رييس پژوهشگاه نيرو: پژوهشگاه نيرو خواستار نقش ...

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از پايگاه خبري پژوهشگاه نيرو، رئيس پژوهشگاه نيرو در آيين بهره برداري از فاز دوم مركز پايش وضعيت ناوگان نيروگاه هاي حرارتي و پايلوت آزمايشگاهي سامانه اتوماسيون توزيع برق پژوهشگاه نيرو گفت: با توجه به بلوغي كه در مجموعه پژوهشگاه نيرو شكل گرفته و پروژه ها و تحقيقاتي كه انجام شده، اين ظرفيت وجود دارد كه در عرصه هاي ملي و بين المللي نقش آفريني كنيم.
عميدپور با تاكيد بر فعال كردن شركت هاي دانش بنيان و اثرگذاري جديد در سال آينده اظهار داشت: زيست بومي كه با وزارت نيرو در اين باره براي پژوهشگاه گفت و گو شده در حال شكل گيري است و اين پژوهشگاه هاب خود در زمينه نقش آفريني در صنعت آب و برق را شكل مي دهد و از عناصر مورد نياز استفاده مي كند.
وي با اشاره به نقش آفريني جدي پژوهشگاه در حوزه هاي مختلف اعم از استاندارد و فعاليت هاي كليدي مانند امنيت سايبري اظهار داشت: يك اتفاق جديدي كه به وقوع پيوسته آموزش و صلاحيت حرفه اي است كه اين فعاليت مهم و جديد هم به پژوهشگاه واگذار شده است.
عميدپور گفت: پژوهشگاه هم اينك به مجموعه اي كشوري تبديل شده و در استان ها پايگاه هايي دارد كه در زمينه صلاحيت حرفه اي فعاليت مي كنند.
وي همچنين از راه اندازي پارك بين المللي انتقال و توزيع خراسان در آينده نزديك خبر داد و افزود: مركز مديريت انرژي مركزي ملي است كه رها شده بود، ما وظيفه خودمان مي دانيم كه اينگونه موارد را به جايگاه ملي خود برگردانيم و در خراسان نيز درتلاش هستيم تا پارك بين المللي مذكور را در سطح منطقه و مشاركت از طريق كنسرسيوم، صنايع پتروشيمي، نفت و فولاد را در زمينه بهره وري انرژي فعال كنيم.
عميدپور خاطرنشان كرد: جز پژوهشگاه نيرو، يك مركز قوي علمي كه بتواند كشور را در دوران گذار انرژي هدايت كند، نداريم. دنيا تحولات جدي در حوزه انرژي را تجربه مي كند و پژوهشگاه مي تواند در زمينه هاي مختلف اعم از توسعه تجديدپذيرها برنامه ريزي كند.
وي افزود: روي افق 1420 صنعت برق درحال كار هستيم و نتايج خوبي به دست آمده است. نقش آفريني ملي پژوهشگاه نيرو خيلي مهم است. نياز است كه نقش آفريني كرده و كشور را در دوران گذار انرژي كمك كنيم.
رئيس پژوهشگاه نيرو اظهار داشت: در يكصد سال گذشته نتوانستيم تجهيزات و فناوري لازم را در صنعت نفت كشور فراهم كنيم. كارهاي زيادي بويژه در چند دهه اخير انجام شده است اما در مديريت مصرف مشكل داريم.
وي در پايان تاكيد كرد: ظرفيت هاي بسياري در پژوهشگاه نيرو در راستاي بهره گيري از فناوري براي اقتصاد آب و اقتصاد برق وجود دارد.

خودكفايي روستاها و تحقق مهاجرت معكوس،ماموريت هاي پژوهشگاه نيرو
در ادامه اين برنامه، «حميدرضا بزي» اظهار داشت: ماموريت پژوهشگاه در سال هاي مختلف تغيير كرده و اكنون به دنبال نقش آفريني ملي و بين المللي است و پژوهشگاه نيرو به دنبال اين است كه در كنار ماموريت هاي جاري، درگاهي جديد براي ورود فناوري هاي نوين به صنعت برق باشد.
وي ادامه  داد: برقي سازي شهر تهران با يو ان دي پي، همكاري با شركت روستي روسيه و تعاملات دو جانبه به منظور  اتصال شبكه برق دو كشور، تبادل فناوري با كشور چين از طريق معاونت پژوهشي و طرح روستاي سبز در قالب تفاهم نامه اي با تات(سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي) براي خودكفايي روستاها و تحقق مهاجرت معكوس، از جمله ماموريت هاي جديد اين پژوهشگاه است.
حميدرضا بزي در ادامه افزود: 19 آزمايشگاه مرجع داريم كه آزمايشگاه هاي جديد هم به اين تعداد اضافه مي شود. 13 آزمايشگاه تحقيقاتي پژوهشگاه هم اينك فعال است و يك شبكه آزمايشگاهي هم شامل 41 شبكه آزمايشگاهي با همكاري معاون علمي و فناوري رياست جمهوري راه اندازي مي شود.
مدير برنامه ريزي و كيفيت پژوهشگاه نيرو عنوان كرد: پژوهشگاه در 8 استان كشور فعال شده و مجتمع هايي به ما واگذار شده است تا در راستاي ماموريت هاي جديد به دنبال ايجاد پرديس هاي منطقه اي برويم.
وي در پايان سخنانش گفت: در مراكز منطقه اي به دنبال شناسايي نيازهاي هر استاني با كمك شركت هاي دانش بنيان و نخبگان منطقه هستيم تا از ظرفيت   اين شركت هاي دانش بنيان استفاده كرده و محصولات فناورانه آنها توليد و تجاري سازي شوند.
شوراي تحقيقات و فناوري جايگزين شوراي فناوري وزارت نيرو مي شود
در بخش ديگري از اين برنامه، معاون سرمايه انساني، تحقيقات و فناوري اطلاعات وزارت نيرو اظهار داشت: كشاورزي كه آب را هدر مي دهد در منافع مديريت مصرف آن نيز بايد سهيم شود. بخشي صرفه جويي و بخشي ديگر نيز در بازار آب به صنايع فروخته شود و اين رقابتي است.
وي با بيان اين كه شوراي تحقيقات و فناوري اين وزارتخانه قرار است جايگزين شوراي فناوري شود، از پژوهشگاه نيرو خواست با استفاده از تمام ظرفيت ها و امكانات براي ايجاد اميد در نسل جوان برنامه ريزي كند.
مريم  كارگرنجفي گفت: در جشنواره شهيد رجايي امسال، وزارت نيرو در دو محور بهره وري و مردمي سازي موفق شد رتبه برتر را به دست آورد كه در موضوع بهره وري براي دومين سال پياپي است كه وزارت نيرو رتبه برتر را كسب مي كند.
استمرار رتبه برتري وزارت نيرو در جشنواره شهيد رجايي

وي در ادامه افزود: در معاونت سرمايه انساني، تحقيقات و فناوري اطلاعات، وظيفه ما استمرار چرخه بهره وري است و وزارتخانه در اين زمينه رتبه برتر را دارد. همه شركت هاي تابع و وابسته وزارت نيرو گزارش هاي به موقعي را به سازمان ملي بهره وري ارائه كردند و در اين حوزه وزارت نيرو بالاترين ميزان عملكرد را داشت.
كارگرنجفي با اشاره به تغيير نام دفتري در سال گذشته در ستاد وزارتخانه به مديريت بهره وري و نوسازي اداري به عنوان نخستين گام در بين وزارتخانه ها گفت: اولين بخشنامه اي كه در سال 1402 توسط وزير نيرو ابلاغ شد بخشنامه بهره وري بود كه تكاليفي را براي هيئت مديره شركت ها مشخص كرده است.
راه اندازي بازار آب در ? استان كشور
وي با بيان اينكه برجسته كردن بهره وري و بهينه سازي مصرف آب از جمله اقدامات و فعاليت هايي است كه در دو سال گذشته با تاكيد وزير نيرو صورت گرفته است، از از راه اندازي بازار آب در 6 منطقه اعم از سمنان به عنوان پايلوت خبر داد.
كارگرنجفي در ادامه گفت: در سال هاي گذشته در حوزه هاي انرژي روش هاي تنبيهي براي مصرف كننده داشتيم كه اگر بيشتر از الگو مصرف داشتند جريمه هايي براي آنها لحاظ مي شد، اما سياست وزارت نيرو بر اين است كه منافع صرفه جويي بايد به مصرف كننده برگردد و مدل تشويقي براي اولين بار بود كه اجرا شد و مردم هم در مديريت مصرف در بخش خانگي مشاركت خوبي داشتند.
وي افزود: در بخش صنايع و كشاورزي نيز هدف وزارت نيرو جلب مشاركت ذي نفعان بود. از صنايع دعوت و با آنها توافق شد و صنايع روزهاي تعطيلات كاري خود را مشخص كردند و توافق انجام شد.


لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات