتركان شد، گفت: دربخش مشتركان صنعتي هم كارگاههاي صنعتي وكارگاههاي كوچك كه 92 درصد از مشتركان صنعتي را تشكيل مي دهند بدون هيچ گونه محدوديتي براي آنها برق تامين شد و در شهركهاي صنعتي طبق يك برنامه يك روزه و در حوزه 302 مشترك صنعتي بزرگ هم برنامه اي با هماهنگي وزارت صمت و سنديكاي حوزه هاي مختلف از جمله فولاد، سيمان و آلومينيوم و بقيه مشتركان توافق و اجرا شد و به لحاظ توليد و تنظيم قيمت بازار هم با شرايط مطلوبي مواجه بودند و همكاري بسيار خوبي را از جانب وزارت صمت با صنعت برق كشور شاهد بوديم.
رجبي مشهدي در ادامه به برنامه ريزي مديريت مصرف بخش اداري اشاره كرد و گفت : 1000 مگاوات كاهش مصرف در بخش اداري پيش بيني شده بود كه 85 درصد آن محقق شد.
وي افزود :  اما در بخش تجاري، امسال توفيق اندكي حاصل شد و توانستند با استفاده از مولدين خود در بخش تجاري بزرگ كشور حدود 300 مگاوات در ساعات اوج مصرف، ميزان مصرفشان را كاهش دهند كه در نهايت و استفاده از تمامي ظرفيت ها توانستيم برق را به صورت پايدار براي تمام مشتركان تامين كنيم.
سخنگوي صنعت برق با اشاره به اينكه در فصل زمستان با ناترازي در تامين سوخت نيروگاهها روبه رو هستيم گفت: ظرفيت توليد برق دركشور وجود دارد، اما نيروگاههاي حرارتي به جهت مشكلاتي كه در تامين سوخت كافي در زمستان دارند، قطعا احداث نيروگاههاي تجديدپذير در كشور بسيار تاثير گذار است.
وي در ادامه افزود: وزارت نيرو مجوز احداث نيروگاه 4000 مگاواتي را از شوراي اقتصاد اخذ كرده واستقبال بسيار خوبي هم صورت گرفته است. در بخش احداث نيروگاه بادي نيز به دنبال اخذ مجوز است. ضمن اينكه در دولت سيزدهم به ميزان 228 مگاوات انرژي تجديد پذير به ظرفيت نيروگاههاي كشور افزوده شده است كه هر چند اين مقدار كم است اما تاپايان سال ميزان چشمگيري درحوزه تجديدپذير ها شاهد خواهيم بود.
رجبي مشهدي درادامه اظهار داشت: براساس ماده 4 قانون مانع زدايي، صنايع كشور براي اينكه بتوانند انرژي مورد نيازشان را تامين كنند ، فعاليت بسيار خوبي را شروع كردند و به طور خاص نيروگاه فولاد مباركه يك نيروگاه خورشيدي 600 مگاواتي را در دست احداث دارد و كمتر از يك سال بخش عمده اي از اين ظرفيت به بهره برداري خواهد رسيد. درضمن يكي از شركتهاي پتروشيمي هم احداث نيروگاه 900 مگاواتي را در دستور كار دارد.
سخنگوي صنعت برق در پايان ضمن قدرداني از تمامي هموطنان كه در برنامه هاي مديريت مصرف برق مشاركت داشتند، گفت: تقريبا از 44 ميليون و 500 هزار قبضي كه صادر شده، 14 ميليون و 700 هزار قبض مشمول پاداش مديريت مصرف شدند و اينها مشتركاني بودند كه نسبت به سال گذشته مصرف برق خود را كاهش دادند و رقم 1450 ميليارد تومان پاداش برايشان محاسبه شده است و اميدواريم كه اين همكاري تا پايان شهريور ماه ادامه داشته باشد چون در پايداري شبكه برق كشور بسيار تاثيرگذار است.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات