تمرچین، جبهه نخست شهرداری تبریز در خدمت به زائران اربعین

تمرچین، جبهه نخست شهرداری تبریز در خدمت به زائران اربعین

شهریار تبریز : ایران و عراق از طریق شش مرز با یکدیگر در ارتباطند: مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، باشماق و تمرچین. تپه‌های تمرچین در سال‌های پس از جنگ، به رغم همجواری با شمال عراق، نقش چندان فعالی در ارتباطات دو کشور نداشت، اما از سال ۱۳۸۷ به عنوان مرز رسمی ایران با شمال عراق تثبیت شد. به این ترتیب، فعالیت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور در این مرز مورد توجه قرار گرفت. سالانه انواع محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی، خاک معدنی، آهن‌آلات، میوه و تره‌بار از تمرچین به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود. با این حال این مرز از سال گذشته بیش از هر فعالیت دیگری، با برنامه‌های زیارتی ایام اربعین مطرح شده‌است. تمرچین اگرچه نسبت به سایر مرزها، از نجف و کربلا، دورتر است، اما از نظر آب‌وهوا و جاذبه‌های طبیعی، مطبوع‌تر و زیباتر از سایر مرزها است.

هوای خنک و طبیعت چشم‌نواز تمرچین
از میان مرزهای شش‌گانه ایران و عراق، مرز مهران، میزبان اصلی زائران اربعین است. بیشتر زائران به خاطر نزدیکی مهران تا کربلا، ترجیح می‌دهند گرمای ۴۵ درجه این مسیر را به جان بخرند و در عوض، یک روز زودتر به کربلا برسند. در مقابل، از دو سال پیش، شماری از هم‌وطنان به خصوص در استان‌های شمال‌غرب ایران، ترجیح می‌دهند قدری بیشتر پیاده‌روی کنند اما شرایط مطبوع‌تری را در سفر اربعین تجربه کنند.
تمرچین با تپه‌های سرسبز و چشم‌نواز، ایران و عراق را در یک نوار کوهستانی به هم متصل کرده‌است. متوسط دمای تمرچین در گرم‌ترین ساعات شبانه‌روز، از ۲۵ درجه بیشتر نمی‌شود. همین باعث شده تردد زائران از این مرز نسبت به سال گذشته، افزایش چشمگیر داشته باشد. شرایط مناسبی که امسال برای تردد زائران داخلی و خارجی از تمرچین در نظر گرفته شده، به همراه کاهش نرخ حمل‌ونقل، نقش موثری در استقبال زائران از این مرز داشته است.
«سامانه طریق» گام موثر ستاد اربعین در هوشمندسازی خدمات اربعین
ستاد اربعین شهرداری تبریز امسال نیز ناوگان اتوبوس‌رانی را در اختیار مسافران اربعین قرار داده‌است. شهرداری تبریز با راه‌اندازی «سامانه طریق» گام موثری در هوشمندسازی خدمات اربعین برداشته تا شهروندان پس از ثبت‌نام و دریافت بلیط رایگان، بدون دغدغه‌خاطر و نگرانی از ازدحام، خود را به مرز تمرچین برسانند. فاصله تبریز تا مرز تمرچین ۲۸۰ کیلومتر است و قرار است از پنجم شهریور، روزانه ۳۰ دستگاه اتوبوس مجهز، دشواری این مسیر چهار ساعته را برای شهروندان کمی هموارتر کند.
تمرچین ۱۶۰ کیلومتر با مرکز استان آذربایجان‌غربی (ارومیه) فاصله دارد. پیرانشهر، نزدیک‌ترین شهر از ایران به تمرچین است که ۱۱ کیلومتری با آن فاصله دارد. از سوی عراق نیز شهر «چومان» نزدیک‌ترین شهر به تمرچین است و ۲۵ کیلومتر با این پایانه مرزی فاصله دارد. تمرچین تا سامره ۴۵۰ کیلومتر، تا کربلا ۶۵۰ کیلومتر، تا کاظمین ۵۳۵ کیلومتر و تا نجف اشرف ۷۱۰ کیلومتر مسافت دارد.
تمرچین، اولویت اول شهرداری تبریز در خدمات‌رسانی به مرزها
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در حاشیه بازدید از مرز تمرچین، با بیان این‌که شهرداری تبریز، در برنامه‌های ستاد ملی اربعین، نقش کلیدی بر عهده دارد، افزود: تکالیفی که امسال از سوی وزارت کشور و ستاد مرکزی اربعین بر عهده شهرداری تبریز گذاشته شده، در مرز تمرچین، سلیمانیه و کربلای معلی، پیگیری می‌شود و تمرچین، اولویت اول شهرداری تبریز در خدمات‌رسانی به مرزها در ایام اربعین حسینی(ع) است.
وی با قدردانی از حمایت شورای اسلامی شهر در پیگیری برنامه‌های ستاد اربعین، گفت: همگرایی مجموعه مدیریت شهری در کیفی‌سازی خدمات ایام اربعین، مزیت مهمی است که باعث تسهیل برنامه‌های خدمت‌رسانی شده‌است.

به گفته هوشیار، سال گذشته ۷۰ هزار زائر، مرز تمرچین را برای زیارت اربعین حسینی(ع) انتخاب کردند که این تعداد، پیش‌بینی می‌شود، امسال با تجهیز شرایط اسکان، به ۵۰۰ هزار زائر افزایش یابد.
وی ادامه داد: ستاد اربعین شهرداری تبریز از سوی وزارت کشور و ستاد مرکزی اربعین، به عنوان یکی از ستادهای معین در شمال‌غرب کشور مطرح شده و موکب جنت‌الحسین(ع) شهرداری تبریز امسال، به عنوان یکی از پشتیبانان اصلی مرز تمرچین در کنار نهادهای خدمت‌رسان، تکالیف مهمی را در پایانه مرزی تمرچین بر عهده‌ دارد.
همکاری پرشور شهرداری تبریز و ارتش در مرز تمرچین
میراعتماد عمادی، رئیس ستاد اربعین شهرداری تبریز از همکاری شهرداری تبریز و ارتش در مرز تمرچین خبر داد و گفت: طی بازدیدها و دیدارهایی که از یک ماه پیش، به همراه شهردار تبریز از مرز تمرچین داشتیم، مقرر شد در این پایانه مرزی، یک همکاری موثر و مداوم با ارتش داشته باشیم.
وی با اشاره به همکاری «موکب جنت‌الحسین(ع) شهرداری تبریز» و «موکب مدافعان حریم امامت و ولایت قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب نزاجا» اظهار کرد: عزیزان ارتش، با همان روحیه پرشور ایام دفاع مقدس و نظم و انسجام مثال‌زدنی در مرز تمرچین مشغول خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی هستند.
عمادی ادامه داد: قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب نزاجا، ابنیه و زیرساخت‌های ارزشمندی در محدوده مرز تمرچین در اختیار دارد که فضای اسکان، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه مجهز، از جمله آن‌ها است، در مقابل ستاد اربعین شهرداری تبریز نیز با تامین اقلام و مایحتاج لازم، خدمات پرشور ارتشیان عزیز را پشتیبانی کرده‌است.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تبریز اضافه کرد: از ابتدای شهریورماه، بخشی از پشتیبانی موکب جنت‌الحسین(ع) شهرداری تبریز شامل اقلام مورد نیاز موکب‌داری، با حمایت نذوراتی که اصناف خیّر و گروه‌های مردمی تامین کرده‌اند، در اختیار موکب ارتش قرار گرفته‌است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته خدمات شهری در پایانه تمرچین با مسئولیت معاونت خدمات شهری شهرداری ارومیه، خاطرنشان کرد: شهرداری تبریز با هماهنگی این کمیته، در تامین ماشین‌آلات درخواستی مورد نیاز در پایانه مرزی تمرچین شامل خودروهای سرپوشیده حمل زباله، کمپرسی و بابکت نقش کارساز ایفا کرده‌است.
طبق برآوردها آمار زائران تمرچین نسبت به سال گذشته، افزایش هفت‌برابری خواهد داشت و همکاری سازنده شهرداری تبریز با نهادهای مختلف خدمت‌رسان در این مرز، می‌تواند تجربه ارزشمند و سازنده برای سال‌های آتی باشد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات