پیش‌بینی شهرهای آینده

پیش‌بینی شهرهای آینده

شهریار تبریز/مهراب محرابی‌نیا: شهرهای ما در آینده با ایجاد و ارتقای زیرساخت‌هایی که فضاهای شهری را برای همه کارآمدتر می‌کنند توسعه خواهند یافت. استفاده از فن‌آوری و ابزار مناسب در حل مشکلات به کمک ما خواهد آمد. آنها همچنین برای رفع معضلات شهری که هوز به آنها فکر نکرده‌ایم به نسل‌های آینده کمک می‌کنند.

موضوعاتی که با هم ادغام می‌شوند تا یک شهر را هوشمند کنند عبارتند از:

  • جابجایی و تحرک
  • مراقبت‌های بهداشتی
  • امنیت
  • اب
  • انرژی
  • مشارکت اجتماعی
  • توسعه اقتصادی و مسکن
  • پسماند

شهرهای هوشمند

شهرهای هوشمند از سیستم های مختلفی تشکیل یافته‌اند که برای هوشمندتر کردن محیط شهری طراحی شده‌اند. به طور کلی، برای تبدیل‌شدن به یک شهر هوشمند نیاز به راهکارهای هوشمند اینترنت اشیا(IoT) است که زیرساخت‌ها و دولت را در مدیریت خدمات برای شهروندان بهینه کند. شهرهای هوشمند در ابتدا باید با زیرساخت‌های هوشمند طراحی شوند. آنها شامل ساختمان‌های هوشمندی هستند که خودکار و اتوماتیک بوده و با فن‌آوری هوشمند مدیریت می‌شوند. فضاهای شهری باید با راهکارهای حمل و نقل هوشمند و در دسترس برای همه طراحی شوند. مصرف و تولید انرژی با داده‌های جمع آوری شده در شهرهای هوشمند تحت کنترل خواهد بود.

زیرساخت

حسگرها، شبکه‌ها و برنامه‌ها داده‌هایی را در مورد مصرف انرژی، حجم و الگوهای ترافیک، سطح آلودگی و سایر موضوعات جمع‌آوری می‌کنند که سپس برای اصلاح الگوی مصرف مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند. دسترسی به آن داده‌ها برای همه از طریق سیستم های دسترسی باز مهم است. همه اطلاعات باید در اختیار شهروندان و مشاغل اداده شوند تا برای اهداف خود از آنها بهره گیرند.

ساختمانها

ساختمان‌های هوشمند اجزای اساسی ساختمان شهرهای هوشمند هستند و بر نحوه استفاده و مدیریت فن‌آوری تمرکز دارد. در این ساختمان‌ها مصرف انرژی کاهش می‌یابد و هزینه‌هایی استفاده از سیستم های گرمایشی و سرمایشی، برق، آب و سایر تاسیسات کمتر است. مسلماً، مدیریت ایمنی و امنیت، آسایش، رفاه و سلامت شهروندان نیز مهم است. این ساختمان‌ها حسگرها و سیستم ها و کاربرد اطلاعات را به روشی کاملاً آسان برای شهروندان به هم‌متصل و یکپارچه می‌کنند.

حمل و نقل

از آنجا که شهرهای هوشمند درصدد بهبود کارایی در مناطق شهری وارتقاء استانداردهای زندگی شهروندان هستند پایداری یکی از جنبه‌های مهم آنها به شمار می‌آید. در شهرهای هوشمند، فن‌آوری می‌تواند به کاهش اثرات مخرب سوخت‌های فسیلی  بر محیط زیست و کاهش انتشارات کربنی کمک کند. اجرای سیستم حمل و نقل الکتریکی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نمونه‌ای از این موارد است. اصول حمل و نقل پایدار شهری همچنین باید به کاهش تعداد خودروها در مناطق شهری منجر شود. انتظار می‌رود در آینده، وسایل نقلیه خودران نیاز به  کاهش استفاده از خودروهای شخصی بیانجامد.

فن‌آوری

شهرهای هوشمند از انواع مختلف نرم‌افزارها، رابط های کاربری(اینترفیس) و شبکه‌های ارتباطی در کنار اینترنت اشیا برای ارائه راهکارهای به هم‌پیوسته به عموم استفاده می‌کنند. اینترنت اشیا شبکه‌ای از دستگاه‌های متصل است که با هم ارتباط برقرار می‌کنند و داده‌ها را مبادله می‌کنند. اینترنت اشیا شامل اطلاعاتی از وسایل نقلیه است که  توسط حسگرها جمع آوری شده‌اند که در ساختمان‌ها و فضاهای شهری قرار می‌گیرند. داده‌های جمع‌آوری‌شده از این دستگاه‌ها درفضای ابری یا روی سرورها ذخیره می‌شوند تا امکان بهبود کارایی بخش عمومی و خصوصی را فراهم کنند. فن‌آوری‌های هوشمند از مزایای اقتصادی  نیز برخوردار هستند، به طوری که  به دولت‌ها کمک کرده و زندگی شهروندان را بهبود می‌بخشد.

________________________

منبع:

https://illustrarch.com/articles/7878-future-cities-predictions.html#:~:text=Our%20cities%20will%20develop%20in,have%20not%20thought%20of%20yet .

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات