سخنگوي صنعت برق خبر داد: ارتقاي استانداردها و تعويض ...

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از روابط عمومي شركت مديريت شبكه برق ايران، مصطفي رجبي مشهدي در گفت وگوي تلفني با برنامه تهران 20 با اشاره به رشد 7.5 درصدي مصرف برق در كشور نسبت به سال گذشته گفت : امسال ركوردهاي متعدد جديدي در دوره اوج بار ثبت شد كه آخرين ركورد 73 هزار و 463 مگاوات بوده است.
مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران با بيان اينكه امسال 36 روز پيك سال گذشته را پشت سر گذاشتيم گفت : اين شاخص در سال قبل 17 روز بوده؛ يعني تقريباً دو برابر سال قبل كه اميدواريم با كاهش دما مصرف برق نيز كاهش يابد.
رجبي مشهدي با اشاره به برنامه هفتم كه در آن مقرر شده راندمان توليد نيروگاه هاي برق از 39 درصد به 45 درصد برسد، گفت: نيروگاه هايي كه در كشور ساخته مي شود عمدتاً شركت مپنا سازنده آن است و راندمان 55 درصد تا حدود 60 درصد را دارند و نيروگاه هاي سيكل تركيبي كلاس اف و آخرين نسخه هايي هستند كه در دنيا ساخته شده اند.
سخنگوي صنعت برق اظهار داشت: متوسط راندمان توليد نيروگاه هاي كشور 39 درصد است و در دنيا رتبه نهم تا دهم را در بين نيروگاه هاي حرارتي داريم و براي رساندن راندمان توليد نيروگاهها به 45 درصد نياز به سرمايه گذاري و هزينه زيادي است و در اين بين بايد نيروگاه هاي فرسوده را نيز از مدار خارج كنيم، اما چيزي كه امكان پذير باشد و بر اساس محاسبات به آن رسيده ايم راندمان توليد 42 درصد است.
وي افزود : نيروگاه هاي تجديد پذير كه مجوز ساخت 6 تا 7 هزار مگاوات آن را از شوراي اقتصاد گرفتيم به دليل اينكه نياز به سوخت ندارند، به رفع ناترازي  به ويژه ناترازي سوخت كشور در زمستان بسيار كمك خواهند كرد.
رجبي مشهدي در ادامه با اشاره به موضوع بهينه سازي مصرف گفت : شرايط فعلي به گونه اي است كه بايد جلوي اتلاف انرژي را بگيريم و وضعيت كشور هم به گونه اي است كه شاخص شدت انرژي نگران كننده است.
وي ادامه داد: ارتقاي استانداردها در وسايل سرمايشي و گرمايشي تاثير زيادي در كاهش اوج بار و كاهش مصرف شبانه و روزانه دارد.
دومين اقدام هم مي تواند تعويض تجهيزات كم بازده خانگي باشد كه اگر اتفاق بيفتد تا حد زيادي به افزايش بازدهي در توليد و مصرف برق كمك مي كند .همچنين گواهي صرفه جويي انرژي كه در آن سيستم هاي اندازه گيري صحت سنجي را انجام مي دهند و با نصب كنتورهاي هوشمند به معيار خوبي خواهيم رسيد .
رجبي مشهدي درباره ميزان صرفه جويي در مصرف برق با كاهش ساعات اداري، گفت: از 15 خرداد تاكنون كه ساعت كاري ادارات از 6 صبح تا 1 ظهر شد، هدف گذاري كاهش 1000 مگاواتي مصرف برق را داشتيم كه 850 مگاوات صرفه جويي محقق شد و علاوه بر اين كاهش مصرف برق بعد از اتمام ساعت كاري فوق العاده چشمگير بود و كمك بسياري در گذر از ساعات اوج مصرف روزانه داشت و بايد اين كار را براي سال آينده با گستردگي بيشتري دنبال كنيم.
سخنگوي صنعت برق در پايان گفت: هفته بعد دماي هوا به ويژه در تهران به 35 تا 36 درجه مي رسد و برنامه مديريت مصرف شهرك هاي صنعتي مطابق برنامه در حال انجام است ولي فرصت جبران در روزهاي تعطيل و جمعه را دارند و قطعا در هفته هاي آتي شاهد كاهش برنامه مديريت مصرف حوزه شهركهاي صنعتي خواهيم بود.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات